G4Media.ro

Europa este prea dependentă de China pentru tehnologii, afirmă premierul finlandez: „Să…

Sursa foto: European Council

Europa este prea dependentă de China pentru tehnologii, afirmă premierul finlandez: „Să fim sinceri, avem deja vulnerabilități”

Europa este în prezent prea dependentă de China în ceea ce privește tehnologiile și ar trebui să se ferească de această dependență, a declarat joi premierul Finlandei, Sanna Marin, transmite Reuters.

„Să fim sinceri, avem deja vulnerabilități. Vedem acest lucru atunci când ne uităm la cipuri sau semiconductori, suntem prea dependenți”, a spus Marin, vorbind la Slush, un eveniment anual dedicat startup-urilor din Helsinki.

Marin a spus că Europa are de învățat lecții de pe urma dependenței sale de energia rusească, care a dus la criza energetică actuală din Europa, precum și la lipsa de provizii medicale constatată în timpul pandemiei COVID.

„Trebuie să ne asigurăm că avem capacitățile și cunoștințele necesare pentru a construi aceste tehnologii și să nu depindem de China și de alte țări autoritare care au o logică diferită de cea a țărilor democratice”, a spus Marin.

Marin a îndemnat Europa să investească mai mult în propria dezvoltare a noilor domenii tehnologice, cum ar fi inteligența artificială și informatica cuantică.

„Mă îngrijorează cu adevărat această parte tehnologică, deoarece mă tem că facem aceleași greșeli cu tehnologia și soluțiile digitale și, de asemenea, cu materiile prime de care avem nevoie pentru a construi aceste tehnologii”, a spus ea.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Nu zau!!!
    Dependenti de Rusia, dependenti de China, dependenti de amerindian…..dependenti de co.ca!!
    Fiecare cu dependenta lui!!

  2. E bine ca a ridicat problema. Majoritatea circuitelor integrate sunt fabricate in Taiwan, nu in China. Exista un întreg lanț de aprovizionare global care e imposibil de replicat in Europa. Cum bine spune profesorul Christopher Miller circuitele integrate sunt noul petrol. Iată cum se creează cipurile conform unui interviu dat de profesorul Miller:
    „Dar, cu siguranță, pentru a crea un cip avansat, trebuie să accesați proprietatea intelectuală, materiale și instrumente din mai multe țări diferite. Și dacă te gândești, de exemplu, la un cip într-un iPhone, vor fi designeri din SUA, Marea Britanie și Israel care lucrează pentru a proiecta acel cip. Va fi trimis în Taiwan către TSMC pentru fabricare. Dar Taiwan va folosi… această firmă taiwaneză, TSMC, va folosi mașini-unelte din mai multe țări diferite, SUA, Japonia și Olanda pentru a produce efectiv cip. Va importa adesea produse chimice specializate și din Japonia. Și apoi, odată ce cip este gata, acesta va fi trimis, de multe ori în Malaezia, de exemplu, pentru ambalare într-un pachet de ceramică sau plastic. Deci, există cu siguranță un lanț de aprovizionare internațional foarte complicat care este necesar pentru a face un cip, dar este un lanț internațional de aprovizionare care oferă anumitor companii și anumite țări o mare influență exterioară în ceea ce privește capacitatea lor de a modela ceea ce arată procesul de fabricare a cipului.”

  3. bai dacopatule, mars la rusia, ai primit rublele de la aur sa faci galagie?

  4. @Ardei

    Ce sa stii si tu tata. Rusi peste tot, si-n capul tau. Joaca cu bocancii pe mansarda si ti se muta tiglele.

    Sau poate…tu esti rusnac? Si tu strigi hotii inainte

  5. o vulnarabilitate pentru UE sint sint si premierele astea kinky, scroafe urcate in copac.

  6. Bălesti la ea, recunoaște. Acum du-te înapoi la mustăcioasa ta.