G4Media.ro

Emil Boc, despre prețurile din Târgul de Crăciun: „Sunt exact ca la…

Sursa foto: actualdecluj.ro

Emil Boc, despre prețurile din Târgul de Crăciun: „Sunt exact ca la Sibiu sau București. Nu le stabilim noi” / Un pahar de vin fiert costă 13 lei, iar pentru un meniu cu 5 sarmale se cer 25 de lei

Primarul Clujului, Emil Boc, susține că prețurile de la Târgul de Crăciun din Cluj sunt la fel ca cele din Sibiu, București sau de la alte târguri din țară, după ce multă lume s-a plâns că sunt prețuri mari, scrie Monitorul de Cluj. Edilul a spus și că raportul dintre „cerere și ofertă se regăsește în teren”.

„Eu am văzut niște analize în presă care arată că prețurile de la Cluj sunt exact ca prețurile de la Sibiu, de la București, de la alte târguri de Crăciun. Dacă au greșit ei greșesc și eu, pentru că în toate aceste locuri spațiul acesta public trebuie scos la concesiune. Este o taxă minimă prevăzută de Consiliul Local pentru ocuparea domeniului public și când scoți la concesiune bineînțeles că vine cineva și oferă un ban pe metru pătrat, care e minimul prevăzut de lege. De acolo încolo, noi nu avem altă treabă. Deci nu avem legături cu prețul de piață”, a explicat Emil Boc în cadrul unei emisiuni radio.

Totodată, primarul mai susține că „raportul dintre cerere și ofertă este cel care se regăsește în teren”, la târg:

„Pe de altă parte noi am acceptat și ne-am implicat să organizăm și alte târguri descentralizare, cum este în Iris. Facem un târg acolo. Și acolo lângă Polivalentă am aprobat să se organizeze. Să se descentralizeze, să fie competiție. Pentru că, până la urmă, în economia de piață doar competiția este cea care stabilește prețul corect. Dar noi nu putem fixa prețul nici la Sibiu, nici la București, nici la Cluj, ca de altfel nicăieri în Europa nu putem fixa prețurile care se desfășoară pe piață. Raportul dintre cerere și ofertă este acela care se regăsește în teren”, a mai spus Emil Boc.

Câteva prețuri de la Târgul de Crăciun din Cluj:

Un vin fiert costă circa 13 lei, iar ceaiul 9 lei.

Prețul unui langoș variază de la 20 la 25 de lei.

Un meniu cu cinci sarmale este circa 25 de lei.

Un hot dog/sandwich, între 15 și 25 de lei.

Când vine vorba de mezeluri, prețurile variază: de la 30 de lei până la 90.

Clătitele au prețuri între 20 și 30 de lei.

O tură cu roata panoramică – 30 de lei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. prost e cine da, nu cine cere

    • Ce profita toti comerciantii de „inflatie” sa-i fhu.ta dracu! Anul trecut cu roata a fost 20 de lei, anul asta marire cu 50% p.l. m.

  2. Am prilejul să fac o comparație cu orașul unde stau: 6 euro costă O tură cu roata panoramică, care la Cluj e 30 de lei. Să înțeleg că la Cluj salariile-s la nivelul din Olanda? 😉

    • Eh, na…bineinteles…clujeni is bogati…in Cluj se traieste mai bine decat in occident…nu ca in celelalte parti ale tarii…au si o strade smart:)

  3. Eu nu stiu cand am ajuns sa cerem preturi de Italia si Germania la salariul mediu de 500 de euro pe luna. Pizza 25 de lei (Italia – salariul mediu – 1600 euro) si un schnitzel mai nou costa 40 de lei (Germania – salariul mediu – 3500 euro) in majoritatea restaurantelor. Astia sunt sanatosi la cap?

    • In Germania 3500 euro net e un salariu mare, nu reprezinta media. Ei vorbesc de obicei in salarii brute.
      E doar cerere si oferta. Un hamburger mai de figuri era 30 sau 35 de lei in Cluj la festivalurile din vara si lumea statea la coada. Cei care cumpara au de obicei venituri peste 2000 de euro iar romanii sunt mai ‘darnici’ decat nemtii cand ies in oras.

  4. „Sintem unde ne aflam” – din putul gindirii atomice.

  5. Cu 13 lei cumpar doi litri de vin aici unde locuiesc eu ( la poale de deal plin cu vita de vie ) . Il fierb frumos acasa si beau cu familia si prietenii . Adunaturile astea de fuduli inconstienti si iresponsabili sa mearga inainte . Nu ma deranjeaza .

  6. Extrem de scump si la Sibiu. Nu mai e pentru sibienii de rand, ci pentru turisti. 40 lei ora de patinaj. Am fost cu 2 copii si am plecat rusinat ca nu mi-am permis 80 de lei pentru 1 ora. Totul nu mai e pentru romanul de rand ci pentru turisti si elitele economice cu firme pe minus si impozit 1%. O lipsa majora de parcuri si locuri cu aer curat in Sibiu. Au marit abonamentul la Muzeul Satului de la 150 lei la 300 lei. Crestere de 100% dragi sibieni cadou din partea primariei si consiliului judetean!

  7. Cand le rupe primaria buzunarele celor cu chioscuri, n-ai la ce sa te astepti. In Cluj nu poti iesi din casa fara 100 de lei. Eventual doar pentru ca sa bati covoarele

  8. La Cluj vinul fiert 13 lei 300 ml, la Sibiu 15 lei 200 ml.