G4Media.ro

Dozele „booster” ale vaccinurilor anti-COVID-19 sporesc protecția împotriva deceselor cu până la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Dozele „booster” ale vaccinurilor anti-COVID-19 sporesc protecția împotriva deceselor cu până la 95% pentru persoanele de peste 50 de ani

Dozele de supra-rapel („booster”) ale vaccinurilor anti-COVID-19 sporesc protecţia împotriva riscului de deces cauzat de varianta Omicron până la 95% pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, a anunţat joi Agenţia pentru Siguranţă Sanitară din Marea Britanie (UKHSA), citată de Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor UKHSA, la aproximativ şase luni după administrarea dozei a doua a oricărui vaccin anti-COVID-19, protecţia împotriva riscului de deces cauzat de Omicron este de circa 60% în rândul persoanelor de peste 50 de ani. În schimb, această protecţie creşte până la aproximativ 95% la două săptămâni după administrarea dozei „booster”.

UKHSA a mai spus că datele medicale au continuat să arate niveluri înalte de protecţie oferite de dozele „booster” şi împotriva riscului de spitalizare.

Eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de circa 90% pentru vaccinul Pfizer-BioNTech şi a scăzut apoi la 75% după 10-14 săptămâni de la administrarea dozei „booster”.

În cazul vaccinului Moderna, eficacitatea împotriva riscului de spitalizare a fost de 90-95% în primele nouă săptămâni după administrarea dozei „booster”.

„Dovezile sunt clare – vaccinul contribuie la protejarea noastră a tuturor împotriva efectelor COVID-19, iar dozele ‘booster’ oferă niveluri ridicate de protecţie împotriva riscurilor de spitalizare şi de deces pentru cei mai vulnerabili membri din societatea noastră”, a declarat Mary Ramsay, coordonatoarea departamentului de imunizare din cadrul UKHSA.

UKHSA a publicat, de asemenea, o analiză preliminară privind eficacitatea vaccinurilor împotriva unei sub-variante Omicron, denumită BA.2, care s-a răspândit recent în Marea Britanie şi în Danemarca, descoperind un nivel similar de protecţie împotriva formelor simptomatice de COVID-19.

„După două doze, eficacitatea era de 9% şi 13% pentru BA.1 respectiv BA.2 la cel puţin 25 de săptămâni. Aceasta a crescut la 63% pentru BA.1 şi la 70% pentru BA.2 după două săptămâni de la vaccinarea cu doza ‘booster'”, a precizat UKHSA.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Eficacitatea era de 9% şi 13% după 25 de săptămâni este fix zero din punct de vedere epidemiologic. Probabil ca cei 9 sau 13% oricum supraviețuiau si fără vaccinare.

    • Nu prea ai priceput,dar totusi ai emis o concluzie.9 si 13% reprezinta protectia impotriva formei asimptomatice(adica sa nu faci boala deloc).Impotriva decesului in cazul boosterelor este de peste 90%. Incearca la alt articol,poate iti iese mai bine.

    • Articolul ca la 25 de săptămâni cei cu doua doze au doar o protecție teoretica împotriva spitalizării si decesului.
      Asa se definește acum eficacitatea.

  2. Vre-un link, ceva? As vrea sa-l gasesc in articol, nu sa-l caut pe la Agerpres apoi la Reuters, apoi la UKHSA.

  3. reclama initiala spunea ca 96% e protectia la infectare…

    • Ai era prosteala despre protecția fata de varianta inițiala a virusului, – i nu la infectare ci la spitalizare si deces.
      Ca la Radio Erevan.

  4. Când lingi icoane de dimineata pana seară te crezi invincibil și nici un vaccin nu este bun. 😂

    • Nici un vaccin Covid nu este bun te termen lung.
      Celelalte vaccinuri da, sunt foarte eficiente, cum am văzut in ultimii zeci de ani.

    • La cate a bagat in el saracu’, ar fi si culmea sa puna la indoiala eficienta lor..

    • Antitetanos,antirabic,antigripal sunt toate vaccinuri cu 4-6 luni eficienta(deci nu toate sunt pe termen lung). Dar asta nu ii impiedica pe oameni sa le faca,6 luni protectie sunt mai bune decat 0 zile protectie).

    • Valabilitatea vaccinului antitetanos făcut la naștere este de până la 10 ani. După această vârstă rapelul se face din 10 în 10 ani, aceasta fiind, de altfel, și perioada de valabilitate a vaccinului antitetanos.

    • Vaccinul antirabic este un vaccin folosit la prevenirea rabiei.[1] Există câteva opțiuni care sunt atât sigure cât și eficiente. Acestea pot fi utilizate la prevenirea rabiei înainte și, pentru o perioadă de timp, după expunerea la virus cum ar fi o mușcătură de câine, vulpe sau liliac. După trei doze, imunitatea dezvoltată va fi de lungă durată.
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccin_antirabic

    • Nu vreti voi sosocii sa ne lasati cu expertiza asta in vaccinuri?
      Mi-am facut 3 doze nu am solzi, nu am crapat, nu am semnal 5G mai bun, nu am ramas steril 3 generatii.

  5. I.s.r.a.e.lienii au 33 % din decese nevax și 67 vax. Inocularea e 30-70. Deci protecție absolută ptr deces e 2-3 la sută. Qed. (A3a încercare de postare)