G4Media.ro

Elon Musk face un anunţ şocant: „Vând totul pentru a crea un…

sursa foto: Facebook

Elon Musk face un anunţ şocant: „Vând totul pentru a crea un oraș pe Marte. Vorbesc serios”

Într-un interviu acordat jurnalistului german Mathias Döpfner şi publicat de cotidianul italian „La Repubblica”, Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume după Jeff Bezos, explică culisele vânzării proprietăților sale. Scopul este de a crea un oraș pe Marte și de a ne transforma într-o specie multiplanetară.

„Cred că este important ca omenirea să evolueze într-o civilizație spațială, o specie multiplanetară. Avem nevoie de resurse enorme pentru a construi un oraș pe Marte. Vreau să pot contribui cât mai mult și aș vrea să fie clar că vorbesc foarte serios”, a anunţat antreprenorul Elon Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume după directorul Amazon Jeff Bezos.

Într-un interviu acordat jurnalistului german Mathias Döpfner şi publicat de cotidianul italian „La Repubblica”, excentricul patron al companiilor Tesla și SpaceX dezvăluie motivul pentru care își vinde proprietățile. „În urmă cu două luni mi-am vândut reședința principală din Los Angeles. Acum aparține unui chinez. Iar acum vindem mai multe case. E foarte probabil ca în afara acţiunilor companiei să nu-mi mai păstrez nicio proprietate de valoare. Am nevoie de o casă doar atunci când sunt cu copiii mei. Iar atunci, pot închiria una”, explică Musk.

Antreprenorul american care s-a vindecat de Covid, a obţinut recent două mari succese: lansarea istorică a navei spaţiale americane cu echipaj uman Crew Dragon, și imensa creștere a companiei Tesla, care numai în China a vândut în noiembrie 21.604 de maşini, poziţionându-se pe locul trei în clasamentul producătorilor de vehicule electrice.

„Tot ceea vreau este să dețin acțiunile Tesla și SpaceX. Dacă vor merge prost, atunci şi eu, ca om, voi eşua”. Primul om pe Marte „îl vom vedea probabil peste 6 ani, dar poate chiar peste 4. Voi merge în spațiu în 2 sau 3 ani, cred”, spune Musk. Obiectivul este cel de a „ne transforma într-o specie multi-planetară și o civilizație spațială. Este vorba de a trăi în întregul sistem solar și de a ajunge la alte sisteme stelare. Un viitor incitant. La un moment dat soarele va crește în dimensiune și oceanele se vor evapora. Ar fi mai bine să facem ceva acum, însă probabil avem la dispoziţie o perioadă limitată de timp. Marte nu va fi o stațiune de vacanță de lux”, conchide Musk.

Sursa: Rainews / Traducerea: Cătălina Păunel (Rador)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. eu ma gandesc ca n-am bani sa trec strada

    el… se gandeste sa ajunga pe Marte

  2. Cum nu da prea multe informatii, mi-e greu sa inteleg ce vrea el cu „Vând totul pentru a CREA un oraș pe Marte. Vorbesc serios”.
    Planta Marte:
    „Există investigații în curs de desfășurare care evaluează potențialul de locuibilitate din trecut al lui Marte, precum și posibilitatea existenței vieții. Sunt planificate viitoare misiuni de astrobiologie, inclusiv roverele Perseverance și Rosalind Franklin. Apa lichidă nu poate exista pe suprafața planetei Marte din cauza presiunii atmosferice scăzute, care este mai mică de 1% din presiunea atmosferică pe Terra, cu excepția unor mici creșteri pentru perioade scurte. Cele două calote glaciare polare par a fi făcute în mare parte din apă. Volumul de apă din calota glaciară a Polului Sud, dacă este topită, ar fi suficient pentru a acoperi întreaga suprafață planetară până la o adâncime de 11 metri.
    În noiembrie 2016, NASA a raportat găsirea unei cantități mari de gheață subterană în regiunea Utopia Planitia de pe Marte. Se estimează că volumul de apă detectat este echivalent cu volumul de apă din Lacul Superior.
    Compoziție atmosferică:
    95,97% dioxid de carbon
    1,93% argon
    1,89% azot
    0,146% oxigen
    0,0557% monoxid de carbon
    0,0210% vapori de apă
    0,0100% oxizi de azot
    Climă
    Dintre toate planetele Sistemului Solar, anotimpurile de pe Marte sunt cele mai asemănătoare cu cele de pe Terra, datorită înclinării similare a axei de rotație a ambelor planete pe planul orbitei. Lungimile anotimpurilor marțiene sunt de aproximativ două ori mai mari decât cele ale Pământului, deoarece distanța mai mare a lui Marte față de Soare face ca anul marțian să aibă o durată echivalentă cu aproximativ doi ani pe Pământ. Temperatura suprafeței de pe Marte variază de la valori minime de aproximativ -143 °C (iarna la calotele glaciare) până la maxime de până la 35 °C (vara la ecuator).
    Marte are cele mai mari furtuni de praf din Sistemul Solar, atingând viteze de peste 160 km/h. Acestea pot varia de la o furtună pe o suprafață mică, până la furtuni gigantice care acoperă întreaga planetă. Furtunile globale tind să apară atunci când Marte este cel mai aproape de Soare și crește temperatura.
    Furtunile de nisip sunt un fenomen foarte periculos în contextul viitoarelor zboruri către Marte. Suprafața planetei devine opacă la razele soarelui și totul este acoperit cu un strat de praf fin. Acest lucru poate avea un efect negativ asupra dispozitivelor mecanice și electronice care operează pe planetă, inclusiv a panourilor solare, ale căror performanțe vor scădea semnificativ.
    Aceste ipoteze au fost confirmate în timpul furtunii globale de praf din 2007, după care s-a observat o scădere semnificativă a energiei generate de panourile solare instalate la bordul roverului Oportunity .

