G4Media.ro

După zece ani de cereri, Guvernul transferă Primăriei Sfântu Gheorghe stadionul pe…

După zece ani de cereri, Guvernul transferă Primăriei Sfântu Gheorghe stadionul pe care joacă Sepsi OSK

Guvernul Dăncilă, prin Ministerul Tineretului și Sportului, a transferat în decembrie 2018 Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe către municipalitate. Este vorba despre una dintre cele mai vechi cereri ale administrației locale din județul Covasna, locuit în majoritate de maghiari, cerere blocată timp de zece ani de guvernele de la București. Orașul Sfântu Gheorghe are o echipă de fotbal în prima ligă, Sepsi OSK, care a fost obligată să joace deseori în condiții improprii pentru că autoritatea locală nu avea posibilitatea să facă lucrări la stadionul deținut de Ministerul Tineretului și Sportului.

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe cer de mai bine de zece ani transferul stadionului de la ministerul Tineretului la municipalitate, dar n-au reușit decât în decembrie 2018 să convingă statul român să facă un act de bunăvoință care le-ar degreva de cheltuieli. Autoritățile din Sfântu Gheorghe nu au cerut bani, ci transferul stadionului astfel încât echipa locală Sepsi să poată disputa aici meciurile de acasă. Refuzaţi constant de Bucureşti, liderii locali au obținut în cele din urmă promisiunea lui Viktor Orban că Guvernul de la Budapesta va investi 10 milioane de euro într-un nou stadion, după cum au declarat pentru G4Media.ro surse din comunitatea maghiară.

”Ministerul Tineretului și Sportului a transmis imobilul din domeniul public al statului şi și administrarea sa prin Clubul Sportiv Municipal, în domeniul public al Municipiului Sfântu Gheorghe, Județul Covasna, prin Hotărârea de Guvern nr. 1044/2018, adoptată în ședința de Guvern din 28 decembrie 2018 și publicată în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 19/08 ianuarie 2019”, a transmis Ministerul Tineretului pentru G4Media.ro.

”Menționăm că, așa cum este prevăzut în HG 1044/2018, Municipiul Sfântu Gheorghe, prin Consiliul Local, se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului, şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi a unităţilor/instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia”, au mai răspuns oficialii ministerului.

Primarul orașului, Antal Arpad, a salutat decizia Ministerului Tineretului și a anunțat într-o declarație pentru G4Media.ro planurile administrației locale pentru stadionul obținut. ”După nenumărate solicitări şi drumuri ale noastre la Bucureşti, Guvernul a decis în sfârşit la finele anului trecut transferarea bazei sportive către Primăria Sfântu Gheorghe. Apreciez acest gest al Guvernului şi vreau să îi mulţumesc ministrului Tineretului şi Sportului, Constantin-Bogdan Matei, în care am descoperit un susţinător al descentralizării”.

”Intenţiile noastre sunt clare, vrem să dezvoltăm şi să modernizăm această bază sportivă, iar lucrările cele mai urgente includ iluminarea pistei de atletism şi încălzirea terenului de fotbal. Avem în plan şi construirea unui bazin de înot la standarde moderne și a unui teren de skateboard solicitat de asociaţiile de tineret din oraş”, a mai spus Antal Arpad pentru G4Media.ro.

Practic, Sfântu Gheorghe va avea acum două stadioane, pentru că statul maghiar a anunțat deja oficial anul trecut că va investi într-o bază sportivă care, pe lângă stadion, va avea patru terenuri de fotbal, cu teren sintetic și iarbă pentru juniori.

Nu e prima dată când statul maghiar investeşte în sportul din secuime. Anul trecut, guvernul de la Budapesta a investit câteva milioane de euro într-o academie de fotbal la Miercurea Ciuc. Pe de altă parte, şi Compania Naţională de Investiţii a investit într-un patinoar din Sfântu Gheorghe.

Foto: Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe (Sursa: Pagina de Facebook Sepsi OSK)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Pare că regionalizarea e singura soluție pentru a scăpa de gașca de hoti de pe Dâmbovitza care fura si distrug totul.

    • De acord cu Alex. Mai ales, că majoritatea acestor edificii au fost construite prin munca „voluntară” a părinților noștri, prin grija comitetelor locale de partid, si nu de Bucuresti.

    • Solutia este ca oamenii sa mearga sa voteze la alegeri ca sa scape de ciuma PSD, ALDE si UDMR: pana una alta la ultimele alegeri toata tara cu exceptia a 5 judete, a votat majoritar PSD. Din alea 5 judete, 3 au votat UDMR – PSD-ul maghiarilor.

  2. Sistemul politic cu mai multe partide,care prin lupta lor pun piedici dezvoltării, consumă fonduri uriașe de bani publici și resurse umane și naturale,fac liste de priorități în funcție de propriile lor interese duce în final la incapacitarea și încetinirea îmbunătățirii sau realizării oricărui lucru folositor sau necesar societății. A !!! N-ați știut !?
    Soluția ar fi o societate din care să dispară lupta politică dar nu se poate realiza decât dacă ar fii interzise partidele politice și societatea să fie condusă de adevărații lor lideri intelectuali , adepți ai cinstei și vizionari. Când ??