G4Media.ro

Educația din România în 2019 se scufundă sub nivelul pe care îl…

Foto: Comisia Europeană

Educația din România în 2019 se scufundă sub nivelul pe care îl avea în 2009, arată Monitorul Comisiei Europene. Suntem la mare depărtare de țintele europene

România este sub media europeană la majoritatea indicatorilor-cheie din Educație, anunță oficial Comisia Europeană, care a publicat astăzi, 26 septembrie, Monitorul educaţiei şi formării pe 2019. Datele arată că educația din România se scufundă sub nivelul pe care îl avea în 2009. Într-un deceniu am pierdut procente la majoritatea indicatorilor, fiind la mare depărtare de țintele europene.

Părăsirea timpurie a școlii (18-24 ani) indică un procentaj de 16.4% pentru tinerii români, comparativ cu o medie UE de 10.6%, iar ponderea absolvenților de studii superioare (30-34 ani) este 24.6% pentru România, media la nivel european fiind 40.7%.

Comisia Europeană precizează că “îmbunătățirea sprijinului acordat cadrelor didactice – în special prin reproiectarea formării inițiale a cadrelor didactice și prin consolidarea dezvoltării profesionale continue – poate contribui la ameliorarea calității și a echității”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Educatie in sistem public facuta cu mediocrii platiti regeste pentru a-i determina sa voteze pe cei ,, care da ” . Guvern care ia bani prin japca legala de la mediul privat ( care produce PIB ) si da bugetarilor nesimtiti si inutili ( care consuma PIB in mod inutil )

    Guvernanti de rahat ; dati drumul initiativei private in toate domeniile . Inclusiv in educatie .

    Secaturilor .

    • Ce înseamnă „inițiativă privată” în educație? Universitățile sunt numite „fabrici de diplome”, oare liceele și școlile primare ce apelativ vor primi?
      Cine va plăti pentru ele? O sa plătească cei din mediul privat tot ce tine de funcționare?