Europarlamentari și oficiali români discută despre impactul pandemiei asupra sistemului românesc de sănătate și modificările structurale în politicile europene – conferință organizată de G4Media.ro
Europarlamentari, oficiali și experți de top discută joi, într-o conferință organizată de G4Media.ro, despre impactul pandemiei asupra sistemului sanitar românesc, dar și despre modificările de substanță ale politicilor europene produse de criza pandemică.
Conferința este organizată într-un proiect co-finanțat de Parlamentul European și are loc joi, 21 octombrie, de la ora 15.00, și va fi transmisă LIVE de G4Media.ro.
AGENDĂ DEZBATERE LIVE – „Impactul pandemiei asupra sistemului românesc de sănătate și modificări structurale în politicile europene”. Un eveniment organizat de G4Media.ro, în parteneriat cu ARPIM. Acțiune co-finanțată de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication)
joi, 21 octombrie 2021, în intervalul orar 15.00 – 17.30
LIVE pe G4Media.ro – website și Facebook
Temele dezbaterii:
- Cum a evoluat gradul de reziliență a sistemului sanitar românesc de la debutul pandemiei?
- Cum au evoluat politicile sanitare în România în ultimii doi ani?
- Ce factori au impact asupra campaniilor de vaccinare la adulți și copii în România?
- Cum se schimbă politicile comunitare în domeniul sănătății?
- Care sunt prioritățile Parlamentului European în domeniul sănătății?
Moderator: Cristian PANTAZI, redactor-șef G4Media.ro
15:05 – 15:20 Cristian BUȘOI, europarlamentar, membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului European
15:20 – 15:35 Nicu ȘTEFĂNUȚĂ, europarlamentar, membru în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a Parlamentului European
15:35 – 16:50 Andrei BACIU, secretar de stat, Ministerul Sănătății
15:50 – 16:05 Ioana BIANCHI, director afaceri externe, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) – partener al evenimentului
16:05 – 16:20 Alexandru RAFILA, președinte al Societății de Microbiologie din România
16:20 – 16:35 Vlad MIXICH, expert independent numit de Parlamentul European în Comitetul de Conducere al Agenției Europene pentru Siguranță și Sănătate la locul de muncă
16:35 – 16:50 Dr. Raul PĂTRAȘCU, manager, Spitalul Județean Timișoara
16:50 – 17:20 Dezbatere între co-paneliști și Q&A – întrebări de la participanții prin comentarii LIVE / Concluzii și pași de urmat
***********************************
Pandemia de coronavirus a provocat o criză sanitară de proporții în toată Uniunea Europeană. Răspunsul național, la nivelul fiecărui stat membru, a fost de această dată dublat de un răspuns la nivel comunitar. Uniunea Europeană a preluat un rol integrator, iar Parlamentul European a militat constant pentru crearea unor mecanisme comunitare suplimentare.
Debutul pandemiei a dezvăluit în România, ca în multe alte state membre, probleme în aprovizionarea cu materiale, echipamente și medicamente, dar situația s-a reglat ulterior – și cu ajutorul UE.
În ceea ce privește campania de vaccinare, România s-a confruntat cu o situație paradoxală: după un start susținut, campania a rămas în urma altor state, iar cantități mari de vaccinuri au fost vândute sau donate.
Vom dezbate, așadar, ce lecții am învățat din acest an și jumătate de pandemie, care sunt mecanismele și politicile adoptate cu scopul de a crește reziliența sistemului medical și cum utilizează România asistența UE și cooperarea cu celelalte state membre.
***********************************
Sectiunea dedicată proiectului pe G4Media.ro – Parlamentul UE https://www.g4media.ro/parlamentul-ue
G4Media.ro și Edupedu.ro implementează în cursul acestui an proiectul ”The European Parliament: leadership during historical change” finanțat de Uniunea Europeană (Parlamentul European prin DG Communication).
Proiectul se concentrează pe trei sectoare principale în care se așteaptă ca acțiunile Parlamentului European să ofere ajutor, îndrumare și soluții pentru cetățeni, companii și instituții puternic afectate de pandemie: economia, sistemul medical și educația. În timp ce România are probleme sistemice în toate aceste trei sectoare, pandemia provoacă mai multe daune și este evidentă nevoia de soluții și reforme. Acesta este motivul pentru care este crucial să abordăm aceste trei fenomene în proiectul nostru.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii