G4Media.ro

Este noul coronavirus mai periculos decât virusul gripal?

Sursa foto: Pixabay

Este noul coronavirus mai periculos decât virusul gripal?

Cercetările actuale sugerează că noul coronavirus conduce la o rată de deces în rândul persoanelor infectate de 6 până la 16 ori mai mare decât virusul gripal, potrivit unei analize publicate pe site-ul UEFISCDI în proiectul de informare înfiinţat în colaborare cu Societatea Română de Bioinformatică.

Această estimare a ratei de deces însă se va actualiza pe măsură ce metodele de colectare a datelor legate de numărul persoanelor infectate și numărul persoanelor decedate în urma infecției se vor îmbunătăți.

Deoarece virusurile gripale (gripa) circulă în toată populația mereu, putem uneori uita că acestea provoacă, la rândul lor, un număr mare de decese. Cercetătorii estimează că aproximativ o persoană dintr-o mie de persoane infectate cu gripă comună sezonieră, adică 0.1%, moare din cauza bolii.
FOTO: pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Pericolul cel mai mare vine de la lenea mioritica, dăncila a avut „o premoție” cu clipul de promovare 100 ani de Romania. A vazut rahatul de la capatul tunelului … hîc

  2. Interesant ar fi o statistică a celor morți pana acum ,câți din ei au murit din cauza acestui virus ….nu boli asociate.

    • Important este ca au murit cu 5 – 10 – 15 ani mai repede. Din cauza virusului care a distrus barierele imunitare si a dat „glas” bolilor „asociate”.

  3. E mai contagios, de periculos nu stiu ce sa zic, pentru ca sunt foarte multe persoane fara simptome sau nediagnosticate, peste 50% nu au fost gasiti in unele studii, iar altii sugereaza ca 90%, poate adevarul e pe la mijloc, adica 70% in plus fata de cati sunt acum.

    Daca am avea toate datele, probabil ar fi mai periculos, dar nu de 16 ori cum spun astia, poate de 2-3 ori.

    • Pai ce spui tu e valabil si la gripa, si a fost luat in calcul. Daca iei excesul de mortalitate de anul asta in diverse regiuni din Italia, chiar daca presupui ca 100% din populatie a fost infectata, nu poate sa fie rata deceselor mai mica de 0.43%. In anumite zone deja s-a depasit 1% din populatie exces de mortalitate. Deci de 4 pana la 10 ori fata de gripa normala. Minim.

  4. cine s-ar fi gandit la o pneumonie virala care sa se comporte ca o pneumonie bacteriana in anumite cazuri …

    • toata lumea din domeniu :))) vezi ca nu se comporta ca o pneumonie bacteriana, chiar este o pneumonie bacteriana …. secundara 😉

  5. Rezultatele cercetătorilor români implicați în proiectul de parteneriat, disponibile prin platforma UEFISCDI, chiar și cele viitoare le puteți găsiți în lb. engleza:

    https://coronavirusexplained.ukri.org/en

  6. in primul rand, exista o mare varietate de virusi gripali, nu sunt toti la fel de periculosi. deci conteaza cu care din tulpinile gripale comparam. datele de pana acum arata o severitate si o varietate a simptomelor mult mai complexa la sars2 comparativ cu cele pentru tulpinile virale cunoscute. dar e prematur, o sa ne facem o idee in cativa ani. cei care o sa mai traim atat. pana atunci, incarcarea sistemului sanitar si numarul de decese e o masura la indemana. si sars2 e un campion in domeniu