Europarlamentar bulgar: România foloseşte deja toate pârghiile politice pentru admiterea deplină a ţării în Schengen
Europarlamentarul bulgar Emil Radev din partidul de guvernământ GERB (membru al grupului popularilor europeni) a declarat că România foloseşte deja toate pârghiile politice pentru a face presiuni pentru admiterea deplină a ţării în Schengen, prin blocarea participării Austriei la reuniunile NATO, transmite Rador.
Radev este de părere că trebuie să se exercite presiuni asupra Vienei şi de către Bulgaria. „Acest lucru trebuie să se întâmple, dar nu prin intermediul afacerilor, pentru că afacerile austriece hrănesc muncitorii bulgari şi, de asemenea, ne-au susţinut ca membru deplin. Este necesar să folosim instrumente la nivel de stat”, a subliniat europarlamentarul bulgar.
„Luna viitoare, se va vota în legătură cu sediul Agenţiei pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului. Nouă state membre solicită să-l aibă în capitala lor, unul dintre acestea este Viena. Presiunea poate fi exercitată şi în acest caz”, a explicat Radev, adăugând că, împreună cu colegul său, Andrei Novakov, au adresat Comisiei Europene o întrebare privind eliminarea controlului în porturile dunărene.
Emil Radev a indicat că se aşteaptă un răspuns în acest sens, la începutul lunii viitoare. „Insistăm pentru includerea transportului intern între Bulgaria şi România în traversarea liberă a frontierei. Există un punct separat în Codul Schengen care reglementează transportul regulat, intern, cu feribotul. Oriahovo – Bechet şi Silistra – Călăraşi îndeplinesc condiţiile pentru transport regulat între porturile situate în statele membre fără oprire într-un al treilea port.
Comercianţii susţin că există încă multă incertitudine cu privire la includerea căii navigabile în acord şi chiar şi aşa, tot ar fi o problemă, deoarece feriboturile între Bulgaria şi România de multe ori nu circulă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile”, a comentat europarlamentarul.
Emil Radev a precizat că nu există conceptul de „admitere parţială” şi că Austria şi Slovacia au fost admise în etape, pentru că trebuiau să îşi pregătească graniţele terestre. „Dar decizia finală a fost să adere pe cale aeriană, maritimă şi terestră în acelaşi timp. Noi suntem excepţia de la regulă. De aceea, trebuie să apărăm dreptul pe care ni-l oferă legislaţia”, a subliniat Emil Radev.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii