G4Media.ro

Ecaterina Andronescu: Nu susțin acordarea de statut de funcționar public profesorului /…

Ecaterina Andronescu: Nu susțin acordarea de statut de funcționar public profesorului / Ministrul recomandă uniforme școlare, ca element de asigurare a securității

„Nu susțin acordarea de statut de funcționar public profesorului”, asta a declarat ministrul educației Ecaterina Andronescu într-o intervenție pentru Radio România Iași. Întrebată cum are de gând ministerul împreună cu autoritățile locale să asigure securitatea profesorilor în școli, după cazul profesoarei înjunghiate la Ploiești, după ce mai mulți profesori și învățători au solicitat măsuri și după ce FSLI a lansat un apel la modificarea legii în acest sens, ministrul a declarat că paza nu este singura soluție și că o uniformă aleasă de părinți, împreună cu școala, ar putea fi o soluție, o ”măsură care nu este exagerată”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Nicio treaba cu realitatea. Tanti e din alt film. Zici ca auzi vechi aparatciki vorbind cand o asculti pe Kati. Deflection, straw man arguments, red herrings, limbaj de lemn. Tot ce trebe numa sa nu vina cu un raspuns concret care presupune implicare din partea ministerului. Paleative sau chestii cu impact emotional pe care sa se certe parintii cu profesorii fara vreo implicatie din partea ministerului.

    • Exact aceeasi impresie mi-a lasat si mie interviul, si mai ales raspunsurile din alt film pe care le da madam andronescu. Mai exact, ce-o intrebi tu, si ce raspunde ea! La ministerul educatiei, in ultimii 30 de ani, a facut parte din fisa postului habarnismul, batutul campilor, opinatul pe langa subiect, totala incoerenta, decisul in orb si fara consultare publica, din registrul ”noaptea ca nebunii”, vezi schimbarea de anul trecut a subiectelor de bacalaureat si evaluare nationala, prin introducerea unui segment de minim 40% grile la mai multe materii, cum ar fi : romana, matematica, istorie, biologie. Dupa reactia foarte sustinuta a profesorilor, elevilor si parintilor, s-a renuntat la idee, insa in acest an a fost reluata masura, mai putin la romana. Vad ca lumea nu a reactionat, probabil au intentia s-o faca din doi pasi. Aceasta masura idioata va avea ca efect cresterea analfabetismului functional, dar din moment ce o persoana analfabeta functional poate ajunge prim-ministru, probabil ca ministerul educatiei considera ca le face chiar un bine elevilor, le deschide perspective.

  2. Azi spune o aberatie.
    Maine corectează cu o alta aberatie.
    Face experimente vu învățământul românesc.
    Brambureala continua!

  3. Normal. De ce să aibă cadrul didactic statut.
    E rezervat doar elevilor și asociaților de părinți.
    Cum poți avea viziune moderna cu un ministru septagenar?

    • Dacă se dorește acest lucru trebuie asumată. Dar vedeti ca vine la pachet si cu o serie de sancțiuni acest statut.Limbaj neadecvat la clasa(nu generalizăm dar ,sunt cadre didactice care folosesc limbaj trivial,demoralizator,instigator asupra elevilor) pot fi acuzați de purtare abuzivă .Rezultatul prost al unui elev la bac …pot fi acuzati de neglijență în serviciu.Luarea unei măsuri nedrepte..iar nu generalizăm,dar sunt ,poate fi o acuza a unui abuz în serviciu..Eu parca n-as vrea sa vad profesorii dând declarații la parchet.Au alt rol in societate.Prapastia este prea mare între elevi si profesori,profesori și părinți.Nu aceasta ste solutia,va garantez.Eliminarea stresului de ambele parti prin unire si schimbarea sistemului este calea.