Elon Musk: George Soros urăște umanitatea, ca un personaj negativ evreu din benzile desenate
Miliardarul Elon Musk a scris pe Twitter că George Soros „urăște umanitatea” și a scris că miliardarul și megadonatorul progresist „îmi amintește de Magneto”, un răufăcător din benzile desenate care apare în seria X-Men de la Marvel, relatează Jerusalem Post.
Atacurile la adresa lui Soros vin în contextul în care Twitter s-a confruntat cu critici privind politicile sale laxe privind discursul instigator la ură în lunile care au trecut de când Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a cumpărat platforma anul trecut. Soros se află în centrul mai multor teorii ale conspirației antisemite.
La fel ca Soros, personajul lui Magneto este un supraviețuitor al Holocaustului. Brian Krassenstein, un jurnalist evreu liberal, a remarcat această paralelă într-un răspuns la tweetul lui Musk, scriind: „Experiențele lui Magneto în timpul Holocaustului ca supraviețuitor i-au modelat perspectiva, precum și profunzimea și empatia”, și că Soros „este atacat non-stop pentru bunele sale intenții, pe care unii americani le consideră rele doar pentru că nu sunt de acord cu afilierile politice [ale acestuia]”.
Musk a răspuns: „Presupuneți că sunt intenții bune. Ele nu sunt. El vrea să erodeze însăși structura civilizației. Soros urăște umanitatea”.
În timp ce Musk s-a revoltat împotriva politicilor progresiste, nu este clar ce l-a determinat să îl atace pe Soros. Cu toate acestea, în aceeași zi cu tweet-urile, biroul de investiții al familiei Soros și-a încasat investiția în Tesla, compania de automobile electrice a lui Musk.
Soros, în vârstă de 92 de ani, a fost mult timp ținta conservatorilor pentru că a susținut cauze și politicieni progresiști în Statele Unite și în întreaga lume. În ultimul deceniu unele dintre atacuri au avut ecou în teoriile conspirației antisemite, descriindu-l pe Soros ca fiind satanic, acuzându-l că urmărește controlul mondial și acuzându-l în mod fals că a contribuit la săvârșirea Holocaustului, în loc să supraviețuiască acestuia în copilărie.
Aceste teorii ale conspirației s-au accelerat după alegerea în 2016 în Statele Unite a președintelui Donald Trump, care a făcut din Soros un punct central al ultimului său anunț de campanie din acel an și care l-a prezentat neîncetat pe Soros ca fiind un personaj negativ în timp ce candidează pentru alegerile din 2024.
Musk, care se autointitulează un absolutist al libertății de exprimare, a restabilit conturile de Twitter ale unor extremiști de dreapta care fuseseră anterior interzise, o măsură care a alarmat grupurile evreiești anti-bigotriști. El i-a suspendat din nou pe unii dintre extremiști după ce aceștia au revenit la postarea de tweet-uri pline de ură. Extremiștii l-au lăudat, iar el i-a întors afecțiunea, încurajând unele dintre teoriile lor.
În decembrie, Musk a desființat un grup consultativ axat pe „Încredere și siguranță” pe Twitter, iar în martie, un studiu realizat de think tank-ul Institute for Strategic Dialogue a constatat că antisemitismul a crescut de peste două ori pe platformă în lunile de când Musk a preluat-o.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii