G4Media.ro

Efectul Brexit: Nicio universitate din Uniunea Europeană nu mai este în top…

FOTO: Parlamentul European

Efectul Brexit: Nicio universitate din Uniunea Europeană nu mai este în top 25 cele mai bune universități din lume

Prin ieșirea oficială a Marii Britanii din Uniunea Europeană efectele asupra cercetării universitare și învățământului superior sunt importante.

Un raport al Comisiei Europene notează faptul că după acest „divorț” nicio universitate din Uniunea Europeană nu mai este în top 25 cele mai bune universități din lume.

Practic, Marea Britanie era cea care avea 5 universități în „liga I” a învățământului superior mondial, ligă dominată de instituțiile americane.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Deprecierea invatamantului superior european este urmarea abordarii populiste „fiecare sa aiba o diploma de studii superioare”. Cantitatea e una si calitatea, cu totul altceva.

  2. Si nu e intamplator. Invatamantul superior gratuit niciodata nu face performanta. Cand dai bani din buzunarul tau ai intotdeauna grija cui, si pentru ce ii dai. Daca nu vrei sa inveti cu adevarat, nu-i dai. Daca nu simti ca merita, nu-i dai. Nu-ti mai permiti sa faci facultatea asa ca sa te afli in treaba. Iar daca nu-ti permiti, se gasesc burse si sponsorizari, dar nu neconditionat. Cand e pe gratis, pana la urma de ce sa refuzi? Viata de student e frumoasa, buna sau nu, nu strica sa ai o diploma acolo. Dar si performanta e pe masura.

    • Stai liniștit că așa zisa performanță a universităților de top anglosaxone nu constă neaparat un curiculla care te dă pe spate, ci in selecția copiilor cu bani ȘI relații. Plătești pentru networking și șanse de a cunoaște pe cineva care te va sprijini în viitor, nu să devii geniu.

    • O completare la ce a scris Nik – și prea bine a scris.
      Și in US se întâmplă la fel, nu doar în UK. Bragging rights. Educația e mega business acum, cel puțin peste ocean. Nu doar românii vorbesc despre fabricile de diplome, ci și americanii. Ia căutați nivelul de îndatorare ptr studii, dacă nu sunteți la curent. Despre EU nu mă pronunț, nu sunt informat.

    • Sunt doua lucruri complet diferite. Sigur ca este un business (mai ales daca e privat), dar aici era vorba de performanta. Iar performanta este reala si masurabila. Conceptia ca o facultate trebuie sa produca genii este gresita, facultatea trebuie sa produca oameni pregatiti. Diferenta intre fabricile de diplome romanesti si cele americane e ca din Romania pleci doar cu diploma. In sistemul american se pune atat de mult accent pe partea practica incat trebuie sa fii complet tampit ca sa nu inveti nimic.

    • nnm, ceea ce spui este adevărat, dar din păcate și peste ocean s-au mai schimbat lucrurile între timp. Sistemul educational din ro este la pământ, nu contest lucrul asta. Și nici prin gând nu îmi trece sa pun egal între cel romanesc și cel american / britanic. Totuși, din câte văd și aud (in/lângă US, unde sunt), cel American e pe o pantă descendentă în momentul actual. Iar la ei, învățământul superior public este ca și inexistent, vorbim despre sisteme mult diferite. De-asta spuneam ca este mega mare business (bubble). Datoriile curente ptr studii (superioare) sunt undeva în jurul a 1.4 trilioane USD, dacă nu mă înșală memoria.

  3. UE mai are încă Românica geto-daco-romanică,grădina Maicii Domnului (domnu Dragnea,evident)……să se comporte frumos cu noi că de nu ,RoExit îi paște pe satano-soroșiștii brucselezi !!!!!

  4. Diversitatea e puterea noastra, discriminare pozitiva si alte idiotenii neo-marxiste au condus la situatia asta. Yn exemplu de dementa in stare pura :
    Yale will stop offering a very popular art class because it covers artists who are „overwhelmingly white, straight,” and European.
    https://www.theblaze.com/news/yale-cancels-class-for-being-too-white-and-straight

  5. Ei hai sa nu dramaizam. Azi si maine inca mai avem universitati in top 25.

  6. Nici Spiru Haret nu e in top?

  7. In America statul acorda sume imense pentru cercetare pe proiecte competitive ale universitatilor spre deosebire de majoritatea tarilor UE. Aici abordarea UE ar trebui sa se schimbe

    • Nu cred că UE are cum să se schimbe vreodată, țările care o compun au fost socialiste, nu capitaliste, de generații lumea e obișnuită ca statul să se ocupe, statul să facă, statul să dea. Europenii sunt obișnuiți să se nască plini de drepturi, toate astea duc, încet-încet, la dispariția competitivității, omul nu mai e motivat să facă ceva special dacă statul oricum îi ia 70% din acel ceva și îl împarte la restul.