G4Media.ro

Elogii în presa germană: România  se autodepășește, face foarte multe pentru Ucraina…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Elogii în presa germană: România  se autodepășește, face foarte multe pentru Ucraina / A primit 450 de mii de refugiați, a livrat ţării vecine păcură şi alte bunuri 

Când se vorbeşte despre primirea refugiaţilor, România nu se află în vizorul presei. Cu toate acestea, ţara face foarte multe pentru Ucraina, scrie Frankfurter Rundschau, citată de Rador.

Potrivit datelor comunicate de înaltul comisar pentru refugiaţi din ONU, de la începutul războiului au fugit din Ucraina aproape şase milioane de persoane.

Ţările care au ajutat cel mai mult refugiaţii din Ucraina, sunt Polonia cu 3,2 milioane şi România cu 889.000 de persoane. Este greu de realizat ce provocare imensă înseamnă garantarea unor locuri de refugiu, asigurarea cu medicamente şi alte bunuri necesare ale acestora.

Cu atât mai greu pentru o ţară ca România, care face parte din cele mai sărace state din UE. În România cu doar 20 milioane de locuitori, aproape fiecare a 20-a persoană este un refugiat de război din Ucraina.

Dincolo de acest aspect, România vine în ajutorul ţării vecine Republica Moldova, vizibil şi mai sărace, în primirea refugiaţilor.

Această „casă a săracilor din Europa” a primit, la rândul ei, peste 450.000 de persoane, ceea ce înseamnă că acolo fiecare al cincilea locuitor este un ucrainean.

În martie, când s-a atins punctul culminant al crizei refugiaţilor, România a venit în ajutorul Republicii Moldova cu 100 milioane de euro.

În afară de acest ajutor, România a livrat ţării vecine păcură şi alte bunuri pentru ca numeroasele locuri unde au fost adăpostiţi refugiaţii să poată fi încălzite. România acordă Republicii Moldova şi sprijin politic când vine vorba de o eventuală aderare la UE.

După cum a precizat ministrul român de externe Bogdan Aurescu, „în privinţa acestei perspective prezentarea cererii de aderare la UE de către Ucraina, Republica Moldova şi Georgia demonstrează voinţa neabătută a acestor state de a deveni parte a UE, un obiectiv pe care România îl susţine cu tărie.

Împreună cu statele din Balcanii de Vest care se află la rândul lor în etape diferite al procesului de aderare, acest proces urmează să fie revigorat şi încheiat”.

Cu toate acestea presa europeană conţine puţine reportaje şi referiri la ospitalitatea şi activitatea politică a românilor. Nici în Germania, care a primit până la sfârşitul lunii aprilie 610.000 de ucraineni nu există decât puţine referiri la activitatea deosebită depusă de România.

Se pare că presa subapreciază importanţa strategică şi politică a acestei ţări care este din 2004 membră NATO şi din 2007 face parte din UE.

Sursa: Frankfurter Rundschau/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

  1. Nu sar hauriștii, că de ce dăm atâția bani republicii Moldova?

  2. Majoritatea ucrainenilor au plecat mai departe, nu avem 800k, poate 80k în țară.

    • sa mo.ri tu postac sarak si idio.t ce esti? locuiesti in sat?

    • Refugiati bolsevici tot un fel de rusi pleaca catre Polonia, e mai bine asa, rusii haholi n-au ce cauta in Romania. Imi pare rau pentru bieti oameni care gazduieste animalele astea „ukrainene” haideti cu comentarile frustratilor g4 sunteti penibili haideti astept sa fiu facut rusofil oricum nu-mi pasa de ganidrea voastra minoritara sunteti ca niste gandaci ce trebuie ignorati sa nu uitam aici suntem pe g4 nu in realitatea voastra sau mai bine zis visul desart al userimului. =)))

    • @calin, ești prea insignifiant ca să fi luat în seamă. Nu toate țările sunt tolerate și proaste ca noi, iar asta nu dă dreptul niciunui stat să invadeze țara vecină, că nu îi place politica care o are și că vrea în UE sau NATO. E dreptul fiecărei țări să-și aleagă alianțele și politica, atâta timp cât nu atacă alte țări. În cazul de fata Rusia e agresorul, iar politica asta cu influenta asupra anumitor țări este de tot sovietică, asta nu e democrație așa cum se lauda bolșevicii.

  3. 15 ani de la aderarea in UE și nu am ajuns nici la 50% absorbție din banii europeni, România una din blocul țărilor cele mai sărace in UE. Ne-au dat bani dar incompetenta guvernanților nu e compatibila cu bunăstarea și evoluția țării. Rusine!!

    • României ii trebuie niște guvernanți care sa elaboreze niste legi dure (amenzi usturătoare si munca in folosul comunității) pentru cei care scuipa pe jos, arunca pe jos diverse gunoaie, hartii, mucuri de tigara, arunca diverse gunoaie si ambalaje mici chiar de la fereastra, arunca supa, piftie si alte zemuri pe tomberoanele devpe scările de bloc, pe parintii care se fac ca nu observa cum copiii lor arunca pe jos ambalaje de cornuri, napolitane, bomboane, pe cei care dau in casa muzica tare indiferent de oră, pe cei care polueaza urechile tuturor calatorilor din autobuz cu flecareli la telefonul mobil etc
      Abia dupa ce in cativa ani se va rezolva nivelul de educație si civilizatie, sa vina guvernanți care pe fondul unui popor civilizat si harnic, sa faca sa prospere Romania.

