G4Media.ro

UPDATE Magistrații bulgari amână decizia privind extrădarea Elenei Udrea pentru 8 iunie.…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

UPDATE Magistrații bulgari amână decizia privind extrădarea Elenei Udrea pentru 8 iunie. Udrea a plâns în fața instanței

UPDATE Ora 17.25: Elena Udrea a plâns în fața magistraților bulgari, transmite Antena 3. Ea și-a invocat fetița, care se află acum la București

UPDATE Ora 15:03 Magistrații bulgari au amânat pronunțarea unei decizii privind extrădarea pentru 8 iunie, Elena Udrea rămâne în arest.

Curtea de Apel Sofia se va reuni pe 8 iunie, de la ora 15.00, în dosarul privind cererea de extrădare în România a Elenei Udrea. Decizia de amânare a fost luată în cursul ședinței de miercuri deoarece mai multe documente legate de acest caz au fost trimise de România la instanța bulgară cu mai puțin de 24 de ore înainte de ședință. „Este necesar ca materialele relevante să fie traduse în limba bulgară și acesta este motivul amânării cauzei”, potrivit magistraților bulgari.

De asemenea, Curtea de Apel a refuzat să schimbe măsura „arestului preventiv” impusă Elenei Udrea după ce a fost arestată în Bulgaria în urmă cu mai bine de o lună. Magistrații au arătat că termenul rezonabil de analiză a dosarului de extrădare a acesteia nu a fost încă depășit, iar dacă dosarul poate fi soluționat în curând, modificarea măsurii nu se justifică. „În plus, judecătorii au precizat că nu se știe în acest moment dacă Elena Udrea continuă să aibă un contract de închiriere în Bulgaria pentru a avea un loc unde să locuiască în cazul în care ar părăsi centrul de arest preventiv. Din aceste motive, ea va aștepta în arest preventiv până pe 8 iunie, când va fi analizată cererea de extrădare”.

UPDATE Ora 15:02 Elena Udrea a declarat miercuri, după ce a fost audiată de magistrații bulgari, că „justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate” și a susținut că acesta este motivul pentru care „în toate țările din Europa” solicitările românești sunt respinse.

Judecătorii bulgari ar urma să decidă miercuri, 1 iunie, dacă Elena Udrea va fi extrădată în România, potrivit informațiilor G4Media. Ședința de judecată a început la ora 13.00, la Sofia, după ce autoritățile române au furnizat toate datele cerute de instanța bulgară.

În primă instanță magistrații au hotărât să fie extrădată, pentru a-și executa decizia definitivă dată de Înalta Curte de Casație de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Udrea a contestat prima decizie a magistraților bulgari și așteaptă sentința definitivă.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă de poliția bulgară în apropiere de granița cu Grecia. Justiția bulgară a decis ca Udrea să fie arestată preventiv. (Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. maine vor fi expulzati amandoi porumbeii: si Base, si Nuți

  2. O iapă intră într-un bar. Barmanul:
    – Ce-i cu fața asta lungă?

  3. Iese si asta pe cautiune. E pericol de moarte in puscariile din RO, valabil doar pentru cei care fura milioane de euro. Chitoiu, Pintea super tare si altii ca ei cand le vine randul sa fuga din tara?

  4. Daca nici Bulgaria nu extradeaza, ar fi cazul sa se faca o analiza serioasa a modului in care functioneaza justitia. E clar ca avem probleme si nu se pot ascunde sub pres, de exemplu cu legea care sa ii tina pe condamnati in tara sa nu afle cei din afara ce e pe aici. Se judeca stramb? Nu se tine cont de dovezi? Se incalca drepturi si reguli? Nu se poate ca judecatori din atatea tari ca Anglia, Italia, Grecia, etc. sa considere ca e ceva in neregula cu hotararile judecatoresti definitive in domeniul penal din Romania.

    • Ai cumva vreo indoiala asupra faptului ca Udrea a furat? Sau crezi ca isi permite toate extravagantele din salariul de bugetar si din banii de la partaj?

    • Sau, e si optiunea ca Bulgaria este corupta in draci, si se accepta mita la judecatori fara probleme.

    • Tarile astea considera ca e ceva in neregula numai pentru anumite persoane , nu pentru toti romanii . E un blat gretos la nivel de servicii si justitie intre tari . Prafuri pentru fraieri. Smecherii nu mai merg la CEDO, ii rezolva bulgarii,grecii, etc. care hotarasc ca nu au fost judecati corect de ICCJ … Mai ceva ca la Circul de stat .

  5. Cadou de ziua copilului: o sa te poate vizita la puscarie.

  6. Vaaaaaiii, ce veste mare !!!! In țară lucrului bine facut ( pas cu pas ), justitia e facuta de gașca savonea corbu netejoru si nu valorează nimic nici macar pentru bulgari. Țara lucrului bine facut construită de Iuda lider regional in care justitia e confiscată de gașca savonea corbu netejoru.
    Urraaaaaa, slava lui Iuda lider regional.

  7. Justiția romana are probleme grave!! Din aceasta cauza a fost numita kovesi șeful parchetului european! Sa i ajute Codruța! Sa le facă o radiografie a modului în care s a furat o tara întreaga și și au luat ori 1 an pentru gresie din china ori 2 ani pentru alea de la Teleorman angajate la protecția copilului!

  8. Pe de o parte România e acuzată de corupție, iar pe de altă parte nu sunt extrădați în vederea executării pedepsei condamnații pentru corupție. Eu nu mai înțeleg nimic !!!

  9. Din ce vad eu, neprofesionist fiind, daca de exemplu demonstreaza ca instanta nationala a judecat la o prima vedere stramb si conditiile de detentie in continuare ii pot incalca drepturile, instanta statutului respectiv are dreptul conform legislatiei europene sa decida ca executia pedepsei sa fie realizata pe teritoriul statului respectiv. Nu se contesta hotararea care este recunoscuta, dar are totala libertatea sa decida asupra executiei. Conform legislatiei UE -citez „Țările UE nu mai pot refuza să își predea propriii cetățeni, cu excepția cazului în care preiau obligațiile legate de executarea pedepsei cu închisoarea de către persoana căutată.” Si in baza legislatiei CEDO o fac. Adica il iau ei sa il pedepseasca si sa il reabiliteze. Ceea ce inseamna ca statul roman are o problema cu conditiile de inchisoare si apoi chiar cu ce se scrie in hotararea judecatoreasca (daca reflecta subiectivism, atitudine partinica, refuzul sa considere dovezi, sau avand referinte la acte normative-interpretari nefavorabile inculpatului care au fost adoptate dupa data infractiunii – evident ca pare ceva incorect si inclina balanta). Aici statul poate sa actioneze. Evident si la sustinerea cazului.