G4Media.ro

Două persoane reținute pentru trafic de influență: 500 de mii de euro…

sursa foto: Alba24

Două persoane reținute pentru trafic de influență: 500 de mii de euro pentru o intervenție în dosarul firmelor de ride-sharing / 1.000 de șoferi ar fi fost plătiți la negru, pe 10 societăți / Prejudiciu de peste 49 milioane de lei

Două persoane au fost reținute în urma a doua flagrante în serie, pentru trafic de influență, spun surse G4Media.

În acest caz s-ar fi cerut 500.000 de euro pentru intervenția într-un dosar penal. Din acești bani s-au plătit 50 de mii de euro, iar intervenția ar fi fost în beneficiul lui Nicu Mihai Goangă, inculpat într-un dosar instrumentat de DNA.

El, alături de alte persoane este acuzat că ar fi făcut evaziune fiscală în formă continuată prin coordonarea unor societăți cu activitate de transport alternativ de persoane – ride-sharing.

O persoană apropiată de Goangă ar fi fost contactată de un bărbat, acesta precizând că-i cunoaște pe toți procurorii DNA și că îl poate scapă de dosarul penal. Pentru acest serviciu ar fi cerut 500 de mii de euro, și ar fi solicitat o garanție de de 50 de mii de euro, pentru început.

Persoana căreia i s-a promis serviciul a informat DNA, iar procurorii au organizat un flagrant. A fost realizată inițial un flagrant în cazul unui complice al traficantului de influență, iar acea persoană a fost de acord ulterior să contribuie la un flagrant și la prima persoană care și-a oferit serviciile.

Cei doi au fost reținuți.

În perioada februarie 2023 – martie 2024, Goangă, alături de alți cinci inculpați, ar fi produs bugetului de stat un prejudiciu total de peste 49 milioane de lei, ca urmare a sustragerii de la plata obligațiilor fiscale.

Ei ar fi înființat mai multe societăți și ar fi ajuns să colaboreze cu peste 1.000 de șoferi.

După ce șoferii erau recrutați, acestora li se solicita încheierea cu societățile controlate de inculpați  a unor contracte de comodat prin care transmiteau cu titlu gratuit autoturismul lor către societate – operator de transport; societatea obținea autorizația de la Autoritatea Rutieră Română (ARR), precum și înscrierea pe platformele de ride-sharing.

După începerea activității, din sumele pe care le încasau  de la companiile deținătoare ale platformelor de ride-sharing, inculpații, care coordonau societățile de transport, opreau un comision între 8 și 12%, iar restul sumelor erau virate șoferilor, au stabilit anchetatorii.

În acest fel, având în vedere că nu erau plătite contribuții salariale, șoferii primeau o indemnizație mai mare decât în mod legal. După ce erau plătite sumele cuvenite șoferilor, inculpații – coordonatori sau administratori de drept ai societăților comerciale, retrăgeau sumele rămase de la bancomat, însușindu-și aceste sume de bani.

Activitatea se desfășura în această modalitate până când societatea intra în atenția organelor fiscale, după care, activitatea era mutată pe altă societate.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.