  4. Pai rrromania are potențial. Ptr alți are și kase gratis. Și banii și gagici daka e nevoie. Totul ptr străini. Ptr romani din România foamete. Scumpete. Umiliți. Saraciti. Asta e România lui iohanis și alții înaintea lui.

    • Postac aurifer Putinist

    • Patria hoților este cea mai săracă țară din UE.

    • Nu-i nimeni vinovat decat noi, românii, care de peste 32 de ani votam aceleasi partide pentru ca ne este frica de schimbare si ”astia au furat dar ne-a si dat ” sau in ziua votului stam acasa ori mergem la un gratar pentru ca ”asa-i pedepsim” ori ”tot aia ies ”. Dumnezeu ne da ,dar nu ne baga in traista .

  5. Oare ce i-o fi apucat pe astia, de ne lauda, asa, dintr-odata?

  6. România nu este o țară săracă, proști sunt cei care cred! Românii sunt in proporție de aproape nouăzeci la sută proprietari de locuințe și alte bunuri față de autoproclamatii „bogați care se cred nemții, plus bogățiile neexploatate care le deține Romania la teritoriul ei mic, avea oameni competenți dar problema cred că o știe aproape fiecare român.

  7. Germanii n-au înțeles un lucru, chiar dacă sunt deștepți. Românul iartă dar nu uită. În al doilea război mondial am mers alături de nemți pentru că rușii luaseră teritorii românești pentru că rușii sunt hoți. Ucrainienii au teritorii românești furate tot de ruși. Tezaurul l-au furat tot rușii. Dacă la noi veneau refugiați și din Manciuria, tot așa procedam pentru că rușii sunt o nație de nenorociți. Oare de ce au fugit bulgarii, lipovenii, sârbii de pe Volga? A-ți ghicit. Din cauza rușilor.

  8. Ne pare rău de situație

  9. Hei, securiștii din G4 media, vă faceți treaba? Postați numai ce vreți?

  10. Dacă ne laudă neoliberalii străini (prin presa lor, G4 media) înseamnă că am dat-o în bară. Suntem vasalii lor muți și dansăm exact cum zic ei.

  11. României ii trebuie niște guvernanți care sa elaboreze niste legi dure (amenzi usturătoare si munca in folosul comunității) pentru cei care scuipa pe jos, arunca pe jos diverse gunoaie, hartii, mucuri de tigara, arunca diverse gunoaie si ambalaje mici chiar de la fereastra, arunca supa, piftie si alte zemuri pe tomberoanele devpe scările de bloc, pe parintii care se fac ca nu observa cum copiii lor arunca pe jos ambalaje de cornuri, napolitane, bomboane, pe cei care dau in casa muzica tare indiferent de oră, pe cei care polueaza urechile tuturor calatorilor din autobuz cu flecareli la telefonul mobil etc
    Abia dupa ce in cativa ani se va rezolva nivelul de educație si civilizatie, sa vina guvernanți care pe fondul unui popor civilizat si harnic, sa faca sa prospere Romania.

  12. Daca nu era Klau$$ie cine stie ce ar mai fi ajuns din România cu haurul asta

  13. @calin, ești prea insignifiant ca să fi luat în seamă. Nu toate țările sunt tolerate și proaste ca noi, iar asta nu dă dreptul niciunui stat să invadeze țara vecină, că nu îi place politica care o are și că vrea în UE sau NATO. E dreptul fiecărei țări să-și aleagă alianțele și politica, atâta timp cât nu atacă alte țări. În cazul de fata Rusia e agresorul, iar politica asta cu influenta asupra anumitor țări este de tot sovietică, asta nu e democrație așa cum se lauda bolșevicii.

  14. E bine că avem atâtea de dat la alții, parcă era vorba că e sărăcie?

  15. „Se pare că presa subapreciază importanţa strategică şi politică a acestei ţări care este din 2004 membră NATO şi din 2007 face parte din UE”- oare de ce?
    Pentru ca facem tot posibilul ca sa ne sabotam, sa ne batem joc unii de altii, ca avem un aparat de stat si angajati care trateaza „extraordinare” ceilalti cetateni, pentru ca in numele traditionalismului, patriotismului si ortodoxismului nu vrem sa dezvoltam aceasta tara. Ca brandul nostru de tara este „mici, palinca si fete frumoase” si ca ne batem joc de aceasta tara intr-un mod sistematic. Ca ne dam rotunzi ca mari IT-siti suntem, dar in realitate avem cele mai joase competente digitale in EU. Ca ne dam rotunzi ce tara frumoasa si ce potential are in turism, dar turismul nostru lasa de dorit. Sunt atat de multe motive pentru care nu avem de ce sa fim bagati in seama. Si o meritam cu varf si indesat. Numai ca existam nu este un motiv.

  16. Intrebarea e „Ce ne-au dat vreodata ucrainienii?”. G4 media, va dau o idee de reportaj – intrebati diversi comercianti din Chisinau cum mai e cu racket-ul ala din partea mafiei ucrainiene (specific, ucrainiene, nu ruse) care dureaza de peste 20 de ani? Hai ca Chisinaul nu e departe si nici bombe nu cad. Sa vedeti si voi cat de „iubiti” sunt ucrainienii in realitate. Si pe cine ati promovat sa intre in Romania ca-n branza