STUDIU Epidemia de Covid din Anglia se extinde în rândul tinerilor și al persoanelor nevaccinate
Numărul cazurilor de infectare cu Coronavirus a crescut rapid la sfârșitul lui mai și începutul lui iunie, predominant în grupele de vârstă mai tinere au constatat cercetătorii de la Imperial College din Londra.
Analiza, din studiul React-1, a studiat perioada 20 mai – 7 iunie și a ajuns la următoarele concluzii după testarea unui eșantion reprezentativ al populației:
- din cele 108.911 persoane testate, 135 au fost pozitive – o creștere de la 0,1% la 0,15%
- cele mai multe cazuri au fost în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani și între 18 și 24 de ani
- numărul de reproducere (R) al persoanelor pe care o persoana infectată le-ar infecta a fost estimat la 1,44
Analiza sugerează, de asemenea, o legătură între cazuri de infectare și internări în spitale, despre care oamenii de știință spun că este preponderentă la persoanele mai tinere care nu au fost încă vaccinate.
“Ne dă încredere faptul că, atunci când analizăm detaliile, se pare că există o protecție foarte, foarte bună la categoriile mai în vârstă, acolo unde practic toată lumea este dublu vaccinată. Guvernul a anunțat clar că dorește ca toți adulții să primească cel puțin o doză până pe 19 iulie. Acest lucru va face o diferență foarte mare și va spori cantitatea totală de imunitate a populației.” a declarat la BBC prof. Paul Elliot, care conduce studiul.
Între timp însă, estimările numărului de persoane care ar putea muri sau ar putea avea nevoie de tratament spitalicesc într-un val de vară de infecții cu Coronavirus au fost reduse semnificativ, după ce datele au arătat că vaccinurile sunt mai eficiente decât se credea.
Studiile prezentate săptămâna aceasta Grupului științific consultativ pentru situații de urgență (Sage) al guvernului au proiectat un vârf de aproximativ 1.000 de internări în spital pe zi dacă etapa finală a ridicării restricțiilor în Anglia a fost întârziată pentru 19 oiulie.
Dacă miniștrii ar fi continuat cu ridicarea restricțiilor pe 21 iunie, această cifră ar fi putut ajunge la 3.000 pe zi, cifră observată în primăvara anului trecut, conform modelării de la Universitatea Warwick. Aceasta s-a bazat pe presupunerea că două doze de vaccin Oxford-AstraZeneca asigurau între 85 și 90% protecție împotriva bolilor severe cu varianta Delta, originară din India, și două doze de Pfizer-BioNTech între 87 și 91%.
Conform celor mai recente estimări ale Public Health Anglia, două doze de vaccin Oxford sunt de fapt eficiente cu 92% împotriva bolilor severe, ceea ce înseamnă că persoanele complet vaccinate au cu 92% mai puține șanse să ajungă la spital. Pentru Pfizer, cifra a fost de 96%.
Marea Britanie a înregistrat miercuri 9.055 de noi infecții miercuri – cel mai mare număr de la 9.985 de cazuri care au fost raportate pe 25 februarie – și alte nouă decese în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.
Alte 190.033 de persoane au primit marți o primă doză de vaccin, aducând totalul cu cel puțin o doză la peste 42 de milioane – sau 79,8% dintre adulți.
Peste 30 de milioane de persoane – 57,8% dintre adulți – au avut ambele doze după ce au fost administrate încă 230.666 doze secunde.
Creșterea recentă a cazurilor vine pe fondul răspândirii rapide a variantei Delta care este acum tulpina dominantă în Marea Britanie și responsabilă pentru 96% din noile infecții.
Prim-ministrul Boris Johnson a citat răspândirea acestei variante când a anunțat o amânare cu patru săptămâni pentru ridicarea restricțiilor Covid în Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) – programată acum pe 19 iulie.
Guvernul și-a accelerat programul de vaccinare, stabilind un nou obiectiv pentru vaccinarea tuturor celor peste 18 ani cu o primă doză și a două treimi din adulți cu a doua doză până la 19 iulie.
Sursa: BBC, The Times
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
13 comentarii