G4Media.ro

Efectele incendiilor de vegetație din Canada: Școlile din SUA își anulează recreațiile,…

Sursa foto: Twitter/@NWSBinghamton

Efectele incendiilor de vegetație din Canada: Școlile din SUA își anulează recreațiile, iar oamenii sunt avertizați să nu stea în aer liber

Mai mult de 12 state americane au fost miercuri sub incidența alertelor privind calitatea aerului, în timp ce fumul de la sute de incendii de vegetație din Canada se îndrepta spre sudul țării, aruncând o paloare gri opacă asupra orizonturilor orașelor și determinând oficialii să îndemne locuitorii să rămână în case, scrie Reuters.

Oficiali din domeniul sănătății din Vermont până în Carolina de Sud de-a lungul coastei de est, precum și din Ohio și Kansas în Midwest, au îndemnat milioane de locuitori să își limiteze timpul petrecut în aer liber, avertizând că particulele fine din atmosferă ar putea îngreuna respirația și prezenta riscuri pentru sănătate.

Serviciul Național de Meteorologie al SUA a emis alerte privind calitatea aerului din New England până în Carolina de Sud.

„Purtarea unei măști poate ajuta la limitarea iritațiilor pentru cei care suferă de boli respiratorii”, a scris pe Twitter biroul agenției din zona Washington, D.C. „Se așteaptă mai mult fum joi și vineri”.

Școlile de pe Coasta de Est au anulat activitățile în aer liber, inclusiv antrenamentele sportive, excursiile și pauzele, pentru a-i proteja pe elevi de ceață.

În Bethesda, Maryland, un liceu și-a mutat ceremonia de absolvire în interior, în timp ce o școală primară din Brooklyn, New York, și-a amânat petrecerea de dans „Spring Fling”. O școală din Montclair, New Jersey, a anulat o excursie a clasei a cincea la parcul de distracții Six Flags.

Școlile publice din New York au fost deschise pentru cursuri, deși evenimente și activități în aer liber, inclusiv o absolvire de școală gimnazială, au fost anulate, amânate sau mutate în interior.

Fumul traversează granița de nord a SUA dinspre Canada, unde sezonul incendiilor de vegetație a început neobișnuit de devreme și de intens datorită condițiilor persistente de căldură și uscăciune. Canada este pe cale să aibă cel mai rău sezon de incendii de vegetație din istorie.

Cerul de deasupra New York-ului și a multor alte orașe nord-americane era de un gri uniform, iar aerul mirosea a lemn ars. În multe locuri, soarele de dimineață devreme apărea ca un mic disc portocaliu strălucitor. Zgârie-norii din New York, care pot fi văzuți de la kilometri distanță într-o zi senină, au devenit aproape invizibili.

Miercuri dimineață, New York-ul avea a doua cea mai proastă calitate a aerului din lume, potrivit unui clasament al marilor orașe realizat de compania elvețiană de tehnologie privind calitatea aerului IQAir, Delhi, capitala Indiei, afectată de smog, fiind în fruntea listei.

Rochester, New York, în apropiere de granița canadiană, a avut cea mai proastă calitate a aerului din țară, potrivit IQAir, în timp ce șase orașe de pe coasta de est a statului Maryland și Delaware au fost clasate în ultimele 10 orașe în ceea ce privește calitatea aerului.

Fumul incendiilor de vegetație a fost asociat cu rate mai mari de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, creșterea numărului de vizite la urgențe pentru astm și alte afecțiuni respiratorii, precum și cu iritații ale ochilor, mâncărimi ale pielii și erupții cutanate, printre alte probleme.

Un magazin Home Depot din Manhattan a epuizat purificatoarele de aer și măștile, în timp ce locuitorii se străduiau să se protejeze de condițiile de ceață.

„Acesta este un eveniment fără precedent în orașul nostru, iar newyorkezii trebuie să își ia măsuri de precauție”, a declarat primarul orașului New York, Eric Adams.

Autoritățile canadiene au emis miercuri un avertisment mai sever privind calitatea aerului pentru locuitorii din capitala financiară a țării, Toronto, din cauza mai multor incendii de vegetație care au ars o suprafață record în acest an.

În timp ce incendiile de vegetație sunt frecvente în vestul Canadei, există flăcări în aproape toate cele 10 provincii și teritorii ale țării, Quebecul fiind cel mai afectat în prezent.

Aproximativ 3,3 milioane de hectare au ars deja – de aproximativ 13 ori mai mult decât media pe 10 ani – și peste 120.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească cel puțin temporar locuințele.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. nu va stresati, in 15-20 de ani asemenea calitate a aerului va fii la ordinea zilei din cauza poluarii aerului si a atmosferei … daca ati crezut ca era greu sa purtati o masca din textil, stati sa vedeti ce va trebui sa purtati mai incolo