G4Media.ro

Elon Musk asigură că roboții săi umanoizi vor fi implementați în fabricile…

Captura X

Elon Musk asigură că roboții săi umanoizi vor fi implementați în fabricile Tesla încă din 2025

Miliardarul Elon Musk a afirmat, într-un anunț postat pe rețeaua socială X, pe care o deține, utilizarea roboților umanoizi încă din 2025 în fabricile sale Tesla și în producție de volum mare pentru „alte companii în 2026”, potrivit Le Figaro.

„Tesla va dispune anul viitor de roboți umanoizi cu adevărat utili în producție redusă pentru uz intern”, a scris el.

 

Acest anunț vine după cel din aprilie, când Elon Musk a spus că va vinde robotul său umanoid Optimus încă de anul viitor. Este vorba de un robot biped dotat cu senzori care îi oferă o senzație tactilă. În videoclipuri dezvăluite în decembrie 2023 au fost prezentate prototipuri ale acestor roboți, cu corpuri metalice albe și negre, capabili să împăturească rufe cu degetele lor articulate ca cele ale unui om sau chiar să încerce dansuri.

 

Întârziere în prezentarea robotaxiului Tesla

Prin urmare, promisiunea ca acești roboți să ajungă în alte companii în 2026 este menținută. Unii spun însă că acest tweet brusc ar putea fi folosit pentru a camufla alte știri mai puțin favorabile pentru Tesla.

În timp ce miliardarul se laudă că va putea desfășura roboți umanoizi în propriile sale fabrici în următoarele câteva luni, echipele sale au rămas în urmă cu un alt tip de mașină. În acest caz, robotaxiul: un vehicul fără șofer care ar fi trebuit să fie pus în vânzare la începutul lunii august. Elon Musk a făcut acest anunț cu mare fast pe X, stabilind data de 8 august pentru ca lumea să vadă robotaxiul său.

Cu toate acestea, după cum a dezvăluit Bloomberg vineri, 12 iulie, Tesla are nevoie de mai mult timp pentru a-și produce prototipurile. Această informație a fost confirmată de Elon Musk luni, 15 iulie. „Am cerut ceea ce cred că este o schimbare majoră de design în partea din față, iar timpul suplimentar ne permite să dezvăluim alte câteva lucruri mici”, a postat șeful Tesla pe X, ca răspuns la un internaut care l-a chestionat pe această temă.

Ca reacție la această întârziere, prețul acțiunilor Tesla a scăzut cu aproape 7% pe Wall Street, întrerupând o creștere continuă de peste zece ședințe. Rămâne de văzut dacă robotul umanoid Optimus va fi implementat la timp de constructorul auto.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...