
Dragoș Iliescu, vicepreședintele Comisiei Internaționale de Testare: Am putea argumenta că subiectele grilă sunt în favoarea candidaților și o să aducă note mai mari
Testele grilă la Bacalaureat și Evaluarea Națională pun în mișcare procese de gândire axate mai degrabă pe recunoaștere, decât pe reproducere, a explicat pentru Edupedu.ro psihologul Dragoș Iliescu. “Nu trebuie să produc soluția, soluția e deja produsă pentru mine, eu trebuie să o recunosc doar”, a precizat acesta. Vicepreședinte al Comisiei Internaționale de Testare, profesor la Universitatea din București și colaborator OECD la o parte din testările standardizate, Iliescu a arătat, într-o analiză pentru Edupedu.ro, care sunt oportunitățile, dar și vulnerabilitățile testelor grilă la examenele naționale.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
Imi pare rau pentru dl. Iliescu, desigur un bun specialist, dar ce spune el aici sunt povesti cu OZN-uri pentru ministrii nostrii ai invatamantului.
Subscriu, Dragoș Iliescu și alții din școală de psihologie de la Cluj sunt de talie internațională în domeniul lor. Pentru guvernanții actuali și roata, dacă e scoasă de pe Touareg, tot OZN este.