G4Media.ro

Elevii din clasele 0-IV și cei din a VIII-a și a XII-a…

Foto: Pexels/ Arthur Krijgsman 

Elevii din clasele 0-IV și cei din a VIII-a și a XII-a să fie prezenți zilnic la școală, recomandă Institutul Național de Sănătate Publică

Autoritățile din sănătate recomandă ca elevii din anii terminali și cei din ciclul primar să vină la școală zilnic, iar ceilalți să învețe 50% online și 50% cu prezență fizică la școală.

„INSP-ul recomandă, în special pentru școlarii din clasele 0-4, pentru cei din clasa a VIII-a și clasa a XII-a, așa cum a fost și anul acesta, să fie favorizați în acest proces și, dacă este posibil, să fie prezenți zilnic la școală”, a declarat la ProTV dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății (CNEPSS) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Oficialul a explicat că în contextul în care copiii din ciclul primar și cei din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a vin zilnic la școală, iar „ceilalți vin jumătate din timpul normal de lucru, e posibil ca în unele dintre școli să fie necesare și spații suplimentare”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: Pexels/ Arthur Krijgsman
Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Doamna doctor Cucu, elevii de clasa a 12 a mai pot invata singuri, mai pot recapitula singuri, se mai pot ajuta intre ei pentru că se cunosc deja, dar ce-aveti cu clasele a 5 a unde se predau multe noțiuni noi la matematica de exemplu si copiii intra intr-un nou ciclu, cu note(nu calificative) si profesori?
    Sau poate predați dumneavoastra geometria la clasa a 6 a sau începeți fizica sau la clasa a 7 a începeți chimia 8n sistemul pe care l-ati „recomandat”.
    De clasa a 9 a nu mai vorbesc, clase noi, profesori noi.
    Când să cred că asta e singura aberatie, doamna oficial guvernamental zice că, pentru a nu avea pauzele in acelasi timp, se vor decala orele de intrare la scoala. Adică, clasa A intra la 8, clasa B la 8.15, clasa C la 8.30, clasa D la 8.45. Nu pricep ce vor face cu profesorii, cum ii impart, cum se vor face orarele sau poate vine domnia sa si luminează si acest aspect.
    As vrea să stiu un singur lucru: doamna doctor oficial guvernamental a intrat in scoli din diverse medii si de diverse mărimi inainte de a elabora „ghidul”?
    I-as recomanda să viziteze cele 3 clase de a 12 a din Vianu cu 35-36-37 de elevi si să așeze domnia sa băncile, eventual de mână cu fosta profesoară a liceului, actual ministru.
    De asemenea, as dori să știu dacă s-a ocupat domnia sa personal să livreze tablete copiilor din mediile defavorizate.
    După aceea, poate cred aberațiile produse doar ca să zică că nu freacă menta pe bani publici.

  2. Sper sa se tina cont de recomandările INSP.
    Cel puțin la clasele primare învățământul online este imposibil de realizat, nu datorită incompetenței cadrelor didactice , ci datorită faptului că la această vârstă copiii nu au toate competențele necesare pentru a analiza și a înțelege informații noi prin intermediul calculatorului. Și mai este și riscul dezvoltării autismului virtual, care e o mare problemă la nivel de socializare, interacțiune, responsabilitate.

  3. ireal. sincer nu inteleg de cand INSP are competente in educatie? ei trebuie sa stabileasca doar reguli de sanatate iar ministerul educatiei sa decida in limitele acestor reguli care sunt prioritatile pe varsta. sau pe scurt, copiii dein ciclul primar nu raspandesc virusii? riscul este chiar mai mare, pentru ca sunt la varta la care probabil interactioneaza cu bunicii mai mult decat scolarii din orice alt segment de varsta

  4. Acest INSP trebuia sa fie Numarul 1 in toata actiunea de combatere si tinere sub control a pandemiei… am intrebat de la inceput: CINE coordoneaza, ce cauta cei 3 politai(va amintiti cum apareau cei 3 politai Vela, Arafat si Despescu si citeau dupa foi!!), NU aveau ce cauta, trebuia ca INSP sa faca acele Comunicari, pentru ca LIPSA de incredere in Politic(STIAU bine!) a dus la o LIPSA de incredere in acele Comunicate, in Masurile luate si uite azi unde suntem!
    Daca era lasat INSPul in fata(pentru asta exista INSP(e ROSTUL si ROLUL lui, exista la INSP un Centru pentru Controlul Bolilor Transmisibile, Specialistii aia pentru asta IAU Salariile uriase!), poate era altfel, desi mare branza vad ca nici astia nu fac..oamenii numai de asa ceva nu s-au ocupat, DESI Romania are Legislatia pentru Situatii de Urgenta(Pandemia e Situatie de urgenta!) facuta de Raed Arafat numit de Ponta in fruntea DSU dupa tragedia din Apuseni, Ianuarie 2-14, FIX pentru a pune la punct Legislatia pentru ca situatii ca cea de la tragedia din Apuseni(unde autoritatile NU au FACUT NIMIC!) sa nu se mai repete!
    Mare branza NU a facut Raed Arafat, hartoage si atat!
    Uitati-va cu ce vid legislativ ne-a prins pandemia, cu Institutii si Functii inalte dand din colt in colt…
    NU fac pentru ca ANI de zile au dormit in birourile lor, ca si cei din DSPurile politizate si practic inexistente!
    Nu spun ca e usor, Pandemia asta a fost ceva nou pe mapamond, practic Tarile si Autoritatile au invatat din mers, dar una e sa ai un Sistem sanitar pus la punct ca Germania si alta sa ai in fucntii inalte in Sistemul medical tot felul de politruci numiti politic si habarnsiti de top…
    Citesc ce spune acest Director(ce salariu o avea, ce o fi FACUT pana acum, pana la pandemia asta, cu ce si-a umplut timpul la INSP?!) si ma gandesc ca tot pe G4media am citit acum depsre acel Studiu din SUA care spune ca ceea ce stiam pana acum nu e real: copiii sunt transmitatori ai Virusului mai ceva decat adultii…
    https://www.g4media.ro/studiu-copiii-mici-ar-putea-fi-transmitatori-importanti-ai-noului-coronavirus-cercetarile-de-pana-acum-aratau-ca-acestia-ar-fi-mai-putin-contagiosi.html
    Directorul asta l-o fi citit?!

  5. Și la ceilalți ce le faceți? Copiii trebuie să meargă la școală!