G4Media.ro

Elevii îi cer lui Sorin Cîmpeanu să clarifice rolul profesorilor în procesul…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elevii îi cer lui Sorin Cîmpeanu să clarifice rolul profesorilor în procesul de testare COVID-19: ”Nu există nicio alternativă din cauza lipsei resursei umane din educație”

Consiliul Naţional al Elevilor cere Ministerului Educaţiei să clarifice situaţia privind implicarea cadrele didactice în procesul de testare rapidă pentru COVID-19, indicând foarte clar ce atribuţii au în acest proces.

”Pe de o parte, Ministerul Educaţiei nu îşi asumă testarea în şcoală pentru a nu atribui profesorilor o sarcină în plus şi, pe de cealaltă parte, sindicatele din educaţie refuză vehement să susţină necesitatea implicării personalului din învăţământ în procedura de testare. În tot acest timp, din ce în ce mai multe şcoli decid distribuirea testelor rapide către elevi şi administrarea lor acasă, fără a avea garanţia că acest lucru se va întâmpla cu adevărat. De aceea, solicităm Ministerului Educaţiei să clarifice situaţia privind implicarea profesorilor în procesul de testare rapidă, indicând foarte clar ce atribuţii au cadrele didactice în acest proces. Considerăm că, la acest moment, nu există nicio altă variantă alternativă pentru testarea elevilor, având în vedere lipsa acută a resursei umane din sistem”, afirmă reprezentanţii elevilor.

Ei afirmă că în ultimele zile, ministrul Educaţiei a declarat în repetate rânduri că mizează pe înţelegerea şi pe bunăvoinţa cadrelor didactice, care se vor implica în asamblarea testelor non-invazive ale elevilor şi care vor participa la administrarea acestora în spaţiul şcolar. Adiacent, sindicatele din educaţie au anunţat că nu sunt de acord cu niciun fel de implicare din partea personalului din învăţământ pentru această procedură, fără a indica o variantă adiacentă realizabilă.

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă astfel de atitudini din partea celor care ar trebui să reprezinte un model de stabilitate şi siguranţă într-un context social ca acesta şi îndeamnă la responsabilitate din partea tuturor actorilor implicaţi în sistemul de educaţie.

În opinia elevilor, după ce toţi reprezentanţii societăţii civile (elevi, părinţi, profesori) au solicitat testare periodică în şcoli şi după ce, într-un final, acest lucru este realizabil, întregul demers este blocat de proceduri şi dezinteres.

„Cum rămâne cu testarea? Ministerul ”are încredere” în profesori, iar profesorii refuză să se implice. Dacă vom continua aşa, nu va fi testare în şcoli multă vreme de acum încolo. Nu este posibil ca, după ce testele au fost promise şi aşteptate nepermis de mult, să blocăm întregul demers de lipsă de asumare, comoditate sau dezinteres! Solicităm clarificarea situaţiei cu celeritate, precum şi responsabilitate din partea tuturor actorilor din educaţie!”, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. se pregateste material didactic pentru copii, sa invete si ei sa prevaleze un test de genul asta, ceea ce nu e rau, e bine in viata sa stii

  2. Care profesori?

  3. organizatia asta este condusa de descreierati la fel ca marele membru CC al UTC, dreptaciul MRU

    spun orice, numai sa spuna

    tragi apa, si nu se duc

  4. Orice om cu minte intreaga ( chiar daca este psd-ul elevilor ) , realizeaza ca cei mai interesati si responsabili oamani in aceasta chestiune , nu pot fi decit parintii . In casele lor, in conditii de igiena , in timp rezonabil , pot face testul respectiv ! Ma intreb , dintre cei care tot vorbesc in numele elevilor si parintilor , nici unul nu inteleg e ca babilonia care se va creea in scoli va duce la esecul jalnic al unei actiuni laudabile … sunt cgiar atit de prosti ? parca ar fi politicieni !

    • Nu credeți că li se spune ce să vorbească pentru a manipula gândirea unor profesori și a-i face să se răzgândească?!
      Nimeni nu se gândește la viață profesorilor! Fiecare își vede interesul: părinții și elevii doresc să arunce responsabilitatea în spatele celor mai puțin apărați, profesorii!
      În loc să se dezvolte o rețea sanitară școlară, ministerul aruncă, pentru a nu știu câtă oară, profesorii în mijlocul unei dispute naționale!

  5. Sarcina legata de testare le revine părinților elevilor, asa cum este si normal.
    Ce le este neclar elevilor, faptul ca profesorii „indraznesc” sa se ocupe de procesul de invatamant, si data fiind perioada, sa le corecteze testele, tezele, sa tina consultații si sedinte cu parintii etc
    Sunt destule sarcini, în afara de a suporta pur și simplu, precum niste bone (gratuie pentru părinți i) ifosele a sute de elevi pe zi.
    Unii parinti abia isi suportau proprii copii acasa, in timpul scolii online. Macar sa ii testeze de doua ori pe saptamana cu teste primite gratuit din scoli.

