G4Media.ro

Două studii arată că riscul de spitalizare cu Covid e mai mic…

Foto: Imperial College

Două studii arată că riscul de spitalizare cu Covid e mai mic la varianta Omicron decât la Delta. Numărul zilnic de infectări a depășit 100.000 în Marea Britanie

Primul studiu realizat în Anglia arată un risc de spitalizare mai mic cu 15 – 20% la Omicron față de Delta, iar un al doilea realizat de Imperial College Londra estimează acest risc cu 40 – 45% mai redus la Omicron.

Studiul Imperial College a mai constatat că cei care au fost deja infectați în trecut cu Coronavirus au un risc de spitalizare de 50 – 60% mai mic decât cei care nu au făcut infecția.

Cu toate acestea, profesorul Neil Ferguson, care a condus studiul Imperial College, a avertizat că severitatea Omicron poate fi compensată de „eficacitatea mai redusă” a vaccinurilor de a opri transmiterea acestuia.

Date publicate săptămâna trecută de Imperial College arătau că varianta Omicron este de 5,4 ori mai infecțioasă decât Delta, dar simptomele Covid nu sunt mai blânde la Omicron decât la Delta.

Un studiul din Scoția arată că infectarea cu Omicron duce la riscuri de spitalizare cu 2/3 mai mici decât la Delta.

În Africa de Sud, un studiu publicat miercuri a sugerat că pacienții cu Omicron aveau un risc cu 70-80% mai redus de a avea nevoie de tratament în spital. Cu toate acestea, studiul a sugerat că nu a existat nicio diferență în ceea ce privește rezultatele pentru puținii pacienți care au ajuns în spital cu Omicron. În Africa de Sud procentul celor care au fost infectați cu Covid este estimat la 70% din populație, a cărei vârstă medie este mai redusă decât în UK.

Aceste date sunt urmărite cu atenție de politicieni înainte de Crăciun pentru a vedea dacă este necesară introducerea de noi restricții. Prim ministrul britanic, Boris Johnson, a spus că nu vor fi introduse restricții în Anglia înainte de Crăciun. În Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor fi introduse restricții privind adunările de oameni în spații închise după Crăciun.

Între timp, numărul zilnic de infectări cu Coronavirus a depășit pentru prima oară 100.000 miercuri, dar numărul deceselor de Covid este în scădere, ajungând la o medie zilnică de 114, în timp ce spitalizările au crescut cu doar 2% față de săptămâna precedentă.

Rata de vaccinare anti-Covid a ajuns la 89% din populația de peste 12 ani, 82% la a doua doză și 53% la a treia doză.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Riscul scazut pentru persoanele care au trecut prin boala si cele vaccinate.

    • Valul Omicron are peste dublul de infectari zilnice ca Delta, si deabia e la inceput. Daca spitalizarile sunt 55-60% ca risc fata de Delta, atunci vor fi mai MULTE spitalizari de Omicron decat de Delta. Si valul Omicron e la inceput inca.

    • Probabil cele vaccinare recent. Vaccinații mai vechi de 6 luni sunt practic in categoria nevaccinat.

  2. Care e primul studiu, ala cu -15-20%?

    Sunt 3 studii discutate in articol.
    Unul cu -45-50%, unul cu -2/3 (-67%) din Scotia si unul din Africa de Sud cu -70-80%.

    Deci care e studiul cu -15%??

  3. Tovarase Sphinx, meri pe site-ul worldometers si verifica numarul de cazuri in valul actual. Se inregistreaza mai bine de dublul numarului de cazuri fata de valul Delta. Iar daca numarul de spitalizari e 55-60% din cel inregistrat cu Delta, pai sunt mai MUTE spitalizari de Omicron. Si valul e la INCEPUT. Capisci?

  4. E vorba de UK, sper ca ai inteles.

  5. Nu conteaza. Sibdaca arecrata de 1% doza mea e pusa deja la rece

  6. Parcă erau și ceva pastile, Nu se mai aude de ele. Imunitatea naturală este net superioară celei induse prin vaccin și poate fi dobândită în urma omicronului tratat Riscul de contaminare a celorlalți este sensibil egal cu cel al vaccinaților, în schimb pe termen lung, este net inferior, recidiva find cu mult mai puțin probabilă.