G4Media.ro

Emmanuel Macron, acuzat de dublu standard pentru că îl susține puternic pe…

Emmanuel Macron, acuzat de dublu standard pentru că îl susține puternic pe președintele Parlamentului, acuzat într-un dosar de corupție

Președintele Adunării Naționale a Franței (camera inferioară a Parlamentului) a fost pus sub acuzare într-un dosar de corupție, dar președintele Emmanuel Macron și partidul său îl sprijină în continuare și-i cer să nu demisioneze. Partidele de opoziție și presa franceză taxează dur comportamentul prezidențial, în totală contradicție cu agenda reformistă și centrată pe integritate cu care Macron a câștigat alegerile.

Richard Ferrand, care este și membru de seamă al partidului prezidenţial LREM (La République en Marche), a fost inculpat de procurori, fiind acuzat de însușire de bunuri necuvenite, într-o afacere legată de asigurări de sănătate din regiunea Bretania, potrivit RFI Romania.

Afacerea în care este suspectat este mai veche, din vremea când Ferrand a fost director al Mutuelles de Bretagne (grupare privată de asigurări de sănătate) între anii 1998 şi 2012. Ea se referă la o afacere de bunuri imobiliare ce a fost prescrisă de justiţie acum doi ani. Anul trecut ea a fost însă relansată la insistenţele unei asociaţii anticorupţie care a obţinut numirea unui judecător de instrucţie, independent deci de Parchet.

Richard Ferrand a demisionat din postul de ministru al teritoriilor în 2017 din cauza acestei afaceri de corupție, dezvăluită în premieră de săptămânalul de investigații Le Canard enchaîné.

Cu toate acestea, Richard Ferrand refuză să demisioneze de la conducerea Parlamentului, invocând lipsa unei prevederi exprese în legislație.

Președintele Macron și-a exprimat imediat susținerea pentru Ferrand prin intermediul purtătorului de cuvânt, Sibeth Ndiaye, care a spus că ”Ferrand se bucură de întreaga încredere a preşedintelui. Richard Ferrand este inculpat deci, până la proba contrarie, este inocent. E deci normal şi logic ca şeful statului să-i acorde toată încrederea”, potrivit RFI România.

Reamintim că Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale în 2017 pe o platformă anti-corupție, iar una dintre primele legi pe care le-a impus a fost cea referitoare la moralizarea vieţii publice. De atunci însă, mandatul său a fost zguduit de numeroase afaceri de corupție în rândul liderilor din partidul lui sau chiar în sânul administrației prezidențiale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Nu se poate, Macroul face asa ceva? Nu-mi vine sa cred!

  2. De la Macron își iau pluseristii lumina :))

  3. Corupția domină La France
    Este exportată in UE.
    Vedeti problemele comisarilor!
    Legate de coruptie!
    Cine vrea sa fie nr 1 in Europa?

  4. ”Ferrand se bucură de întreaga încredere a preşedintelui”. Deși este inculpat Richard Ferrand este, până la proba contrarie, un politician inocent, și de aceea președintele Macron și partidul său îl sprijină în continuare și-i cer să nu demisioneze. Nu vi se pare că acest mod de comportament politic și de interpretare a legii seamănă întocmai cu cele ale lui L.Dragnea?

  5. Iată ce se întampla în Franta. Emmanuel Macron este acuzat de nerespectarea legilor justiției, așa cum a promis in campania electorală. El îl susține puternic pe președintele Adunării Naționale a Franței , Richard Ferran, care este acuzat într-un dosar de corupție. Richard Ferrand, este și membru de seamă al partidului prezidenţial LREM (La République en Marche), și a fost inculpat de procurori, fiind acuzat de însușire de bunuri necuvenite, într-o afacere legată de asigurări de sănătate. Președintele Macron și-a exprimat imediat susținerea pentru Ferrand prin intermediul purtătorului de cuvânt, Sibeth Ndiaye, care a spus că ”Ferrand se bucură de întreaga încredere a preşedintelui. Richard Ferrand este inculpat deci, până la proba contrarie, este inocent. E deci normal şi logic ca şeful statului să-i acorde toată încrederea” (Analize • 13 Septembrie 2019 • Redacția • 1591). Nu vi se pare cunoscut acest mod de interpretare a legislației? Am putea spune că principiile și comportamentul președintelui francez, în cazul de față, seamănu foarte mult cu cele ale lui L. Dragnea.