Efectele muncii la distanță din pandemie: Birourile din Dublin sunt ocupate în proporție de cel mult 10% în zilele de luni și vineri
Birourile din capitala Irlandei, Dublin sunt, în medie, ocupate în proporție de doar 10% în zilele de luni și vineri, deoarece angajații continuă să adopte un model de lucru hibrid la un an după ultima închidere a țării din cauza COVID-19, arată un sondaj realizat în rândul a 500 de companii din capitală, scrie Reuters.
Aranjamentele hibride, în care angajații merg la serviciu o parte a săptămânii, au efecte în lanț asupra cererii de imobile comerciale și a firmelor de servicii care se bazează pe frecventarea centrului orașului.
Cercetarea irlandeză publicată miercuri de agenția imobiliară Savills și de organismul de comerț al Camerei de Comerț din Dublin a sugerat că birourile din principalul cartier de afaceri au o rată medie de ocupare de 0%-10% în zilele de luni și vineri.
Gradul de ocupare crește la 51%-60% în zilele de marți și joi și la 61%-70% în zilele de miercuri.
Aproape jumătate dintre firmele intervievate au declarat că angajații trebuie să petreacă cel puțin două sau trei zile la birou în fiecare săptămână.
În ciuda gradului mai scăzut de ocupare trei sferturi dintre firme au declarat că nu și-au schimbat dimensiunile birourilor, în timp ce 17% au redus-o și 7% au adăugat mai mult spațiu.
O cercetare separată a grupului imobiliar CBRE a arătat marți că totalul spațiilor de birouri cumpărate sau închiriate anul trecut a fost cu 2,5% sub media anuală pe 10 ani, lăsând o rată de neocupare de 11% sau 14%, inclusiv așa-numitul „spațiu gri”, unde chiriașii mai mari caută să subînchirieze părți din birourile lor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank