G4Media.ro

Europarlamentarul Corina Crețu, de ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de…

Sursa foto: ISU Giurgiu

Europarlamentarul Corina Crețu, de ziua mondială de comemorare a victimelor accidentelor de circulaţie: „Dacă media europeană este de 51 de decese la un milion de locuitori, în cazul României numărul este aproape dublu”

România este, din păcate, țara cu cele mai multe decese cauzate de drumurile nesigure și de nerespectarea legislației, a scris luni, pe Facebook, europarlamentarul Corina Crețu, cu ocazia zilei  mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulație.

„Din păcate, așa cum spuneam, România ocupă un loc fruntaș, deloc de dorit, privind numărul deceselor ca urmare a accidentelor rutiere, iar situația nu s-a îmbunătățit de la un an la altul. Dacă media europeană este de 51 de decese la un milion de locuitori, în cazul României numărul este aproape dublu. Cele aproape 100 de astfel de cazuri pe an reprezintă un semnal de alarmă foarte serios”, a scris Crețu pe Facebook.

„Mă aștept ca Guvernul sa accelereze proiectele de infrastructura să țină cont de adevăratele probleme ale românilor și de nevoile acestora de siguranta pe drumurile României. Am votat în Parlamentul European în favoarea unui pachet de măsuri care să transforme infrastructura din Europa într-una mai sigură. E nevoie de mijloace de transport mai sigure, de o infrastructură mai bună și de metode mai eficiente de impunere a respectării legislației rutiere, dar și de o mai bună îngrijire a pacienților după eventuale accidente. Acestea sunt motivele pentru care am votat în favoarea Politicii UE privind Siguranța Rutieră”, a mai transmis europarlamentarul.

Corina Crețu spune că „România – la fel ca toate celelalte Statele Membre – va trebui să acorde prioritate investițiilor în siguranța rutieră, cu o atenție deosebită mai ales pentru zonele cu cel mai mare număr de accidente”.

„Prin Planul National de Redresare și Rezilenta (PNRR), Romania s-a angajat sa construiască 430 km de autostrada pana pe 31 decembrie 2026. Totodată, sper țara noastră să aloce – atât din fonduri naționale, cât și din fondurile europene pentru exercițiul financiar 2021/2027, unde va exista un Program Operațional dedicat Transporturilor – sume care să permită punerea în aplicare a programelor de siguranță rutieră și a noului cadru al politicii UE în materie de siguranță rutieră pentru perioada 2021-2030. Toate acestea trebuie realizate acordând o atenție specială persoanelor cu mobilitate redusă și alte dizabilități, care trebuie luate în considerare în momentul planificării și construirii de noi infrastructuri rutiere”, a mai scris Crețu pe rețeaua de socializare.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Nu știți să vă comportați pe șosele, primitivilor.

    • Problema e ca nu sunt autostrazi iar in lipsa lor nici macar drumuri cu doua benzi pe sens in conditiile in caze parcul auto a crescut mult. Trebuia ca si capacitatea soselelor sa creasca. Insa guvernantii au preferat sa fure banii sau au fost incapabili sa porneasca pina si autostrazi gratis cu fonduri europene precum cea de pe Valea Oltului. Sa nu plasam vina la conducatorii auto si sa-i absolvim de vina pe guvernanti, in special PSD.

    • Inca o zi noua cu rusnacul de zinin care e frustrat pe romani pentru ca noi nu suntem asa saraci ca rusii.

      Rusnac mujic

    • Bueeyyy :))))) lasa romanii corupti

  2. … nu numai datorita infrastructurii de trafic/transport dar si datorita „infrastructurii de gindire”, in mioritia se conduce „cu dzeu” nu cu responsabilitate fata de securitatea personala si a celorlalti participanti la trafic

  3. Nu stiti sa va comportati pe sosele romanilor. Eu stiu pentru ca am frica de leoparzi si mami. Lantul ma tine si postez ca sa fiu platit pe net

  4. Dacă în România nr. deceselor auto este dublu față de media europeană, înseamnă că poporul acesta e bolnav la rădăcină! Nu șoseaua e de vină că tu mergi cu 80-90 km/h în localitate, că tai curbele, că mergi prea aproape de cel din față, că depășești peste linia continuă și tocmai cînd vine din față, că pentru tine bicicliștii nici nu există, că toți ceilalți tre’ să se dea de o parte că vii tu și alte fapte de agresivitate și prostie.

  5. sa multumim PSDNLUDMR pentru toate deciziile pe care le iau (sau nu le iau) ca sa ne tina IN TOPUL MORTII

  6. motivul pentru care in afganistan sunt chiar mai multe accidente nu e nr mare de masini

    motivul pentru care in saudi sunt chiar mai multe accidente nu e lipsa benzilor

    inteligenta nu se poate schimba

  7. Dacă mergi cu 50 km/h in localitate, ești claxonat, flashuit, înjurat și depășit de toți.
    Asta pentru că faimoasa poliție română este inexistentă.
    A, pardon, i-am văzut în stradă săptămâna trecută, vroiau salarii mai mari.

  8. infrastructura mintală a șoferilor ce zici?