G4Media.ro

Echipa de robotică a unui liceu din București lansează o Wikipedia pentru…

Foto: Alexandra Bordei

Echipa de robotică a unui liceu din București lansează o Wikipedia pentru roboți de competiție

Peste 80 de echipe se vor întrece între 3 și 5 martie 2023, la Sala Polivalentă din Capitală, în cadrul Olimpiadei de Robotică, etapa națională. Echipa Colegiului Național Ion Creangă din București lansează cu această ocazie o platformă care va reuni toată robotica de la nivel internațional, potrivit unui comunicat.

Platforma funcționează pe principiul unei baze de date cu o serie întreagă de funcții esențiale pentru echipele care doresc să-și îmbunătățească performanța, să înțeleagă, să studieze sau pur și simplu să se delecteze cu cele mai noi tendințe în materie de robotică competițională.

”Utilizatorii își pot crea un cont și un profil, unde vor încărca fotografii și videoclipuri sau note scrise despre strategia lor de joc, atât în perioada autonomă, cât și în perioada teleghidată a competiției. În plus, există posibilitatea încărcării versiunii digitale 3D a robotului, datele tehnice și performanțele acestuia, precum și a portofoliului sau a caietului tehnic. Platforma are capacitatea de a compila datele tehnice ale roboților introduși în baza de date, din care extrage statistici, diagrame și analize comparatorii, cu ajutorul cărora utilizatorii își pot analiza punctele slabe și le pot remedia din timp. E un fel de Wikipedia pentru roboți de competiție, în care se regăsesc diagrame, statistici, AI intern și criptare securizată cu două straturi la nivelul sesiunilor și al bazei de date”, a declarat Rareș Pălășan, membru al echipei de robotică din cadrul Colegiului Național Ion Creangă din București.

Etapa internațională a First Tech Challenge va avea loc în Houston, Texas între 19 și 23 aprilie 2023. Evenimentul din România este la a șaptea ediție. Jurizarea olimpiadei de la Polivalentă va fi asigurată și de către specialiști americani.

Ediția din București „First Tech Challenge” este organizată de „Asociaţia Naţie prin Educaţie” din 2016, potrivit Agerpres.

La această ediţie, 80 de echipe de liceeni din toată ţara şi una din Muntenegru se vor întrece pentru titlul de campioni naţionali la robotică. Cele mai performante trei echipe câştigătoare ale etapei naţionale vor avea şansa să participe şi la Mondialele din SUA.

România este campioana en-titre, în urma performanţei obţinute anul trecut, când echipa de elevi Delta din Arad a câştigat Campionatul Mondial.

În perioada 3-5 martie, cei interesaţi vor putea discuta cu robotişti, mentori-profesori, juraţi şi organizatori şi vor putea asista la meciurile organizate în formatul special de tip PowerPlay, fiind introduse în competiţie alianţe formate din mai multe echipe, dar şi două perioade de joc.

Misiunea proiectului de a inspira tinerii să inoveze pentru un viitor mai bun se reflectă în tema Energize a competiţiei. Prin roboţii dezvoltaţi de concurenţi, echipele reimaginează viitorul energiei sustenabile, găsind soluţii responsabile pentru provocările tehnologice pe care le întâlnesc.

Meciurile reprezintă doar o parte a evenimentului. Fiecare echipă îşi va prezenta conceptul proiectului şi procesul tehnic de dezvoltare a roboţilor în faţa juraţilor, oferind o perspectivă completă asupra experienţei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...