G4Media.ro

Două milioane de cereri din România de angajări în străinătate în primele…

Foto: Pexels

Două milioane de cereri din România de angajări în străinătate în primele luni ale anului 2019 / Aproape un milion sunt tineri până în 35 de ani/ Țările preferate: Germania și Olanda

Aproape două milioane de cereri au fost depuse în primele nouă luni ale anului 2019 de românii care doresc să lucreze în străinătate, conform datelor unei platforme online de căutare de locuri de muncă ce au fost date publicităţii, scrie publicația grecească I Efimerida, citată de Rador.

Majoritatea românilor preferă Olanda şi Germania.

Nordul Europei, cu punctul central Olanda, se află în centrul preferinţelor românilor care doresc să găsească un loc de muncă în străinătate, însă majoritatea cererilor nu se depun pentru această ţară, ci pentru Germania.

Profilul românilor care doresc să plece

„Locurile de muncă pe care le distribuie platforma electronică eJobs pentru angajări în străinătate au strâns peste două milioane de cereri, majoritatea candidaţilor având vârsta între 25 şi 35 de ani (circa 855.000 de cereri). Următoarea categorie importantă care este interesată să lucreze în străinătate este reprezentată de candidaţii foarte tineri care abia şi-au început viaţa profesională, cu experienţă zero sau minimă pe piaţa muncii. Este vorba de tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani, care au depus în total 450.000 de cereri”, se arată în comunicatul dat publicităţii.
„Candidaţii cu vârsta între 36 şi 45 de ani au depus 385.000 de cereri pentru locurile de muncă în străinătate”, se mai arată în acelaşi comunicat.

Majoritatea românilor care caută un loc de muncă în străinătate preferă ţări ale Europei pentru parcursul lor profesional. Germania este ţara pentru care majoritatea candidaţilor depun cereri pentru un loc de muncă (100.000 de cereri), urmată de Olanda, Franţa, Polonia, Belgia şi Spania. Principalele domenii de căutare de locuri de muncă sunt domeniilor vânzărilor, finanţe, logistică şi industria alimentară.

Sursa: Iefimerida/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu au avut acordul utilizatorilor pentru a face acest studiu, CEO de la ejobs, iar darea spre publicare in presa din Grecia incalca legislatia romana, cat si pe cea elena.

  2. Acceptul tuturor prajituricilor unui site, nu implica acceptul ca aceste date personale colectate sa fie difuzate catre terte parti si mai mult sa fie facute publice.

  3. „tecst” gurnalizdic, pe care, cu indulgenta, l-as cota mediocru.
    Adicatelea: se spune cine, ce fara vreo tentativa/incercare de raspuns la de ce.
    In fapt, o noua veriga slaba din lungul „lant” al „analizelor” de cacat despre fenomene/fapte/intamplari petrecute intr-o tara de cacat. Inflorita pe harta ievropii/lumii dintr-o pura intamplare, precum pisica aruncata de pe terasa unui bloc cu cel putin 10 etaje.

  4. Situatia se poate rezolva in proportie mare cu urmatoarele masuri :
    – eliminarea salariului minim pe economie
    Angajatul sa negocieze salariul cu angajatorul .
    – eliminarea obligativitatii contributiei la pensia publica
    Fiecare persoana activa sa decida liber la care si la cite fonduri de pensie isi directioneaza banii din rodul activitatii profesionale
    – eliminarea obligativitatii contributiei la asigurarile publice de sanatate
    Fiecare persoana activa sa decida lier la care si la cite societati de asigurare medicala isi directioneaza banii din rodul activitatii profesionale
    Serviciile de urgenta ( pina la stabilizare ) sa fie asigurate de sistemul public din TVA , accize , taxe de viciu , impozit pe venit , impozit pe profit , impozit pe salarii , taxe de timbru pe tigari si alcool , ….
    De la nivel de stabilizare a pacientului primit in regim de urgenta sa intre in functiune asigurarea sau asigurarile medicale ale pacientului .

    Nu in ultimul rind din sistemul bugetar si public trebuie trimisi in sectorul privat ( unde se produce PIB ) cel putin 30 % dintre capusele sociale .

    • Foarte bine punctat, desi este greu de realizat, mai ales ultimul punct trimiterea a 30% din sectorul public in cel privat; sindicatele vor intra la proteste a doua zi.

  5. Partidul nu are nici-o problema!
    Partidul dispune discretionar de resursele tarii. Nomenclatura o duce de la foarte bine in sus.

  6. Normal ca pleaca lumea din tara asta Mafiota.
    Republica Mafiota Romania.