E momentul pentru planul B de restricții în privința COVID-19 în Marea Britanie, cer șefii din sănătate Guvernului, pe fondul creșterii rapide a numărului infecțiilor
Directorul executiv al Confederației Serviciului Național de Sănătate (NHS), Matthew Taylor, a cerut guvernului să reintroducă anumite restricții, inclusiv acoperirea obligatorie a feței în locuri publice.
Marea Britanie a înregistrat marți 223 decese legate de COVID – cel mai ridicat număr de decese zilnice de la 9 martie când țara era în carantină.
Alte 43.738 de cazuri de Coronavirus au fost, de asemenea, raportate în ultima perioadă de 24 de ore, iar luni, Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr de noi infecții de la mijlocul lunii iulie, aproape 50.000.
Deși biroul prim ministrului Boris Johnson a declarat că ține sub observație atentă creșterea ratelor de infecție, un purtător de cuvânt a avertizat că premierul “nu are absolut niciun plan să introducă Planul B”. O astfel de strategie ar însemna ca oamenii să fie îndemnați să lucreze din nou de acasă, iar certificatele de vaccin ar fi necesare pentru intrarea în cluburile de noapte.
Luna trecută, ministrul sănătății, Sajid Javid, a confirmat, de asemenea, că dacă acest plan nu funcționează carantina va fi considerată drept “ultima soluție”.
Purtătorul de cuvânt oficial al premierului Boris a spus anterior că Planul B va fi activat numai dacă ar exista “un risc semnificativ ca NHS să fie copleșit”.
Profesorul Neil Ferguson – un membru de frunte al Grupului științific consultativ pentru situații de urgență – a declarat marți că crede că Planul B ar putea fi pus în aplicare în Anglia în această iarnă, dar o revenire la tipul de carantină introdus în ianuarie este puțin probabilă.
Marea Britanie are acum una dintre cele mai mari rate săptămânale de noi cazuri raportate din lume, iar ratele de vaccinare au rămas în urma celorlalte țări europene.
Datele arată că aproximativ 67% din populație a primit două doze de vaccin anti-COVID, comparativ cu 75% în Danemarca, 79% în Spania și 86% în Portugalia.
În timp ce rata săptămânală a noilor cazuri raportate este de 24 la 100.000 de persoane în Spania și 48 la 100.000 de persoane în Franța, această cifră se ridică în prezent la 463 la 100.000 de persoane în Marea Britanie.
Guvernul a declarat că urmărește, de asemenea, o nouă mutație a variantei Delta, care a fost numită AY.4.2 de către oamenii de știință.
Agenția britanică pentru securitatea sănătății a avertizat că această variantă reprezintă acum 6% din cazurile noi și ar putea fi cu până la 10% mai transmisibilă.
sursa: BBC, Sky News
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii