G4Media.ro

Elevii și profesorii nu mai trebuie să citească la ore fixe de…

Sursa foto: Pexels

Elevii și profesorii nu mai trebuie să citească la ore fixe de Ziua Națională a Lecturii 2023. Ministerul Educației propune ca elevii să-și aducă la școală cartea preferată

Elevii și profesorii nu mai trebuie să citească timp de câteva minute, la o ore fixe, în Ziua Națională a Lecturii 2023 de miercuri, 15 februarie. Copiii trebuie să aducă la școală cartea preferată, după exemplul personal dat de profesori, anunță Ministerul Educației. În 2022, pe 15 februarie toți copiii și profesorii au citit timp de 15 minute de la orele 11 și 14, la decizia ministrului Educației de atunci, Sorin Cîmpeanu, după cum scrie EduPedu.ro.

Edupedu.ro a scris anul trecut despre activitățile pe care le pot face școlile de Ziua națională a lecturii, sărbătoare introdusă prin lege din 14 ianuarie 2022.

Printre indicațiile anunțate de instituție pentru școli, pe 15 februarie profesorii trebuie să:

  • invite „elevii să vină la școală cu cartea preferată; le oferim un model, povestindu-le despre cartea noastră preferată”
  • încurajeze „interesele de lectură, în limitele normelor de conduită”
  • provoace „discuții interesante: cum ai descoperit această carte? de ce este preferata ta? cum te simți când vorbești despre ea? ce putem noi învăța din ea”

Articolul complet, pe EduPedu.ro.

 
 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. normal citind titlul te prinzi despre ce este vorba dar acum parca a fost scris de cineva care a tras ceva pe nas

  2. „Elevii și profesorii nu mai trebuie să citească timp de câteva minute, la o ore fixe, în Ziua Națională a Lecturii 2023 de miercuri, 15 februarie. Copiii trebuie să aducă la școală cartea preferată”
    Elevii și profesorii nu mai trebuie să mearga timp de câteva minute, la o ore fixe, la umblatoarea din porumbiste în Ziua Națională a Lecturii 2023 de miercuri, 15 februarie. Copiii trebuie să aducă olita la școală.
    Dacă n-ar fi tragic……ar fi (SI ESTE) comic. „Sa citim timp de câteva minute, la ore fixe” : punem ceasul sa sune si, PAC, cetim!!!!!
    Ce caraghioslâc !
    Care copil mai ceteste azi Amintirile când întrebarea standard acu’ este „la ce-mi foloseste?”. S-a tradus în valachă (română seamănă prea tare cu romașcaneză) cartea „Comme un roman” a lui Daniel Pennac, fost profesor de limbă natională. Dnele si Dnii de la ministerul învătământului (asa-i zice?, că n-are nietzsche o legatură cu domeniul, nici pe departe) ar face bine a o ceti timp de câteva minute, la ore fixe, e amuzanta! Poate si ceva copii, e haioasa da’cam greuta (pentru ambele categorii). Idea de baza a cartii e ca daca n-ai cetit o carte ai perdut o placere (care?, ei, aici ar veni DASCALUL – ce-mi place termenul asta facut nemuritor de acelasi Nica al lui Stefan a Petrei : Dascale, Trascale, Be he he, dracu’ sa te ie – cu explicatia, momeala, tentatia, pur si simplu cu delicatul santaj al cetirii/lecturii. Deseori, NU întotdeauna, pacatele mele, susmentionatul vine el cu olita).
    Evident ca sunt depasit si anacronic (da’ am cetit de mic, la ce mi-o fi folosit?!!).
    Evident ca prezentul „comentariu” nu va fi publicat (prea mult de cetit!)

    • Bizarre autant qu’étrange (bizar si ciudat – aprox.). Fu publicat, sunt stupefiat, nu-mi cred ochilor !!!!

  3. Vai de scula voastra de profesori si invatatori. 95% dintre elevi nu stiu doua strofe din imnul national…despre ce vorbim aici?