G4Media.ro

După ce cocoșul Maurice și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta,…

După ce cocoșul Maurice și-a câștigat în instanță dreptul de a cânta, un tribunal francez le-a dat și rațelor dreptul să măcăne

Raţele dintr-o mică fermă din Franţa au dreptul să măcăne în continuare, a hotărât marţi un tribunal, respingând astfel plângerea unor vecini nemulţumiţi de zgomotul produs de aceste păsări, relatează Reuters, preluată de Agerpres.

Tribunalul din Dax a dispus că nivelul de zgomot produs de circa şaizeci de raţe şi gâşte, aflate pe proprietatea fermierei pensionare Dominique Douthe, la poalele Pirineilor, în sud-vestul Franţei, se încadrează în limitele acceptabile, potrivit postului France 3.

”Raţele au câştigat”, a declarat Douthe pentru Reuters după decizia tribunalului. ”Sunt foarte fericită pentru că nu voiam să îmi omor raţele”, a adăugat proprietara păsărilor.

Plângerea a fost adusă în faţa instanţei de vecinii lui Douthe, care s-au mutat în urmă cu aproximativ un an, pe o proprietate din Soustons, aflată la circa 50 de metri distanţă de spaţiul în care se află păsările.

Numele semnatarilor plângerii din Soustons, la aproximativ 700 kilometri sud-vest de Paris, nu a fost făcut public.

Avocatul vecinilor a declarat că zgomotul păsărilor a depăşit nivelul permis şi îi împiedică pe reclamanţi să se bucure de grădină sau să doarmă cu ferestrele deschise. Semnatarii plângerii au cerut măsuri imediate pentru reducerea zgomotului şi daune de 3.500 de euro, potrivit media franceze.

Această dispută este cea mai recentă dintr-o serie de cazuri aduse în faţa judecătorilor din Franţa izvorâte în urma conflictelor tensiunilor dintre locuitorii de la oraşe care achiziţionează locuinţe în mediul rural, însă nu sunt pregătiţi să facă faţă realităţilor din acest mediu.

În luna septembrie, un tribunal din Franţa a dispus că un cocoş pe nume Maurice îşi poate continua cântecele din zori, în pofida nemulţumirii vecinilor mutaţi de la oraş, într-un caz devenit celebru, ce a provocat dezbateri aprinse şi a declanşat acţiuni de susţinere chiar şi din Statele Unite. Proprietara cocoşului Maurice de pe insula franceză Oleron a declarat pentru Reuters că tribunalul din Rochefort (vestul Franţei) a respins solicitarea primită din partea vecinilor ca pasărea să fie redusă la tăcere. ”Astăzi, Maurice a câştigat o luptă pentru toată Franţa”, a spus la acea vreme Corinne Fesseau.

Imagine de Alexas_Fotos de la Pixabay 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. lumea e dusa rau cu capul… e nevoie sa dea tribunalul drept ratelor sa macane sau cocosilor sa cante. urmeaza ca judecatoriile sa fie asaltate de procese impotriva gugustiucilor care se gainateaza pe rufele scoase la uscat sau pe viermii care strica ciresele si merele… evident, vulpile vor trebui sa obtina in instanta dreptul de a manca gaini…

    • Ce remarc e ca la fel ca in cazul cocosului, vine o familie plina de fite, de la oras sa se stabileasca la tara si vrea ca de acici incolo tot satul sa stea in cap in fata lor.
      Cand te-ai hotarat sa te muti la tara, trebuia sa te gandesti, nu sa -i pui pe tarani sa-si tina pasarile cu botnita.
      Altii sunt deranjati ca pute a balegar de la ferma de vaci. Cand erau la oras visau la lapte-branza-oua ECO.
      Luati eco cu balegar, fitzosilor!
      Sau stati acasa intre termopane cu 5 straturi si nu se mai aude nici musca!

  2. Intamplare sau nu, locuiesc intr-un cartier 99 % USR (simpatizanti activi).
    1 % – eu, ca eu sunt de dreapta.
    La sat.
    Am niste caini in curte. Uneori mai latra…uneori.
    Uneori se intampla sa latre de cateva ori si la 7 dimineata.
    Am nenumarate meciuri si amenintari din partea generatiei snowflake pe tema asta.
    Copy paste cu situatia descrisa in articol, mai putin datul in judecata…..INCA.

    • Asemanarea este fortata.
      In cazurile din articol reclamantii sunt noi veniti care vor sa se schimbe satul nu sa se adapteze ei.