    Omenirea, azi, ingrijorata de Incalzirea globala, cu efecte deja vizibile in multe zone, are ca obiectiv:
    „Pentru a limita încălzirea globală la 1,5 grade Celsius – un prag sigur din punctul de vedere al Grupului interguvernamental pentru schimbările climatice (IPCC) – este esențial să ajungem la neutralitatea emisiilor de DIOXID DE CARBON până la jumătatea secolului XXI. Acest obiectiv este stabilit și în Acordul de la Paris semnat de 195 de țări, inclusiv UE.”

    Pai, cand citesc ca:
    „Atmosfera de pe Marte este formată din aproximativ 96% dioxid de carbon, 1,93% argon și 1,89% azot împreună cu urme de oxigen și apă. Atmosfera este destul de rarefiată, conținând particule de aproximativ 1,5 µm în diametru, care conferă cerului marțian o culoare opacă când este văzută de la suprafață. Poate căpăta o nuanță roz datorită particulelor de oxid de fier suspendate în atmosferă.”, iNTREB: CUM si UNDE vor locui oamenii pe Marte, din ce vor trai, vor IMPORTA de pe pamant rosii, castraveti, paine, masini..??!!!

    • Până să creeze în mod artificial o atmosferă respirabilă – ceea ce ar dura probabil sute de ani -, ar putea trăi în spații vitrate, cu oxigen produs prin hidroliza apei, unde ar crea și un soi de ferme.

    • Hai mai Lili, macar imaginatia sa o pui la treaba… Solutii exista, teoretic, dar din ce stiu eu, omenirea daca are ceva in teorie nu sta mult pe ganduri. Macar la teraformare sa te fi gandit. Pe termen lung, se poate actiona in sensul asta.

  3. Unul dintre putini paminteni care intelege rostul vietii pe pamint si anume face ceva pentru civilizatie, majoritatea cred ca traim pentru a minca/dormi/juca/etc. Suntem 7 miliarde si incotro ne ducem ? Cu 100 de ani in urma la fel multi rideau de cartile scriitorilor de fantastica stiintifica.

  4. Impresionant testul Starship SN8:

  5. si putin face rachete multeee sa distruga planeta

  6. A luaut-o razna. Așa pățesc cei care se vaccinează prea mult …

    • El este antivaxer

    • Atunci a luat-o razna în mod natural …

    • @mihaita sa cred ca tu fiind superior fiind sanatos la cap ai mai multe realizari decat acest „ne-vaccinat” de iti permiti sa il judeci?

  7. Some men see things as they are and ask, „”Why?”” I dream things that never were and ask, „”Why not?””

  8. Cu piscina termala si wc ecologic.

  9. Mai curand e un apropos la new socialism promovat in us: fara proprietati;
    omul se pregateste;

    altfel cu cateva sute de milioane in active personale nu se face nici un oras, nici de un iaht (cu propulsie pe hidrogen, bg style) nu-ti ajunge.

  10. Să i cheme p ai noștri să i facă studiile de fezabilitate și p ăia cu familiile de castori că merge repede treaba

  11. Plec departe, plec pe Marte…

  12. Bine le mai zicea Smiley

  13. mi-am amintit de acel film animat Madagascar, cand pinguinii vroiau cu orice pret sa ajunga in Antartica, iar dupa ce au ajuns si au vazut ce conditii nefavorabile erau, si-au bagat picioarele si au mers in Madagascar 🙂

  14. Cand va zic ca asta-i cel mai dement om de pe Terra, nu ma credeti …

    • Era unu’, Martin Luther King Jr. , care spunea c-am asa : ” I have a dream, I have a dream, I have a dream, I still have a dream”(DJ Quicksilver) 😀

  15. Elon Musk cu siguranta e mai informat decit mine, deci stie si el ca din cauza miezului planetei care se crede ca e aproape complet solidificat, capacitatile magnetice ale acesteia sint debile, prima afectata fiind atmosfera cu tendinte de-a fi risipita in cosmos. Furtuna de praf la scara planetara ? Atmosfera cu 96% bioxid de carbon ? E un cosmar aievea.
    Cred ca atit timp cit nu se descopera o metoda de calatorie cu viteza luminii in acele faimoase ‘gauri de vierme’ (despre care inca nu stim prea multe), si cit timp nu putem asigura coloniei umane pe Marte o capacitate de aparare cu arme mult peste ceea ce avem la ora actuala pe Terra, subiectul e pura fantezie. La o adica, echipajele umane ajunse pe Luna au dat de inteles (cu voce scazuta) ca nu erau singurii prezenti acolo. Nu stim ce hram poarta Marte, desi legendele sustin ca planeta ar fi fost devastata de pe urma unui razboi dintre 2 civilizatii martiene, devenite incompatibile.
    Visul lui Elon Musk cred ca tine mai degraba de un orgoliu hranit discret de entitati potente dintre conationalii sai, care reiau cursa cuceririi spatiale, ca riposta la un challenger cu perspective hegemonice. Ceea ce era URSS ptr SUA in anii 50-70, acum e China, numai ca la o scara gigantica…