G4Media.ro

Echipament de testare rapidă, bazat pe detectarea anticorpilor, cumpărat din donații la…

Echipament de testare rapidă, bazat pe detectarea anticorpilor, cumpărat din donații la Spitalul Județean Sibiu. O firmă din domeniul energetic a oferit 200.000 de lei

Fundația Comunitară Sibiu a cumpărat un echipament de testare pentru virusul SARS-COV-2, bazat pe detectarea anticorpilor, cu banii donați de firma SC Oasis Green Energy 2 Sibiu. Compania a donat 200.000 de lei campaniei de strângere de fonduri ”O comunitate pentru sănătate”.

Aparatul a fost instalat la Spitalul Clinic Județean Sibiu. Oasis Green Energy 2 Sibiu este o companie care activează în domeniul energetic și are o cifră de afaceri de câteva zeci de milioane de lei.

”Vorbim adeseori de comunitate. Și înțelegem acest termen ca un grup de oameni cu interese similare, cu un scop comun. Perfect adevărat. Dar această definiție este una “rece”.

Comunitate înseamnă mult mai mult. Iar Fundația Comunitară Sibiu a reușit, împreună cu toți partenerii săi, să dea acestui cuvânt și alte valențe: implicare, umanitate, sănătate. VIAȚĂ. Totul prin lupta pentru binele nostru, al tuturor.

Mulțumim #fundatiacomunitarasibiu și Ciprian Ciocan pentru tot ceea ce faceți pentru sănătatea sibienilor și în special pentru noul echipament de testare pentru virusul SARS-COV-2 bazat pe detectarea anticorpilor, achiziționat de Fundația Comunitară Sibiu, ca urmare a unei donații în valoare de 200.000 lei din partea companiei Oasis Green Energy” au postat reprezentanții spitalului, pe contul de Facebook al instituției medicale.

Potrivit reprezentanților Fundației Comunitare, achiziția a fost făcută la recomandarea conducerii Spitalului Județean Sibiu și a Consiliului Județean Sibiu și are în vedere creșterea capacității de testare la nivelul județului, orientată în principal spre cadrele medicale, dar și angajații jandarmeriei, ambulanței, lucrătorii din asistență socială și alte grupuri expuse contaminării.

Testele rapide identifică anticorpii prin analizarea unei probe de sânge, putând detecta persoanele care au fost infectate.

În acest fel sunt detectate două tipuri de anticorpi – IgM, primii anticorpi care apar, arată faptul că virusul e încă prezent și dispar după aproximativ două săptămâni. IgG sunt anticorpi care persistă, însă nu se știe cât de mult, la acest moment. Acest test oferă rezultate în câteva minute, nu câteva ore ca în cazul PCR.

Campania de strângere de fonduri lansată de Fundația Comunitară Sibiu, pe platforma ocomunitate.ro, continuă. Deși și-au propus să strângă pentru spitale 2 milioane de lei, până acum, fondurile adunate depășesc 2,3 milioane de lei.

Sursă foto: Fundația Comunitară Sibiu

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Si, doar de la Covid 19 se formeaza anticorpi?

  2. Daca precizia este de 80%, atunci cei 20% nedetectati vor reduce populatia de peste 60 de ani cu 80% in maxim 1 an.
    Nu vor mai fi sub presiune sistemul sanitar si bugetul statului.

  3. Poate face o donatie substantiala si Senatul si Camera deputatilor dar si partidele , alea care primesc bani dela bugetul de stat , ca altfel ,nu pot face politica , adica sa dea din gura sa ne minta cu promisiuni , cu tot felul de minciuni , intr-un cuvant o gasca in majoritate cu diplome cumparate , care se cred mari polticieni .