G4Media.ro

Ecaterina Andronescu: Nu cred că vom avea mai mult de 70.000 de…

Foto: Inquam Photos / George Calin

Ecaterina Andronescu: Nu cred că vom avea mai mult de 70.000 de absolvenți de liceu peste trei ani. Ce se va întâmpla cu universitățile noastre? Soluția: studenții străini care aduc și taxe

Scăderea demografică “absolut dramatică” o face pe Ecaterina Andronescu să se întrebe “Ce se va întâmpla cu universitățile noastre?”. Într-o conferință la Constanța, ministrul Educației a interpretat astfel numărul copiilor care au luat anul trecut note mai mici de 5 la evaluarea națională:

  • “Nu cred că vreunul dintre dumneavoastră își imaginează că din cei 55.000 putem avea absolvenți de liceu cu diplomă de Bacalaureat ca să mizăm pe ei că vor opta pentru universități. Ca urmare, nu cred că vom avea mai mult de 60-70.000 de absolvenți de liceu peste trei ani de zile. Ce se va întâmpla cu universitățile noastre?”, relatează Info-sud-est.ro.

Într-un articol intitulat “Ecaterina Andronescu anunță Apocalipsa în Educație: “O cădere absolut dramatică/ Nu cred că vom avea mai mult de 60-70 de mii de absolvenți de liceu peste trei ani/ Ce se va întâmpla cu universitățile noastre?”, jurnaliștii de la Info-sud-est.ro redau pe larg declarațiile făcute de ministrul Educației vineri, în Sala Senatului Universității “Ovidius” din Constanța.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Prosti ati vrut, prosti aveti.
    De parca te-ar interesa pe tine…

    • Adevarat, Alex!

      @cotofana retardata: hahahahaaaaa! Tuto, esti intreaga la minte? Cine sfinte cuc vrea sa vina la studii la universitatile romanesti?? Inainte de toate, pune la punct sistemul de invatamant si, indirect, creste calitatea serviciilor de educatie, prestigiul universitatilor. Apoi poti veni cu astfel de mesaje. Pana atunci, faci nimic mai mult decat clabuci pentru retardatii asemenea tie.

  2. Universitățile să facă bine și să devină cu adevărat … universități, să se uite să vadă ce și cum prin alte „grădini” și să ofere servicii universitare de calitate, nu servicii de vânzare a diplomelor fără acoperire.

  3. Sunt bune de puscarii.

  4. Ei, vedeti? Asta e problema fundamentala cu Abramburica (si altii care s-au ocupat de educatie in tara asta).
    Problema nu e ce facem cu copiii, cum pregatim copiii sau ceva legat de ce lasam in urma noastra. Problema din punctul lor de vedere e cum protejam universitatile.

    Raspunsul e simplu: nu le protejam. Daca universitatile nu sunt in stare sa formeze oameni care la randul lor sa asigure spor demografic si interes pentru educatie, universitatile si-au ratat oricum menirea. Eu n-as da un leu sa protejez asa ceva.

  5. Psd, udmr si alde falimenteaza tara.cei dare sperati sa aveti pensii in 30+40 ani, mai ginditi~va o daya.

  6. Nu este de loc așa.
    Prima imensă eroare a fost desființarea (treptată) a cercetării tehnologice. Activitatea de cercetare a fost TOTAL subordonată învățământului universitar, unde se efectuează preponderent cercetare fundamentală. Foarte frumos, dar cum stăm cu progresul tehnologic din România? Treptat au fost desființate și centrele de proiectare., ca să fie auto-sabotarea completă.
    Înființarea învățământului particular fără criterii obiective de calitate a fost următoarea eroare. Universitățile primesc finanțări pe baza NUMĂRULUI de studenți și NU a calității (recunoscute internațional) a absolvenților. Mulți absolvenți, puține cunoștințe.
    Iar adoptarea necritică a sistemului Bologna a pus capac la toate.

  7. Își imaginează cineva că vor veni studenți străini – plătitori de taxe – la universități total subdotate material și sub-cotate internațional? Hai să fim serioși!

  8. tarabele Universitare, cum e cea din Iasi, cu un corp profesional de o mediocritate lucie care a votat rector o lichea cum e Toader – asta numeste Androneaskaia Univesitate? Sau toate privatele care scot in serie doctori plagiatori? mars, otrapa!

  9. Stimata d-na ministru,
    Universitatile vor reveni la normal.Fabrica de diplome si doctorate sper sa dispara.
    Max. 10 universitati in Romania, sunt suficiente pt. cei 70.000 de absolventi de liceu, prognozati de dv.Daca le tinem in agonie cu studenti straini, prostim si alte natii.
    Calitatea invatamantului si a cercetarii trebuie sa creasca.
    Aparitia a zeci de universitati private dupa 90, a fost un dezastru in actul educativ.Calitatea submediocra si susceptibila de fals in actul instruirii la nivel superior, a coborat mult standardele universitare.
    Programele de invatamant pana la nivel de liceu, repet a mia oara, trebuie aprobate exclusiv de Academia Romana, nu de alte Ciupercarii academice ce au aparut in acesti 30 ani.

    Sper sa nu va deranjeze prea mult acest comentariu!