Dublarea alocațiilor se amână. Florin Cîțu: De unde să luăm banii, să vă taxăm mai mult, să tăiem de la investiții, să ne împrumutăm mai mult?
Inițiativa PSD privind majorarea alocațiilor copiilor a fost votată în Parlament anul trecut și prevedea ca de la 1 august 2020, copiii să primească alocații mai mari:
- pentru copiii până la 2 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei
- pentru copiii între 2-18 ani, s-a prevăzut majorarea alocației la 300 de lei
- pentru toți copiii cu handicap, s-a prevăzut majorarea alocației la 600 de lei
Pe fondul crizei de Coronavirus, Guvernul a cerut ca termenul de 6 august să fie suspendat, din lipsă de bani, însă Parlamentul a respins propunerea, astfel că președintele Klaus Iohannis ar avea obligația să promulge legea majorării alocațiilor.
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a subliniat la Digi24 că pur și simplu nu există soluție pentru finanțarea majorării alocațiilor, din 6 august, pentru că legea PSD s-a aprobat după ce s-a constituit bugetul prevăzut pentru anul 2020. Cîțu a lăsat să se înțeleagă că Guvernul va contesta legea PSD, pe motiv că nu a fost prevăzută sursa de finanțare.
Pentru a suporta majorarea alocațiilor, Guvernul ar avea nevoie de un plus de finanțare de 6,3 miliarde de lei.
„Suntem în plină criză globală. De unde să luăm acești bani? Să taxăm populația mai mult? Să tăiem de la investiții sau să ne împrumutăm și mai mult? Nimeni nu spune de unde putem scoate acești bani”, a comentat ministrul Cîțu, reamintind că legea formulată de PSD nu prevedea modul în care ar putea fi susținută această cheltuială suplimentară.
Pe de altă parte, parlamentarii social-democrați au amenințat că vor depune moțiune de cenzură, dacă legea privind majorarea alocațiilor nu va fi promulgată.
Sursa Foto: Elevi de gimnaziu / Freepik.com
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
43 comentarii