După ce PSD i-a retras sprijinul, Tudorel Toader s-a dus în biroul lui Tăriceanu pentru ”o scurtă întrevedere” / Moțiunea simplă împotriva sa a fost din nou amânată de PSD
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ajuns miercuri la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce Liderii PSD reuniți în ședința CEX au votat aproape în unanimitate retragerea sprijinului politic în cazul său.
„Merg la o scurtă întrevedere cu domnul Tăriceanu, după care vă dau declaraţii”, a afirmat Toader după ce a ieşit din sala de plen a Senatului însoţit de Tăriceanu, întrebat de jurnalişti dacă îşi dă demisia.
După aproximativ o oră, Tudorel Toader a părăsit biroul lui Călin Popescu Tăriceanu.
Potrivit unor surse parlamentare, citate de Agerpres, el ar fi fost „foarte afectat” de retragerea sprijinului politic de către PSD.
Toader se afla la Parlament pentru a participa la dezbaterea moțiunii simple depuse de PNL și USR împotriva sa, dar aceasta a fost amânată pentru a patra oară din cauza lipsei de cvorum – senatorii PSD au lipsit de la ședință.
Biroul permanent al Senatului a decis miercuri dimineață ca, începând cu ora 15,00, să aibă loc o şedinţă de plen în care urmează să se dezbată şi voteze moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, transmite Agerpres.
Potrivit vicepreşedintelui Senatului, Alina Gorghiu, pe ordinea de zi a plenului se mai află proiectul de modificare a Codului penal, care a fost marţi după-amiază în dezbaterea Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.
Dezbaterea moţiunii simple pe Justiţie a fost amânată de două ori săptămâna trecută şi o dată săptămâna aceasta.
Semnatarii moţiunii solicită „încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei, care, potrivit art. 126 alin. (1) din Constituţia României republicată, se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti”.
Ei îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la „modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României”.
PNL şi USR mai solicită ministrului Justiţiei să sprijine iniţiativa legislativă liberală de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie.
Citește și:
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii