G4Media.ro

Elon Musk, criticat pe reţelele sociale chineze după ce staţia spaţială a…

sursa foto: Pixabay

Elon Musk, criticat pe reţelele sociale chineze după ce staţia spaţială a Chinei ar fi evitat o coliziune cu sateliţi ai Starlink

 

Elon Musk a fost criticat luni, pe reţelele sociale chineze, după ce staţia spaţială a Chinei abia a evitat o coliziune cu sateliţi ai Starlink, divizie a companiei spaţiale SpaceX, transmite Reuters, citată de News.ro

Sateliţii de la Starlink Internet Services, o divizie a companiei aerospaţiale SpaceX a lui Musk, au avut două ”întâlniri apropiate” cu staţia spaţială chineză, pe 1 iulie şi 21 octombrie, potrivit unui document transmis de China la începutul acestei luni la agenţia spaţială a ONU.

”Din motive de siguranţă, Staţia Spaţială a Chinei a implementat un protocol preventiv pentru evitarea coliziunilor”, a spus China într-un document publicat pe site-ul Oficiului Naţiunilor Unite pentru Afaceri Spaţiale.

Plângerile nu au fost verificate independent.

SpaceX nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Într-o postare de luni pe platforma de microblogging Weibo din China, asemănătoare Twitter, un utilizator a spus că sateliţii Starlink sunt ”doar o grămadă de gunoaie spaţiale”, în timp ce altul i-a descris drept ”arme americane de război spaţial”.

Cu aproape 30.000 de sateliţi şi alte deşeuri despre care se crede că orbitează planeta, oamenii de ştiinţă au îndemnat guvernele să facă schimb de date pentru a reduce riscul de coliziuni spaţiale catastrofale.

Numai SpaceX a implementat aproape 1.900 de sateliţi pentru a-şi deservi reţeaua în bandă largă Starlink şi plănuieşte ca lansările să continue.

”Riscurile Starlink sunt expuse treptat, întreaga rasă umană va plăti pentru activităţile lor de afaceri”, a spus un utilizator care a postat sub numele Chen Haiying pe Weibo.

Agenţia spaţială americană NASA a fost nevoită să anuleze brusc o lansare în spaţiu la sfârşitul lunii noiembrie, invocând riscurile prezentate de resturile spaţiale.

Musk a postat pe Twitter ca răspuns că unele orbite ale satelitului Starlink au fost ajustate pentru a reduce posibilitatea de coliziuni.

China a început construirea staţiei spaţiale în aprilie, odată cu lansarea Tianhe, cel mai mare dintre cele trei module ale sale.

Staţia este de aşteptat să fie finalizată până la sfârşitul anului 2022, după patru misiuni cu echipaj.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Na belea ca nu mai e loc nici in spatiu. Cand in sfarsit va ajunge si Romania in spatiu va fi criza ecologica spatiala si ca si acum cu criza incalzirii globale, noi nu vom mai avea drept sa producem gunoi spatial.

  2. Mda, pericolul cel mai mare este cand vor avea chinezii acces la internet liber.
    In China nu ai net, ai niste KB filtrati, vpn-ul ti-l taie imediat.

  3. 😂😂😂

  4. Culmea e ca constelatia Starlink e singura care e in stare sa evite automat alte obiecte din spatiu, pe cand pentru restul obiectelor trebuie sa te rogi.

  5. Comunistilor le e frica ca Musk va da internet sclavilor

  6. Star link furnizeaza internet de mare viteză 5G oriunde pe planeta inclusiv în China.
    Traducere:
    1. A distrus mitul că în tehnologia 5G chinezii ar avea un fel de supremație (cu procesoare avansate occidentale de altfel)
    2. The great firewall care a fost conceput de dictatura chineza pentru cenzurarea libertății de exprimare pe internet a fost pulverizat de rețeaua de internet satelitar Starlink care poate furniza internet liber și în China.
    3.Invidie mare că sunt mereu in urma cu 10 ani 🤣🤣🤣🤣🤣

  7. Ce glume proaste ! Știe toată lumea că spațiul există, are fix 50 de km înălțime, și se găsește doar pe partea de sus a Pământului nostru plat. Sateliții merg toți la fix 30 de km înălțime, de unde pulverizează spre noi Coronavirus cu cipuri făcute de Bill Gates.