G4Media.ro

”Eminența cenușie” a Comisiei Europene anunță că investițiile în energie regenerabilă și…

Foto: Pexels.com

”Eminența cenușie” a Comisiei Europene anunță că investițiile în energie regenerabilă și noi generații de baterii s-au prăbușit, iar Bruxelles-ul vrea să le susțină masiv

Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, considerat ”eminnența cenușie” a politicii ecologice promovate masiv de executivul european, a anunțat marți că investițiile în energie regenerabilă, noi generații de baterii, producția de energie pe bază de hidrogen sau în noi tehnologii de stocare a emisiilor de carbon au înregistrat ”un declin uriaș” în acest an.

Politicianul olandez a spus că aceste investiții trebuie reluate pentru a face Europa un competitor puternic și un continent verde.

”Trebuie să repornim aceste investiții, dar trebuie să ne asigurăm că ele vor merge înspre tehnologiile viitorului, nu cele ale trecutului”, a spus Timmermans la o întâlnire virtuală cu miniștrii Mediului din statele membre UE, potrivit unui comunicat de presă.

Comisia Europeană a lansat la finalul anului trecut o nouă politică, numită Green Deal (Pactul Verde), care presupune o reorientare radicală spre tehnologiile viitorului. Mai multe state, printre care și România, sunt însă precaute și cer fonduri consistente pentru a preveni un impact major asupra sectoarelor economice ce vor fi afectate.

Foto: Pexels.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. In sfarsit un articol g4media care mai spune lucrurilor pe nume: planul verde e mort din fasa.
    Timmermans e *eminenta cenusie” din spatele doamnei ursula von der leyen deci…
    Motive suficiente pentru romania sa nu fue de acord cu fantasmele pretins ecologiste

    • hai postacule, da-ti in petec, spune-ne ca ar trebui sa cumparam gaz rusesc etc.

      tu stii ca Putin arunca de la etaj jurnalistii care spun adevarul? iti dai seama in ce dictatura mizerabila traiesti? Putin foloseste fraieri ca tine sa-i faca treaba

    • Energia verde=scumpa, ineficienta si plina de profitori lobbisti sugaci de subventii de la stat. Sa vad eu cum face Timmermans industrie cu energie verde mult mai scumpa decat cea conventionala si sa iasa competitiv pe piata :))) Spuneti adio industriei cu energia verde! Si … atentie la buzunare: liberalizare + energie verde o sa ne usuce buzunarul :)))

    • @casually
      Precum un trol veritabil comentezi pe langa subiect doar din dragul de a it i ataca pe cei care nu sunt de acord cu dumneata.
      Hai sa ne mai *dam in petec”:
      Deocamdata green deal este green hell. a cumpara eoliene si panouri fotovoltaice din china este la fel de nociv cu a cumpara gaz din rusia. De fapt cel mai de incredere partener al gazului rusesc este tocmai gernania doamnei von der leyen.
      Poate explici ce legatura are aruncatul jurnaliatilor pe geam cu domnul timmermans.

  2. „Utopia cenusie” se prăbușește ca orice utopie socialisto-marxista.

  3. … dar toata lumea stie ca energia eoliana are nevoie de backup pe conventionala,altfel nu poti sa sustii reteaua/grid-ul ( vedeti planul germaniei, ca tot vorbim)
    Asa ca mult succes cu inlocuirea.

    • Bashare, pentru back-up ai hidro. Care e la fel de verde iar la noi (ca și în Germania) e destul de bine reprezentat totuși.
      Scopul e să scapi de cărbune, îngrozitor de poluant, de gaz, pe care îl vrei păstrat pentru altele (în condițiile în care rezervele noastre nu sunt chiar atât de mari fără fracking iar ideea e să fii independent de Putinistan), și de nuclear, că la waste management tot de Putinistan depindem.
      Dacă pui la socoteală si tehnologii de generare acum în test, în proiect sau pe tabla inventatorului, alături de un consum care nu crește din cauza unor consumatori cu tehnologii mai economicoase (iluminat public pe LED, de exemplu), în maximum 20 de ani o să ai soluții viabile să susții rețeaua și fără gaz, cărbune și uraniu/plutoniu.
      Și poate până atunci reușește cineva generarea prin fuziune (un tokamak, un ceva).