G4Media.ro

După Germania, și Polonia va publica o ediţie adnotată a „Mein Kampf”/…

După Germania, și Polonia va publica o ediţie adnotată a „Mein Kampf”/ Autorul: un omagiu adus victimelor sistemului criminal şi un avertisment adresat generaţiilor viitoare

O ediţie adnotată a „Mein Kampf” urmează să apară săptămâna aceasta în Polonia – pentru prima oară în această ţară şi a doua în lume – o carte de o mie de pagini, dintre care jumătate sunt note, iar istoricul care a pregătit-o le replică criticilor săi că este vorba despre un ”omagiu adus victimelor”, relatează Euronews, preluat de News.ro.

Manifestul lui Adolf Hitler, publicat în 1925, a intrat în domeniul public în 2016, însă nu a mai fost reeditat de atunci.

Doar Germania a publicat o ediţie adnotată, în 2016, care s-a vândut în 100.000 de exemplare.

Ediţia critică poloneză – care va fi astfel a doua din lume – are 1.000 de pagini, dintre care jumătate sunt note.

”Potrivit criticilor, publicarea acestei cărţi constituie o ofensă la adresa memoriei victimelor naţional-socialismului. În opinia mea, este contrariul”, apreciază profesorul Eugeniusz Krol, un istoric şi politolog, un specialist în epoca nazistă, care a pregătit această ediţie timp de aproape trei ani.

Acesta este ”un omagiu adus victimelor sistemului criminal şi un avertisment adresat generaţiilor viitoare”, dă el asigurări.

Directorul Muzeului Auschwitz-Birkenau, Piotr Cywinski, care afirnă că ”înţelege” o ediţie în scopuri ştiinţifice, avertizează în cotidianul Rzeczypospolita împotriva oricărei campanii de promovare, ”care ar putea săintre în conflict” cu legislaţia care interzice promovarea fascismului, pedepsită cu până la doi ani de închisoare.

Editura poloneză Bellona, care publică lucrarea, anunţă că primul tiraj este de 3.000 de exemplare şi că nu este prevăzută nicio campanie de publicitate.

Citește integral pe News.ro .

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Foarte bine. În Rrrumânica pe când!?

  2. A fost o vreme cand Polonia a rupt din Germania…apoi Germania i a sters definitiv de pe harta o perioada. De tinut minte si asta 🙂

  3. Statul si revolutia de Lenin sunt la fel de adnotate cand sunt publicate in Germania si Polonia sau doar cartea lui Hitler?
    Exista marxists.org
    Ia cautati va rog „nazis.org” vedeti daca exista siteul asta.
    Exista tricouri cu boschetari de tipul Che Guevara,Fidel,Mao,Stalin si altii.Dar niciun tricou „trendy” cu Hitler.De ce?
    De ce oare?

    • Dacă într-adevăr ești în căutarea răspunsului, poate chiar a unuia exhaustiv, cumpără ediția actuală la fel adnotată din ,,Manifestul partidului comunist”, Karl Marx, Friedrich Engels, 1848.

    • Cand rusii nu l-au mai putut indura pe tarul Nicolae, au facut razboi civil. Au luptat albii contra rosii (bolsevici). Acestia din urma au castigat. Lenin a adoptat sistemul lui Marx. Orice sistem are bune si rele. Este de datoria generatiilor ulterioare sa ajunga la un sistem social optim.

  4. Este o incercare delicata a polonezilor de a isi aduce aminte de vremurile de alta data cind germanii nazisti le guvernau tarisoara si inaugurau primele lagare de concentrare si exterminare.
    De altfel pe atunci atit polonezii cit si germanii aveau aceasi atitudine fata de victimele nazismului. Trist