G4Media.ro

O judecătoare din cazul Rarinca, în conflict cu DNA, a respins strămutarea…

Sursa: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

O judecătoare din cazul Rarinca, în conflict cu DNA, a respins strămutarea procesului de redeschidere a unei bucăți din dosarul Tel Drum / Redeschiderea rămâne la o judecătoare de la Tribunalul Teleorman al cărei soţ era partener de vânătoare cu Dragnea

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea DNA de strămutare a procesului de la Tribunalului Teleorman, în cadrul căruia procurorii solicită redeschiderea bucăţii din dosarul Tel Drum privind asocierea cu Euroconstruct, afacerea oamenilor lui Dragnea cu cei ai lui Băsescu-Udrea, au declarat pentru G4media surse judiciare.

Procesul privind strămutarea s-a judecat miercuri la Curtea de apel Bucureşti.

Judecătoare a fost Risantea Găgescu, cunoscută în sistemul de justiţie ca fiind în conflict cu DNA după ce, în 2015, împreună cu judecătorul Damian Dolache, a achitat-o pe Mariana Rarinca, femeia care a şantajat-o pe Livia Doina Stanciu, fosta şefă a Înaltei Curţi, acum judecător CCR.

DNA a formulat atunci contestaţie în anulare şi, până la urmă, Rarinca a fost condamnată la 3 ani cu suspendare. Ulterior, judecătoarea Găgescu a fost sancţionată disciplinar de CSM, însă Înalta Curte a anulat sancţiunea.

Prin urmare, procesul de redeschidere rămâne la Tribunalul Teleorman, la judecătoarea Emilia Enescu, fosta preşedintă a Judecătoriei Turnu Măgurele, fieful Tel Drum şi al lui Dragnea jr. Procesul a avut termen pe 13 august şi s-a amânat pentru 17 septembrie.

Potrivit Riseproject, Cristian Enescu, soţul judecătoarei, subofiţer la Jandarmeria Teleorman, apare în registrele cu persoanele invitate la partidele de vânătoare ale Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv (AVPS) Turris Turnu Măgurele, fondată de Liviu Dragnea la sfârșitul anilor ‘90 şi predată apoi lui Petre Pitiș, directorul Tel Drum.

În plus, potrivit presei locale, fratele judecătoarei Enescu ar fi avocatul lui Valentin Dragnea. Avocatul ar fi fost prezent în tribune la meciuri de fotbal, alături de Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD.

Cum a ajuns cererea de redeschidere la Tribunalul Teleorman. Pe 6 iunie, procurorii au cerut Înaltei Curţi redeschiderea acestei părți a dosarului. ICCJ a trimis însă solicitarea DNA la Tribunalul Teleorman, instanța care a mai respins o dată cererea procurorilor de redeschidere.

Instanţa supremă a constatat că nu mai este competentă întrucât Liviu Dragnea nu mai e demnitar. Pe 29 mai s-a publicat în Monitorul Oficial vacantarea funcției de președinte al Camerei Deputaților ca urmare a condamnării și arestării lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

DNA a cerut redeschiderea acestei bucăți și anul trecut, dar Tribunalul Teleorman a respins cererea.

Care este miza. Potrivit aceloraşi surse, dacă instanţa nu redeschide bucata de dosar, una dintre acuzațiile de fraudă cu fonduri europene aduse lui Liviu Dragnea ar putea să pice.

În dosarul Tel Drum, fostul lider PSD este pus sub acuzare încă din noiembrie 2017 pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Prejudiciul se ridică la 27 de milioane de euro.

Ancheta este aproape finalizată, însă procurorii așteaptă acum decizia Tribunalului Teleorman, au precizat sursele G4media.

Această parte de dosar priveşte o afacere din 2009, de asfaltare a unor drumuri județene din Teleorman, inclusiv a celor din comuna natală a lui Liviu Dragnea, Gratia.

Ancheta este aproape finalizată, însă procurorii așteaptă redeschiderea de către instanță a părții de dosar privind asocierea dintre Tel Drum (compania despre care DNA susține că ar fi controlată de Liviu Dragnea) și Euroconstruct (compania controlată de gruparea de la Golden Blitz, adică oamenii lui Băsescu și Udrea) – au explicat pentru G4media surse judiciare.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citește și

Dosarele lui Liviu Dragnea. De ce nu trimite DNA la instanță cazul Tel Drum, deși este în anchetă de 2 ani

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Cit este psd la putere suntem bine si linistiti multumim partidului ca ne protejeaza fraieri sa stea pe dreapta ca acum psd e la putere jmecheria merge fraieri se uita si nu au ce face traiasca psd

  2. Cum naiba avem un sistem de justitie in care asemenea cazuri de incompatibilitate sunt neobservate si nesanctionate? Cat sa mai iesi in strada si ce sa mai ceri, daca nici lucrurile de bun simt nu mai functioneaza in tara asta?

  3. În România nimic nu merge.

  4. Au fost cazuri in care s-a intamplat si invers. In care cei trimisi in judecata au avut parte de un judecator „partener de nadejde al DNA”, iar cand au solicitat stramutarea au dat peste un alt partener de nadejde. Deci exista o anumita echitate in toate, nu cred ca are rost sa sariti de fund asa de tare

    • Imposibil. Un judecator de partea DNA nu ar putea sa faca altceva decat sa te condamne fara probe. Caz in care te duci frumos la CEDO si-ti ceri dreptatea. Din cate stiu eu, nu prea exista cazuri din astea. Exista, in schimb, cazuri de corupti care trancaneau pe la TV ca isi vor cauta dreptatea la CEDO si care ori nu au facut nimic in sensul asta, ori au facut o cerere de ochii lumii, pe care CEDO a repins-o pe motiv ca niciunul nu a fost nedreptatit la proces.

    • Mare mizerie de analiză….mare mizerie de om dacă crezi că trebuie să fie paritate între rezoluții….

  5. Și judecătorii au politrucii lor. Sper să vină vremea să plătească nu numai cu pensia…

  6. ‘Art. 214’ de I.L.Caragiale:
    Cocoana (scoate o tabachere, din aceasta o țigaretă militară, pe care o pune în gură. Avocatul îi oferă chibrituri; ea aprinde țigareta; trage de două-trei ori, și, dând fumul pe nas):
    Uite la ce-am venitără noi la dumneata, care ne-a recomandat o prietină a noastră, finc-a avut și dumneei o chestie (face cu ochiul râzând), tot într-o pricină, de par egzamplu acuma, vine vorba; și zice: du-te negreșit la dumnealui, că-ți face dumnealui treaba!

    Se pare ca marele Caragiale (originalul) a avut ceva de spus despre fiecare eveniment ce se petrece in zilele noastre.
    Sau poate noi ca societate nu am evoluat deloc de la sec. 19!

  7. mafia e atotputernica. jegurile politice din tiliorman sunt sustinute. prin ele se scurg banii la cei din umbra.

  8. Mafia generala din care face parte si mafia juridica a luat in stapanire Romania. Alo , Draga Opozitie , dle Presedinte , sunteti adormiti cu totii?