Drulă (USR) nu exclude o candidatură la prezidențiale și spune că scenariile de laborator „niciodată nu au câștigat”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat marţi că nu exclude o candidatură la alegerile prezidenţiale, dar a vorbit și despre o candidatură-surpriză care să se dovedească victorioasă, așa cum s-a întâmplat în cazuri precum Klaus Iohannis sau Traian Băsescu – ambii cu candidaturi anunțate abia în anul electoral.
„Eu nu o să abdic niciodată de la ce simt că ar fi o responsabilitate. Deci, dacă asta ar fi concluzia, aş putea să îmi asum şi eu (o candidatură la prezidenţiale, n.r.), dar cred că important e să venim cu varianta completă: preşedinte, premier, toată acoperirea de alegeri locale, toate tipurile de alegeri. Iar până acolo mai este un pic de timp”, a spus el marți la TVR Info, potrivit Agerpres.
El a vorbit și despre un candidat-surpriză: ”Sportul acesta de chibiţare care s-a desfăşurat în tot anul 2023: ‘candidează Geaonă’, ‘o să fie Geoană marea surpriză’, ‘ba nu, stai un pic că vine Ciolacu pe turnantă şi îl vrea pe Simion, ca să pară varianta palatabilă, digerabilă’. Putem suna cinci politicieni cu experienţă veche şi o să vă spună că niciodată în România scenariile de laborator nu au câştigat. Ca întotdeauna în anul electoral important, prezidenţial, apare surpriza pe care nu o vedem acum şi în care eu cred”.
Pe de altă parte, Drulă a criticat atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis, menţionând că acesta transmite un semnal „foarte descurajant” pentru oameni, care au un sentiment „de lipsă de încredere şi siguranţă” în statul român.
„Nu se mai opresc aceste tragedii. În primul rând trebuie să ne gândim la oamenii afectaţi. Dar în al doilea rând, este un sentiment, pe bună dreptate, de lipsă de încredere şi siguranţă în statul român. (…) În toate aceste exemple vedem locuri unde statul a eşuat în a-şi face treaba. Şi apoi vedem un om la vârful statului, mă refer la preşedintele Klaus Iohannis, relaxat, într-un costum din ăsta colonial, pe o barcă, în Deltă, foarte zâmbitor. E treaba dumnealui la ce evenimente participă, la ce concedii, unde joacă golf sau schi. Dar semnalul pe care îl dă ca preşedinte şi statul pe care l-a păstorit, aş putea spune – e şi acesta un rol al preşedintelui unei ţări, este liderul, păstorul naţiei – într-un fel este unul foarte descurajant pentru români, pentru tineri. Şi este acest stat al nepăsării”, a afirmat el.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
9 comentarii