G4Media.ro

Efectele Brexit. Exporturile britanice în Europa s-au prăbușit cu 68% în ianuarie…

Sursa Foto: trans.info

Efectele Brexit. Exporturile britanice în Europa s-au prăbușit cu 68% în ianuarie 2021 față de aceeași lună a anului trecut

Volumul exporturilor dinspre Regatul Unit spre Uniunea Europeană a scăzut în mod uluitor, cu 68% în ianuarie 2021 față de ianuarie 2020, în urma Brexit și a efectelor sale dezastruoase asupra comerțului dintre cele două părți, relatează The Guardian, citată de Digi24.ro

Scăderea dramatică a fost raportată de Asociația de Transport Rutier din Regatul Unit care a realizat un studiu asupra transporturilor internaționale în prima lună a anului. Într-o scrisoare datată cu 1 februarie, directorul executiv al asociației, Richard Burnett, l-a informat pe Michael Gove, responsabilul de coordonarea Cabinetului britanic, că a avertizat cu privire la situația exporturilor însă a fost ignorat.

El spune că a avertizat că există o nevoie urgentă pentru suplimentarea cu personal la vamă în contextul creșterii masive a birocrației în lumea post-Brexit. Numărul actual al angajaților în acest domeniu reprezintă o cincime din necesar, spune el.

Burnett mai spune că pe lângă prăbușirea exporturilor, în jur de 65-75% dintre vehiculele europene care au intrat în țară s-au întors goale pentru că nu existau bunuri pe care acestea să le ducă pe continent, din cauza întârzierilor produse de partea britanică, dar și pentru că unele companii au renunțat la exporturile spre Europa din cauza birocrației și costurilor impuse de Brexit.

Micile firme care au prosperat când UK era parte a Uniunii, spun acum că exporturile pe continent nu mai au niciun viitor din cauza costurilor masive.

Citește integral pe Digi24.ro

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Diferenta mare intre economia de piata si economia planificata.

  2. Exporturile au scazut din cauza ca a saracit lumea,urmare masurilor luate ” contra” covidului. Spre comunism,in zbor!

    • China si mai nou UE practic au desfiintat economiile tip ”Japoneza” si ”Mercedes”.

    • @Emil,
      Șefule, tu-mi pari a fi deranjat la mansardă rău de tot.

    • Licheaua romaneasca nu vade nicio diferenta intre Made in Japan sau Made in GmbH de altadata si Made in RPC sau Made in UE de astazi.

  3. Tin eu minte bine sau englezii au vrut Brexit?
    Brexit au vrut, Brexit au primit!

  4. Să se bucure de Brexit.

  5. „Brexit means Brexit!” era sloganul suveranistilor. Luati cu lamaie! Probabil se vor imbunatati cat de cat exporturile in viitorul apropiat, dar nu se vor apropia d enivelurile din vremea apartenentei la UE.
    Sa fie multumiti macar ca exista o bruma de acord cu UE, ca un Brexit dur ar fi fost mai catastrofal si pe termen mai lung. Oricum, majoritatea intelegerii post-Brexit e pe baza de dispozitii tranzitorii, valabile cativa ani, urmand ca dispozitiile finale sa semene mai mult cu un Brexit dur…Nu ii vad bine pe britanici peste 5 ani.

    • Stai tu liniștit. Deocamdată, UK a aplicat, de la 1 februarie, să adere la „The Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership (CPTPP)”, un acord de liber schimb între Australia, Brunei, Canada, Chile, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapore, Vietnam. Ei acum se deplasează din punct de vedere geopolitic, împreună cu Statele Unite, spre zona Asia-Pacific, care spre deosebire de muribunda UE, are cu totul alt potențial de creștere economică. 🙂

    • @Putinea,
      Ăla da comerț cu Vietnamul. Cu Peru și Australia…..

    • Uniunea europeana este cea mai bogata piata din lume sa nu fii prezenta aici nu existi. Cel mai mare export la Marii Britanii catre Europa erau produsele financiare nu cele trimise cu tirul.

  6. Nu îmi fac griji, în ceea ce privește UK, îi admir pentru faptul că au părăsit cel de-al patrulea Reich. Celor care proslăvesc al patrulea Reich, le doresc toate cele bune, și multă prosperitate.

    • pai emigreaza babaiatule, du-te in uk, rusia, china, unde vrei daca iti pute europa.. te ajut cu o donatie sa iti faci bagajele si sa te cari si sa ne lasi pe noi in „Reich”?

  7. Era previzibil ca vor scade indicatorii de performanta , dar poate nu atat de mult .
    Imi inchipui ca durerea mare sant paradisurile fiscale aflate sub ochii lor si banii murdari de acolo.Nu au nici un interes sa se schimbe lucrurile .Reglementarile europene le dadeau dureri de cap , si au scapat de astea.Orice infractor de oriunde , chiar si UE , poa sa stea foarte comod in UK daca are si banii cu el .( gen Popoviciu)

    • Gion esti aproape de adevar! F. aproape. Un singur lucru mai trebuie adaugat, iar acela tine de Rusia si interesele ei de a complica situatia dintr-o tara care i-a creat si ea niste probleme mai demult. Si atunci explicatia este completa. UK a cazut in propriul rahat si a fost convinsa sa creada ca este intre crizanteme. Acum descopera adevarul.

  8. Să vină pakistanezii din Pakistan în UK să înlocuiască est-europenii. Și UK marfurile să le trimită în Pakistan.