
Drulă (USR) cere Parchetului General să investigheze modul în care Victor Ponta a decis ca premier inundarea unor sate românești ca să protejeze Serbia
Cătălin Drulă, deputat USR și fost președinte al partidului, a cerut joi Parchetului General să investigheze modul în care Victor Ponta a decis în 2014, când era premier, să inunde mai multe sate românești ca să protejeze Belgradul, capitala Serbiei. Declarația lui Drulă vine după ce Ponta a mărturisit la un podcast că în 2014, când era premier al României, iar Serbia a fost lovită de inundații puternice, a preferat ca sate românești de pe clisura Dunării să fie inundate, pentru a proteja Belgradul.
”Fac un apel la Ministerul Public să investigheze acțiunile cetățeanului româno-sârb Victor Ponta – potențialul trafic de influență și conflict de interese în cazul firmelor care i-au plătit milioane în timp ce era consilierul lui Ciolacu, precum și situația inundațiilor provocate în 2014 cu care se laudă astăzi”, a spus Drulă într-o postare pe rețelele sociale.
Fostul lider USR a mai spus că ”Victor Ponta e un caracter aparte chiar și pentru politica românească. Chiar și pentru PSD, unde standardul “s-o vinzi și pe mă-ta” e barem obligatoriu pentru succes. Victor Ponta iubește Istanbulul, o declară chiar el. Omul a făcut bani cu găleata în ultimii ani de la firmele turcești care au contracte de autostrăzi sau cariere de cupru prin România. Iubește cel mai mult facturile pe care le taie pentru firmele oligarhilor prieteni cu regimul Erdogan. Victor Ponta iubește și Belgradul. Și acolo are prieteni (cel mai faimos e dl. Sebi Ghiță), și acolo sunt bani de făcut. Și recunoaște senin că a inundat niște români ca să îi protejeze pe sârbi. Ba se și laudă că a dat ordin “peste capul celor din sistem” să fie inundați. Ăștia, românii, n-aveau bani de dat probabil pentru consultanță așa că și-au luat niște apă până la gât de la Victor. Prietenul Vučić l-a recompensat cu cetățenia sârbă pentru serviciile aduse, în paguba românilor”.
Candidatul care în ultima perioadă a adoptat un discurs suveranist, s-a lăudat, de asemenea, că în urma ordinului pe care l-a dat în acest sens, ca premier, a fost recompensat cu cetățenia sârbă, la care este în curs să renunțe, după ce a intrat în cursa prezidențială.
În 2014 au fost mai multe inundații majore în sudul României. În luna mai, peste 1500 de hectare de culturi agricole, păşuni şi pădure au fost inundate ca urmare a revărsării Dunării şi au fost afectate localităţile Bechet, Piscu Vechi, Desa şi Cetate (satul unde are un conac Mircea Dinescu), după cum scria Radio România Actualități.
Potrivit ISU Dolj, ca urmare a creşterii nivelului fluviului, circulaţia autoturismelor prin portul Bechet a fost restricţionată, acestea fiind redirecţionate către Vama Calafat şi Vama Giurgiu. În ceea ce priveşte pagubele produse până acum în Dolj, în comuna Cetate au fost inundate peste 50 ha culturi agricole, iar în comunele Piscu Vechi, Desa şi Cetate au fost inundate peste 700 ha de păşuni şi 810 ha de pădure, scria presa locală la acel moment.
Alte inundații au avut loc în luna aprilie, când Victor Ponta a și mers în zona Teleorman, unde a vizitat mai multe sate afectate împreună cu Liviu Dragnea și cu ministrul Apelor, Doina Pană. Atunci s-a înregistrat și episodul în care Ponta a întrebat-o pe Pană „Tu ce faci, fă, Doino, aicea? Aveai chef de niște inundații?”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank