G4Media.ro

Dr. Beatrice Mahler: ”Riscul de cancer pulmonar se păstrează timp de 20…

Foto: Pixabay

Dr. Beatrice Mahler: ”Riscul de cancer pulmonar se păstrează timp de 20 de ani din momentul în care s-a renunțat la fumat” / ”Sunt fumători pentru că la locul de muncă există pauza pentru fumători”

Dr. Beatrice Mahler, Managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, susține că riscul de cancer pulmonar se păstreaza timp de 20 de ani din momentul în care s-a renunțat la fumat, însă neneficiile renunțării la fumat se văd din primele zile, relatează Agenția de presă Rador.

”Fumatul este nociv și cred că orice fumător știe asta. Din păcate, este unul extrem de viclean pentru că fumătorul, mai ales în primii ani de utilizare, simte doar beneficiile. Sunt puține, dar există: creșterea tensiunii arteriale, a tensiunii cardiace. Crează o dependență a acestor substanțe pe care le aducem în organism. Există o dependență comportamentală. Sunt fumători pentru că la locul de muncă există pauza pentru fumători. Socializarea pe care o resimt când aprind o țigară cu colegul. Cel care vrea să se lase de fumat e în dificultate, pentru că gestul va rămâne o lungă perioadă de timp. Pe lângă toate astea există dependența de nicotină care aduce cele mai multe repercursiuni. Este substanța care își triplează numărul de substanțe toxice prin ardere”, explică medicul.

Medicul spune că fumătorii care schimbă fumatul clasic cu dispozitivele pe bază de vapori, se expun unor riscuri pe care nu le cunosc.

”Nici noi nu le cunoaștem. După ani de utilizare poate apărea o afectare pulmonară extrem de periculoasă. În plus, se păstrează dependența de gest. Se pare că adolescenții care adoptă aceste țigări electronice trec din zona asta, într-un timp extrem de scrurt, către țigara clasică, pentru că rămâne curiozitatea. Riscul de cancer pulmonar se păstreaza timp de 20 de ani din momentul în care s-a renunțat la fumat. Beneficiile renunțării la fumat se văd din primele zile. Renunțarea la fumat este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru sănătatea noastră. Principalul element este voința. De peste un an, unul dintre medicamentele utilizate în tratamentul depedenței de fumat nu mai este disponibil în România. Plasturii pot fi cumpărați și fără recomandare, dar lipsa medicației face extrem de dificilă această inițiativă a acestor fumători, mai ales a celor care au o dependență severă”, a mai dpus dr. Beatrice Mahler.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Mda, iar soluția ar fi interzicerea pauzelor, presupun, asa-i pisi?

    I-auzi, plm..

  2. Vei dovedi mereu ca ai dreptate si niciodata ca esti ignorant.

  3. @ Crest – „Acum, cand s-a dovedit ca au fost minciuni” – Pe bune? Cand? Unde? Zi-ne si noua daca stii ca s-a „dovedit”. Bai deficientilor, unde „s-a dovedit”, pe dark web? Pe retelele de socializare la conspirationisti?

  4. Un fapt misto: dupa ce au oprit fumatul in spatiile publice, numarul fumatorilor a crescut.
    Mirajul frucrului oprit.
    Daca nu vor fi pauze, se va fuma in bai, daca se opreste fumatul in bai, va creste somajul cu 50%
    Deci, toata tirada asta impotriva fumatorilor (care au si ei drepturi) este fix un fâs!

  5. madam mahler : in mina nu se fuma , fumatorii inraiti rabdau 8 ceasuri , dupa care mincau carpatiul fara filtru de tg. jiu , chit ca era plin de cioate .