G4Media.ro

Ecaterina Andronescu: Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Prin…

Foto: Inquam Photos / George Calin

Ecaterina Andronescu: Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Prin competiție ar crește calitatea – Pro TV

“Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat așa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiție ar crește calitatea manualelor”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Știrile Pro TV.

 

Foto: Inquam Photos / George Calin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. SI DADDY CE ZICE? SAU EL NU ARE TREABA CU MANUALELE… EL DOAR CU FONDURILE…

  2. Dupa parerea mea, manualele alternative sunt o idee extrem de nefericita.
    In primul rand, totdeauna trebuie luat in calcul vectorul coruptiei. Sub pretextul competitiei au aparut tot soiul de manuale alternative in mare numar pentru aceeasi materie. Au fost scrise de diversi inspectori , iar profesorii din jurisdictiile respective le-au adoptat pe acelea, indiferent daca erau bune sau proaste.
    S-au cheltuit si multi bani in plus pentru uneori 5 – 6 manuale / materie.
    Competitia presupune ca cineva sa aleaga cel mai bun manual. Ori, cine sa o faca? Profesorii – nu au nevoie ; parintii – sunt incompetenti in marea majoritate a cazurilor – de altfel, cine sta sa citeasca zeci de manuale si sa le compare ?
    Cei care ar trebui sa le aleaga sunt beneficiarii adica elevii. Dar este evident ca ei nu sunt nici competenti, nici nu au timp sau chef sa faca asta.
    Ar mai fi multe de spus.
    Ce sa mai vorbim de faptul ca, un elev de varsta gimnaziala sau liceala are nevoie de certitudini, adica de un manual unic. Este o chestie de psihologie aici. Este derutant pentru el. Va descoperi ca trebuie sa caute in mai multe carti abia de pe la 20 de ani incolo.

    Este preferabil un manual unic, supravegheat si perfectionat in fiecare an. Desigur, pentru asta in ME ar trebui sa existe un mecanism adecvat. Hmmm…

    • Sa desfiintam mediul privat, pot sa conduca foarte bine activitatile de productie din tara asta administratiile statului prin „mecanisme adecvate” ca sunt mai adecvate decat cei direct interesati.
      Ce atata antreprenoriat! Antreprenorii sunt niste vampiri care sug sangele poporului roman. Poporul asta iubeste doar unicitatea, supravegherea unica, adica ce sa-si mai bata capul. sa gandeasca altul pentru el, ca el e derutat.
      Las-o naibii de democratie, alege Coreea de Nord!

  3. Da, trebuie să se revină la normalitate. Nu există un manual unic pe care să-l perfecţionăm an de an, încât să ajungem la manualul perfect, la opinia unică perfectă. Poate doar dacă am crede că-l putem egala pe Dumnezeu. Lumea este diversă, opiniile şi abordările diferă. Copiii noştri trebuie să înţeleagă acest lucru. E adevărat că e ceva mai greu cu unii dintre maturi! Să sperăm că doamna Andronescu va avea forţa să rezolve problema. Problemele financiare şi tendinţa de corupţie pot fi stopate prin reguli ferme: alegi să fii inspector sau autor de manuale, fixezi un plafon al cheltuielilor pentru manuale şi editura trebuie să-l respecte etc.

  4. Experimentele acestei bunicutze parsive care poate fi cumparata cu postul de Ministru combinata cu prostia si interesul celor dinaintea ei au adus invatzamantul in ‘genunche’.

    Ce va face ea acum?…evident va desfiinta manualul unic, introdus de un alt idiot de la PSD.

  5. O babuta cocarjata si mai tare de compromisurile facute; o nefericita care este greu suportata,daca este, de studenti.