G4Media.ro

Elevii din Constanța, despre repetenția la clasa I: Repetenția este o cutumă…

Elevii din Constanța, despre repetenția la clasa I: Repetenția este o cutumă toxică, care imprimă eticheta asupra elevilor că sunt incompetenți

Asociația Elevilor din Constanța respinge propunerea ministrului Educației de a introduce în lege posibilitatea ca elevii să poată fi lăsați repetenți și până la clasa a III-a. “Poziția noastră față de subiect e simplă: clasa I e clasa în care elevii dobândesc cunoștințe de bază și își însușesc anumite competențe, cum ar fi scrisul, calculatul, cititul. Considerăm că, la nivelul acesta, dacă elevii nu își însușesc aceste competențe, este strict responsabilitatea profesorului”, a declarat pentru Edupedu.ro Andrei-Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Si ce ati vrea voi sa se intample cu acei elevi?Pentru voi, elevii buni ,e simplu,plecati din tara,dar cu repetentii ce facem,ajung prim-ministri si parlamentari.

  2. pentru clasa I, nu este o solutie.

    Insa pentru clasele mai mari, da.
    Repetentia nu a fost inventata ca o eticheta, ci, pur si simplu elevul nu a acumulat cunostintele minime promvoarii. In concluzie, el trebuie sa repete cursurile pentru a acumula minimul de cunostinte.

  3. Mai Terminați bai cu prostiile astea… ce e aia școala? Dați-le la toți tablete, manele… și doctorate frate, medici, avocați, astronauți… încingeți un barbut și ăla care câștiga e doctor docent…hai ca ați mai avut una acum 30 de ani și mai aveți una chiar acum de ii duceți trena…

  4. La fata mea in clasa e un baietel pe care parintii au gresit si l-au dat, contrar tuturor opiniilor specialistilor, prea devreme la scoala. Si nu face fata. Solutia este sa il intarzie un an (parintii sa ceara refacerea anului din motive medicale), sa il mute la alta scoala, eventual. Dar aceeasi parinti nu au acceptat ca e prea devreme pentru scoala, deci nu vor face asta. Iar doamna (care nu are drept de veto in ce priveste copii care vin in clasa 0) ce sa faca: sa stea cu el tot timpul ca sa il invete sa scrie si sa citeasca, dar sa ii ignore pe ceilalti, sau sa il ignore ca e un caz pierdut oricum? Si el, fiindca nu va exista repetentie va reface un an mare in adolescenta cand traumele psihice sunt mai mari sau nu va reface nimic si va iesi cum a intrat din scoala. Acum in acest sistem, doamna invatatoare nu are solutie pentru el. Dar asa e cand comentezi politic situatii pe care nu le intelegi. Pana nu am vazut cu ochii mei ca „prea devreme” poate insemna teribil de mult, nici eu nu am crezut.

  5. Oameni buni, in Belgia unde am eu copiii la scoala, se ramane repetent sau se trece peste o clasa (adica in sus) in veselie la clasele mici, cateodata chiar in mijlocul anului. Si nimeni, dar absolut nimeni nu se supara: de la parinti la directoare si chiar la copil. Pentru ca toata lumea se gandeste la binele celui din urma.

    N-am fost in situatia asta, dar nici eu nu cred m-as supara daca mi s-ar intampla. Pentru ca aici oamenii nu o fac dintr-o ambitie stupida si nici nu o considera o cutuma. Se explica foarte clar parintelui de ce recomandarea este de schimbare a anului. Iar parintele este persoana care de fiecare data tebuie sa accepte transferul (in jos sau in sus). Si o face, asa cum este si firesc.

    Chiar nu inteleg de ce a aparut aceasta polemica si de ce exista atata indarjire din partea tututor. De ce nu e bine sa existe aceasta optiune? E doar o optiune.

  6. elevii din s
    asociatie sa-si roage parintii sa solicite in scris ca invatatoarea sa nu treaca la urmatoarea lectie pana cand si candidatii la repetentie isi vor insusi ”competentele” din cea curenta!

  7. elevii din asociatie sa-si roage parintii sa solicite in scris ca invatatoarea sa nu treaca la urmatoarea lectie pana cand si candidatii la repetentie isi vor insusi ”competentele” din cea curenta!