G4Media.ro

Eclipsa parţială de lună se poate observa cu ajutorul telescoapelor, în centrul…

sursa foto: Pixabay.com

Eclipsa parţială de lună se poate observa cu ajutorul telescoapelor, în centrul Braşovului / Eclipsa începe la ora 21.01, moment în care Luna intră în conul de penumbră al Pământului

Pe 28 octombrie, între orele 22.30 și 00.00, Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov organizează în Parcul Nicolae Titulescu, în condițiile în care cerul va fi senin, o sesiune de observații ale Lunii, cu ajutorul telescoapelor și lunetelor noastre, cu ocazia Eclipsei Parțiale de Lună, anunță Brașov.net.

În noaptea dintre sâmbătă și duminică, 28-29 octombrie, în România va avea loc o eclipsă parțială prin umbră de Lună, puțin peste 12% din discul lunar urmând să se afle în conul de umbră al Terrei. Eclipsa va începe la ora 21.01, moment în care Luna intră în conul de penumbră al Pământului, fapt ce nu aduce modificări substanțiale în ce privește luminozitatea satelitului nostru, intrarea în conul de umbră urmând să înceapă la 22.35, cu maximul „programat” la 23.14. Finalul eclipsei parțiale prin umbră va avea loc la 23.52, iar sfârșitul eclipsei, la 01.26, pe 29 octombrie.

Evenimentul este deschis publicului în mod gratuit.

Atenție, observațiile vor avea loc numai în condițiile în care cerul va fi senin!

Dacă vă aduceți cu voi lanterne sau „frontale”, vă recomandăm ca ele să aibă lumină roșie (obligatorie atunci când se fac observații de noapte).

Dacă vreți să aflați mai multe despre mecanismul formării eclipselor de Lună, puteți să o faceți urmărind la Planetariul Brașov, de la ora 12.00, în zilele de miercuri, vineri și duminică, spectacolul „Sistemul Solar, casa noastră”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cu binoclul nu se vede? Ca eu vad luna mai clar ca in poza din articol, cu binoclul.