G4Media.ro

Eugen Tomac: Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an.…

Sursa foto: Facebook / Eugen Tomac

Eugen Tomac: Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Consiliul JAI discută în 5 decembrie doar despre accesul nostru în Schengen fără să voteze

Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat că, în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 5 decembrie, doar va fi discutat subiectul accesului României la spaţiul Schengen, însă nu va fi dat şi un vot, ceea ce înseamnă că ţara noastră nu va intra în acest an în Schengen, relatează News.ro

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota. Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România”, a scris Eugen Tomac, miercuri pe Facebook.

Liderul PMP a mai spus că Karl Nehammer, cancelarul federal al Austriei, „ne umileşte din nou într-un mod absolut scandalos”.

Altele sunt priorităţile lor, vizite prin Africa, Dubai şi măriri de taxe şi impozite. Locul nostru este în UE, dar aici trebuie să munceşti pentru fiecare obiectiv şi să fii credibil atunci când ceri sau să joci dur atunci când eşti umilit. Nehammer ne umileşte din nou într-un mod absolut scandalos!, a completat Tomac.

Consiliul JAI care va avea loc, pe 4 şi 5 decembrie, nu va supune la vot aderarea României la Schengen, desi subiectul se află pe ordinea de zi a reuniunii. Astfel, este avută în vedereconvocarea unui nou Consiliu Extraordinar, până la sfârşitul lunii decembrie, în care să fie decisă o aderare în etape a ţării noastre, mai întâi pe aerian, din martie anul viitor.

Scenariul a fost discutat şi de premierul Marcel Ciolacu cu omologul său spaniol, Pedro Sanchez, în contextul în care Spania deţine preşedinţia Consiliului UE, în această perioadă, potrivit unor surse politice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Există o explicație pentru motivul care determină Austria să umilească România, deși a susținut aderarea Croației?

    Apoi, dacă Austria îți poate bate joc de România oricum și oricând, fără un motiv rațional pe care să-l poată expune, altul decât cheful său, ce poate face România?//

    Dar dacă un stat puternic din UE decide să-și bată joc de România, așa din pură distracție, sau din plictis, înseamnă că putem stinge lumina și să plecăm în lume, pentru că România practic nu mai contează ca țară.

    Iar pentru starea aceasta de lucruri sunt responsabili toți politicienii, inclusiv domnul Tomac. Nu-i văd, indiferent că sunt la putere sau opoziție, discutând cu prietenii lor din Austria măcar cât să ofere un argument credibil pentru atitudinea față de România.

    • da mai dacule exista. au avut nevoie de noi pentru ucraina si au scos mcv. vezi ca esti la fel ca ucraina si rusia ca si coruptie. oligarhi?hai pichetati garile boicotati bancile (nu inteleg de ce aia care au card de salariu sau pensie boicoteza bancile). Poporul cu pantalonii in vine , este iar victima. Nu vreti legalizare gay?Nu vreti sa recunoasteti ca stai mai bine aplecat. Sau ce e rau cand poporul roman s-a nascut din decebal si traian? unii mai stiu lozinca

    • @ArsenieB _ „…vezi ca esti la fel ca ucraina si rusia ca si coruptie”

      De-a lungul anilor acest argument a fost exprimat fără nicio reținere de mai multe state europene și ar putea-o face și în prezent. Și ar fi un argument, să zicem, rațional.

      Vă rog să observați că NIMENI nu vorbește despre argumentele posibile menționate de dumneavoastră, ci este adusă o explicație aberantă pentru bătaia de joc la adresa României, anume fluxul de migranți, deși România NU se află pe o rută importantă de migrație.

      Personal, nu cred să aibă legătură cu Dacia, sau cu Roma, precum afirmați, ci mai degrabă cu unele interese economice ale unor state occidentale.