G4Media.ro

Estonia intră în carantină pentru o lună / Noile restricţii, legate de…

sursa foto: Pixabay/ Fernando Zhiminaicela

Estonia intră în carantină pentru o lună / Noile restricţii, legate de propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19 care a fost detectată în 98% din probele analizate

Estonia va intra în carantină timp de o lună pentru a contracara propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19, a anunţat luni seara şefa guvernului eston Kaja Kallas, citată de dpa, relatează Agerpres.

Şcolile vor trece aproape complet la învăţământul la distanţă, iar restaurantele, cafenelele şi comercianţii cu amănuntul se vor închide, cu excepţia magazinelor esenţiale.

Activităţile sportive desfăşurate în spaţii închise vor fi interzise de asemenea, în conformitate cu noile reguli care vor intra în vigoare începând de joi.

„Situaţia legată de COVID-19 este extrem de critică în Estonia. De aceea necesită să fie soluţionată rapid. Am decis instituirea unei carantine la nivelul ţării în măsura în care aceasta este posibil”, a afirmat premierul Kallas într-o declaraţie televizată.

„Totul se face cu scopul reducerii contactelor şi ruperii lanţului de infectare”, a adăugat ea, precizând că noile restricţii sunt legate de propagarea rapidă a variantei britanice a COVID-19.

Potrivit şefei guvernului estonian, această variantă a fost detectată recent în 98% din toate probele analizate.

Estonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, înregistrează în prezent una dintre cele mai mari rate de infecţii în Europa, potrivit Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Din 23 februarie, în această ţară baltică au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri zilnic.

Ca răspuns la creşterea numărului de contaminări, guvernul de la Tallin a înăsprit restricţiile, de mai mult timp relaxate faţă de ţările vecine, Lituania şi Letonia.

De la începutul pandemiei, Estonia a înregistrat peste 76.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 şi 667 de decese asociate coronavirusului.

Varianta britanică a COVID-19 este considerată mai contagioasă decât forma identificată la începutul pandemiei. Un studiu recent, citat săptămâna trecută de media estone, arată că această variantă reprezintă circa 13% din contaminările cu SARS-CoV-2 la nivelul întregii ţări.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. In Romanistan nu e lock down, politicienii stiu mai bine, chiar daca viata bate filmul iar ATI da pe dinafara. Oamenii nu se mai testeaza, prefera sa stea acasa ca sa nu ajunga rotisati in spitale. Parintii nu isi dau acordul pentru testarea copiilor ca sa evite complicatiile unei posibile imbolnaviri, televiziunile ne spun ce frumos e pe partie, HORECA prin Murad da dreptul cui trebuie. E bine.
    Cati morti avem? Nu conteaza spune Barna si Catu. Mortii sunt doar statistica pentru politicienii de Dumbovita.
    In Romanistan e bine, e perfect, E VERDE. Aveti incredere in cei care va conduc, ei stiu cel mai bine ce e bine pentru voi. Voi habar nu aveti! Voi dor votati!

  2. Astea sint rezultatele succesului de anul trecut in stoparea raspindirii virusului.
    Cehii, slovacii, polonezii, ungurii (si nu numai) pot spune aceeași poveste.
    Ma rog, la sfirsit se numara victimele si constata victoria.

  3. Poate G4media ar trebui sa invete ceva din tonul din ce in ce mai sumbru al comentariilor. Poate ca ele denota o tendinta la nivel social, de neincredere, de nervozitate, de preaplin si preamult. Si poate mai diminueaza cenzura comentariilor.
    Unii dintre noi stim despre ce vorbim atunci cand spunem ca, spre exemplu, M…rad arabul a dat spaga actualilor si ca nu a fost singurul, ca exista dispozitii de linie ca numarul de teste sa scada (DSP-urile informeaza persoanele bolnave de Covid ca nu trebuie sa isi faca al doilea test), ca institutiile publice au primit dispozitii exprese sa o lase mai moale, spre deloc cu masurile anticovid, ca Voiculescu obraz gros la sanatate a comis un incident de securitate pentru care ar trebui cercetat penal, ca in spitale se fura pe rupte si se omoara pacienti, prin indiferenta, nepasare etc. V-am spus aceste lucruri si o sa le spunem in continuare, ca se minte pe rupte legat de bugetari, ca narativul de partid a devenit toxic iar minciunile spuse se intorc impotriva lor. Un mic exemplu, s-a discutat despre sporurile bugetarilor. Stiti cumva cate sporuri exista in armata SUA? Culmea soldatii nostri lupta cot la cot cu ei. Haideti sa va surprind, de vreo trei ori mai multe sporuri decat in armata romana. Cautati Special-and-Incentive-Pays US army pe site-ul militarypay defense gov

  4. Cat o jumatate de Bucuresti, atat ca populatie cat si cazuri COVID.