    • Bine zis! Asta suntem! Deja a intrat în conștiința tuturor, părinți și copii, că noi trebuie să fim babysitterul lor prost-plătit!
      Unde este echipamentul de protecție?! Mănuși, halate, măști?! Medicii stau îmbrăcați în spitale cu echipamente de protecție, au câte 2 măști, două perechi de mănuși, cipici protectori, noi…doar pe Dumnezeu! Nu avem niciun echipament și nici competențele necesare! Nu pot avea toate abilitățile din lume, eu, profesorul!

  6. Nu credeți că li se spune ce să vorbească pentru a manipula gândirea unor profesori și a-i face să se răzgândească?!
    Nimeni nu se gândește la viață profesorilor! Fiecare își vede interesul: părinții și elevii doresc să arunce responsabilitatea în spatele celor mai puțin apărați, profesorii!
    În loc să se dezvolte o rețea sanitară școlară, ministerul aruncă, pentru a nu știu câtă oară, profesorii în mijlocul unei dispute naționale!

  7. Nu parintii va considera ci statul. Faptul ca sunteti prost platiti nu este din vina parintilor. Sunt si alte meserii…cea de profesor nu poate fi realizata de oricine…Eu, ca parinte, nu doresc testarea in scoala fara acordul si prezenta mea si nici acasa nu vreau sa fac cu testele aceste venite la vrac. Sunt perfect de acord sa o testez acasa dar cu teste sigilate. Ori de cate ori mi s a parut ca are un simptom, am cumparat test si am.testat copilul, cu teste sigilate!

    • Atunci refuzați pe cel de la școală și cumpărați altul sigilat. Care e problema? Unii poate nu dispun de resurse financiare să cumpere mereu cate unul. E alegerea dvs. Iar în ceea ce privește că a fi profesor… într-adevăr nu toți pot fi adevărați profesori, deși mulți își dau cu părerea(mulți știu puțini cunosc)

  8. Vai ce m ai sar profesorasii care de cand cu pandemia vor sa și facă orele din sufragerie,și care după ce au urlat ca nu se testează elevii arunca acum sarcina în bratele părinților.Fuga de responsabilitate civica și umana este la ea acasă în scoala romaneasca.Rusine!!!

    • Ce va supără? Că trebuie să vă testați copilul? Mie mi se pare normal că fiecare să se testeze (peste 18 ani) iar în rest să testeze propriul părinte. Că așa cum ziceți , nu e mare lucru….doar părinții se pricep la toate sa de-a indicații.

    • Nu stiu pe cine „pupi in ….” dar pentru cultura ta generala 99,99% dintre „profesorasi” asa cum le spui tu, ba analfabet prost ce esti, vor sa faca ore la scoala ba nesimtitule.

  9. Bravo copii, dați dovadă de realism , dar gândiți va cum vor putea face o asistenta sau în cel mai bun caz o asistenta și un medic sa facă testele in scoli cu 500,600 și chiar 700 de elevi ,la prima oră și fără să tulbure procesul de învățământ

  10. Să vă fie rușine dumneavoastră! Profesorii nu sunt nici medici, nici asistente! Nu pot testa medical pe nimeni! Pot testa DOAR nivelul de cunoștințe al elevilor! Da, profesorii trebuie să dea un exemplu! Exemplu de demnitate, de cum NICI O PERSOANĂ nu trebuie sa se lase călcată in picioare! Medicii au grijă de sănătatea noastră, polițiștii de siguranță, constructorii ne fac locuințe, agricultorii hrană…. profesorii se ocupă de educația copiilor voștri!

    • Perfect de acord. Fiecare să facă pentru ce este pregătit . Mulți știu de toate și totuși nimic, dar îi critica pe alții.

  11. Profesorii trebuie să predea elevilor,nu să facă munca personalului medical. Ce, noi le cerem lor să facă munca noastră?

  12. Rușine!!!! Cadrele didactice au cu totul alta pregătire decât cea medicala. În cazul în care nu știți, un asistent medical este responsabil la 3-4 unitati de învățământ și nu pot fi prezenți în toate unitățile în același timp. Îmi cer scuze, dlor politicieni, avem familii acasă, la care trebuie sa ma întorc sanatoasa iar gândul ca, cei 30 de copii din clasa ar trebui sa scuipe în fata mea, sa iau probe cu pipeta, sa fac test, îmi da fiori. Poate chiar nu o fi mare lucru pentru unii dar nu acesta este rolul unui cadru didactic. Doar pentru a pune toate componentele testului pentru toți copiii clasei, am sacrificat o ora din timpul dedicat activităților specifice. Cred ca, fiecare părinte își cunoaște copilul iar familia este un mediu în care copilul se simte în siguranță. Testele pot fi făcute mult mai ușor.