G4Media.ro

Emiratele Arabe Unite încheie un parteneriat cu iSpace pentru lansarea unui rover…

Sursa foto: Pixabay

Emiratele Arabe Unite încheie un parteneriat cu iSpace pentru lansarea unui rover spre Lună, în 2022

iSpace va transporta un rover al Emiratelor Arabe Unite (EAU) pe Lună în 2022, a anunţat miercuri compania niponă, în contextul în care statul din Orientul Mijlociu se grăbeşte să îşi extindă activităţile în domeniul explorării spaţiale în vederea diversificării economiei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

EAU se bazează pe programul lor spaţial pentru dezvoltarea capacităţilor ştiinţifice şi tehnologice şi reducerea dependenţei de petrol.

Sonda spaţială Hope, prima misiune interplanetară a statului din Golf şi a lumii arabe, a ajuns pe orbita planetei Marte în februarie. Aceasta trimite în prezent date despre atmosfera şi mediul marţian. Prin succesul misiunii, EAU au devenit a cincea ţară din lume care a ajuns la ”Planeta Roşie”.

Roverul selenar Rashid va fi proiectat exclusiv de Emirate. Potrivit planului iniţial al EAU, roverul urma să fie trimis în spaţiu până în anul 2024.

Compania japoneză iSpace, fondată în 2010, îşi propune să ofere transport comercial către Lună, intenţia pe termen lung fiind ca Luna să devină parte a economiei terestre.

Lansarea din 2022 va constitui prima misiune de acest tip a iSpace, care va utiliza o rachetă Falcon 9 a companiei SpaceX a lui Elon Musk. Racheta va fi lansată din Florida.

Centrul Spaţial Mohammed Bin Rashid din Dubai (MBRSC) va construi roverul selenar Rashid.

După încheierea misiunii de colectare de date, roverul va rămâne pe Lună, a declarat managerul misiunii selenare a EAU, Hamad al-Marzooqi.

Racheta SpaceX va trimite un lander iSpace către orbita Lunii. Acesta se va propulsa ulterior spre suprafaţa Lunii unde va elibera roverul EAU care îşi va începe misiunea de explorare, a explicat fondatorul şi CEO-ul iSpace, Takeshi Hakamada.

Landerul va transporta, de asemenea, o baterie în stare solidă (SSB) proiectată de compania niponă NGK ce urmează să fie testată în mediul lunar.

Misiunea selenară face parte din planul mai amplu al statului din Golf, care include construcţia unei baze pentru o colonie umană pe Marte până în anul 2117.

EAU au lansat în 2017 un program spaţial naţional pentru dezvoltarea expertizei locale. Populaţia statului, de 9,4 milioane de locuitori, majoritatea muncitori străini, nu deţine cunoştinţele ştiinţifice şi industriale ale ţărilor care au programe spaţiale, notează Reuters.

În 2019, Hazzaa al-Mansoori a devenit primul astronaut al EAU. El a petrecut o săptămână la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

EAU au anunţat weekendul trecut includerea a doi noi astronauţi în ambiţiosul program spaţial al ţării, printre aceştia figurând ”prima femeie astronaut de origine arabă”, Noura al-Matrooshi, deţinătoare a unei licenţe în inginerie mecanică. Al doilea astronaut este Mohammed al-Mulla. Cei doi vor urma un program de instruire la Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston, Statele Unite.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...