„Este vina mea”: Jack Dorsey își asumă răspunderea pentru eșecurile Twitter
Jack Dorsey și-a asumat vina pentru dezastrul pe care Elon Musk l-a moștenit la Twitter, scriind într-o postare de marți pe blog că a luat mâinile de pe volan atunci când un mare investitor a încercat să îl înlăture de la platforma pe care a cofondat-o, potrivit publicației americane The Daily Wire, de orientare conservatoare.
Musk, care a cumpărat compania pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, a descoperit și dezvăluit sistematic dovezi despre modul în care managerii de rang înalt ultra-woke ai Twitter au lucrat pentru a reduce vizibilitatea postărilor conservatoare. Venirea lui Musk a confirmat suspiciunile conservatorilor, care credeau de mult timp că sunt „interziși din umbră” sau înăbușiți pe platformă, în ciuda insistențelor lui Dorsey că nu este așa.
Acum, Dorsey spune că platforme precum Twitter trebuie să reziste încercării de a controla conversația publică și să se bazeze pe „alegerea algoritmică”, nu pe capriciile indivizilor, pentru a modera conținutul extrem.
There’s a lot of conversation around the #TwitterFiles. Here’s my take, and thoughts on how to fix the issues identified. I’II start with the principles I’ve come to believe based on everything l’ve learned and experienced through my past actions as a Twitter co-founder and lead:
— jack (@jack) December 13, 2022
„Twitter-ul de atunci, când l-am condus, și Twitter-ul de astăzi nu respectă niciunul dintre aceste principii”, a scris Dorsey. „Acest lucru este numai vina mea, deoarece am renunțat complet să mai insist pentru ele atunci când un (fond) activist a intrat în acțiunile noastre în 2020.”
Se crede că fondul activist la care s-a referit Dorsey este Elliott Management, care în 2020 a cumpărat o mare parte din acțiunile Twitter și apoi a început să încerce să-l înlăture pe Dorsey din funcția de CEO. Dorsey a demisionat în cele din urmă din funcția de CEO în noiembrie 2021, la mai bine de un an după ce platforma a suprimat povestea explozivă despre laptopul lui Hunter Biden și la mai bine de un an după ce l-a interzis pe președintele de atunci, Donald Trump, în ciuda noilor dezvăluiri ale lui Musk care arătau că Trump nu încălcase în mod explicit nicio regulă a Twitter.
Elliott și-a vândut toată participația la Twitter pentru un profit considerabil după ce Musk a acceptat inițial să cumpere compania în aprilie, potrivit Financial Times.
Dorsey a scris că regretă faptul că, sub conducerea sa, Twitter a încercat să gestioneze ceea ce scriu oamenii pe platformă.
„Cea mai mare greșeală pe care am făcut-o a fost că am continuat să investesc în construirea de instrumente pentru ca noi să gestionăm conversația publică, față de construirea de instrumente pentru ca oamenii care folosesc Twitter să o gestioneze cu ușurință pentru ei înșiși”, a scris el. „Acest lucru a împovărat compania cu prea multă putere și ne-a deschis la presiuni externe semnificative (cum ar fi bugetele de publicitate).”
Dorsey a spus că Twitter a crescut sub el pentru a avea prea multă putere și a deplâns decizia de a-l interzice pe Trump în urma revoltelor din 6 ianuarie.
„În general, cred că firmele au devenit mult prea puternice, iar acest lucru mi-a devenit complet clar odată cu suspendarea contului lui Trump”, a scris el. „Așa cum am mai spus, am făcut ceea ce era corect pentru afacerea companiei publice la momentul respectiv, dar ceea ce era greșit pentru internet și pentru societate”.
Acesta a precizat că în continuare crede că „nu au existat intenții rele sau planuri ascunse și că toată lumea a acționat în conformitate cu cele mai bune informații” care existau la acel moment, înainte de a sublinia:
„Bineînțeles că guvernele doresc să modeleze și să controleze conversația publică și vor folosi toate metodele pe care le au la dispoziție pentru a face acest lucru, inclusiv mass-media. Iar puterea pe care o deține o corporație pentru a face același lucru nu face decât să crească. Este esențial ca oamenii să dispună de instrumente pentru a se opune acestui lucru și ca aceste instrumente să fie în cele din urmă deținute de oameni. A permite unui guvern sau câtorva corporații să dețină conversația publică este o cale spre un control centralizat”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
15 comentarii