G4Media.ro

Elevii cer ajutorul președintelui Klaus Iohannis, după votarea legii care învestește profesorii…

sursa foto: CNE

Elevii cer ajutorul președintelui Klaus Iohannis, după votarea legii care învestește profesorii cu statut de autoritate publică

Elevii cer ajutorul președintelui Klaus Iohannis, la o zi după ce Senatul – cameră decizională – a votat legea prin care profesorii capătă statut de autoritate publică și agresorii cadrelor didactice riscă pededepse mai mari cu o treime. “Respectul nu se obține prin lege”, susține Consiliul Național al Elevilor.

Într-o scrisoare deschisă adresată liderului de la Cotroceni, elevii spun că “respectul și colaborarea dintre cei mai importanți actori de pe scena învățământului – elevii și profesorii – trebuie construit natural, această lege blocând respectul organic care ar putea fi nutrit în comunitățile școlare”.

“Vom sesiza cât de curând Avocatul Poporului pentru a rezolva această problemă”, a declarat Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor (CNE).

 

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Este necesara aceasta prevedere.
    Sunt scoli unde profesorii nu își pot exercita profesia datorita amenințărilor din partea elevilor și a părinților.

  2. Foarte bine, loazele sa puna mana pe carte si sa arate respectul cuvenit profesorilor.

  3. Aici parerile sunt impartite si cred ca problema vine din interiorul familiilor.
    Unii elevi vin deja educati la scoala, cu un minim de bun simt si intelegere ca trebuie sa respecti profesorul, sa faci liniste la cursuri si sa fii atent la lectie. Evident, un profesor abuziv sau nepasator trebuie raportat la autoritatea competenta.
    Alti elevi vin la scoala si fac haos, au zero respect pt profesori si asta e o problema reala. ea trebuie corectata cumva, sunt convins ca se poate, dar nu stiu cum, nu am competenta necesara in a rezolva asta. O propunere ar fi o comisie de experti din alte tari in care sistemul de invatamant este de calitate superioara, gen Finlanda, Suedia, Norvegia. Si sincer, orice investitie in aceasta directie este cea mai buna investitie pe care o poate face orice tara.

  4. Inca nu inteleg cine este acest consiliu al elevilor…
    dar imi este din ce in ce mai evident cui fac jocurile.
    In ultimul timp, critica, blocheaza sau incearca sa blocheze orice initiativa a celor din minister.

  5. Îmi pare rău pentru loaze, legea asta e necesara.

  6. Intreg sistemul de invatamant trebuie reformat pe baza principiului: „Elevul potrivit in scoala potrivita pentru capul lui”. De cealalta parte, corpul profesoral are nevoie de mai multi dascali de vocatie si mai putin de oameni care devin cadre didactice din cauza ca altceva nu pot fi. Iar plagiatul (copiatul) trebuie sa duca la retrogradarea elevilor responsabili si a cadrelor didactice complice. Practic legea care da statut de autoritate publica va avea drept efect o anumita scadere a violentei elevilor contra profesorilor (ca de violenta a profesorilor contra elevilor nu mai este de mult vorba), dar nu si o crestere a invatamantului de calitate din Romania, unde de pe bancile scolii ies mult prea multi absolventi fara o elementara educatie si cu diplome date pe banda rulanta la toti, prosti si destepti, pregatiti si nepregatiti.

  7. Reprezentanții elevilor sunt părinții lor, nu consiliul elevilor iar problema asta o surclaseaza serios pe cea a statului profesorilor. Cum își permite o organizație să pretindă că vorbește în numele copiilor mei!? În numele elevilor vorbește cine are grijă de ei. nu cine nu are ce face si are timp de politică.